Αρχειο

Πώς θα γλιτώσετε από τα ζόμπι;

Ένας γρίφος για δυνατούς λύτες

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας γρίφος μπορεί να βάλει το μυαλό μας να δουλέψει με διαφορετικό τρόπο, και επιπλέον έχει πλάκα. Πόσο μάλλον όταν είναι μια ιστορία με 4 τύπους και μερικά ζόμπι που τους κυνηγούν!

Η ιστορία έχει ως εξής: Έχετε βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο εργαστήριο στο βουνό και η περιέργεια σας έκανε να τραβήξετε ένα μοχλό με μια νεκροκεφαλή. Η πόρτα άνοιξε και άρχισαν να βγαίνουν ζόμπι με άγριες διαθέσεις απέναντί σας. Για να σωθείτε πρέπει να περάσετε μια μακριά γέφυρα και όταν φτάσετε στην άλλη άκρη να κόψετε το σκοινί για να αποκόψετε την πορεία τους.

Είστε τέσσερις. Εσύ είσαι ο πιο γρήγορος και μπορείς να διασχίσεις τη γέφυρα σε 1 λεπτό. Ο βοηθός χρειάζεται 2 λεπτά, ο επιστάτης είναι λίγο πιο αργός και χρειάζεται 5 λεπτά, ενώ o καθηγητής λόγω ηλικίας είναι πολύ αργός και χρειάζεται 10 ολόκληρα λεπτά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο χρόνος μέχρι να σας προλάβουν τα ζόμπι είναι 17 λεπτά. Αυτός είναι και ο χρόνος που έχετε για να περάσετε τη γέφυρα όλοι, αν θέλετε να φτάσετε ασφαλείς στην άλλη πλευρά και να προλάβετε να κόψετε τα σκοινιά.

Προσοχή! Τη γέφυρα μπορεί να την περάσουν μόνο μέχρι 2 άτομα τη φορά, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει. Κι ακόμα κάτι! Είναι τόσο σκοτεινά εκεί έξω που δεν βλέπετε τίποτα κι εσείς έχετε μόνο μία λάμπα που φωτίζει ίσα για αυτόν που περπατάει (άντε και το διπλανό του).

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Θα τα καταφέρετε; Μπορείτε να βρείτε πώς; Δείτε το γρίφο να ζωντανεύει σε αυτό το πολύ όμορφο animation και μην κλέβετε! Πατήστε pause πριν τη λύση.

Τα καταφέρατε; Πόση ώρα σάς πήρε;

Από την ομάδα Ted-Ed.