Αρχειο

Πού είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές του Baywatch;

Κάποιοι παρέμειναν στο προσκήνιο (για τους λάθος λόγους), κάποιους τους έφαγε η μαρμάγκα

Ελένη Μπεζιριάνογλου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Baywatch είναι από εκείνες τις σειρές-σταθμούς για την τηλεόραση. Εκείνες που αφήνουν εποχή, που αφήνουν ανεξίτηλο σημάδι στους πρωταγωνιστές τους σφραγίζοντας την καριέρα τους, που στολίζουν από μπλουζάκια μέχρι τοίχους, που εμπνέουν outfits και συμπεριφορές, βαφτίσεις κατοικίδιων και παιδιών και συζητιούνται ακόμα και χρόνια μετά το φινάλε τους. Όχι ακριβώς από άποψη ποιότητας ή υποκριτικών ικανοτήτων, αλλά περισσότερο από άποψη πρωτοτυπίας. Διότι κανένας πριν τους Μάικλ Μπερκ, Γκρέγκορι Μπόναν και Ντάγκλας Σβαρτζ δεν είχε σκεφτεί να κάνει σειρά τη ζωή μιας ομάδας ναυαγοσωστών της Καλιφόρνια.

image

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις μικρές οθόνες το 1989 από το NBC, αλλά ακυρώθηκε την επόμενη χρονιά γιατί ήρθε 73η στις 103 σειρές σε τηλεθέαση. Ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ όμως μυρίστηκε την επιτυχία και κατάφερε να την επαναφέρει στην τηλεόραση το 1991 χαρίζοντας στη σειρά 10 χρόνια δόξας και κάνοντας το NBC να κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο. Τους λατρέψαμε, τους ερωτευτήκαμε, τους πονέσαμε, τους ζηλέψαμε και τους μισήσαμε, αυτούς και τις τηλεοπτικές ερωτικές τους ζωές, τις ίντριγκες και τις φιλίες τους. Τα αγόρια έπιναν νερό στο όνομα της ΣιΤζέι (Πάμελα Άντερσον) και του πλούσιου ντεκολτέ της και οι κοπέλες αναστέναζαν στο άκουσμα του ονόματος Μιτς. Πού είναι όμως σήμερα, σχεδόν 25 χρόνια μετά, αυτά τα ηλιοκαμένα κορμιά της πιο καλτ σειράς των 90's;

Ντέιβιντ Χάσελχοφ (Μιτς Μπιουκάνον)

image

Ο βασικός πρωταγωνιστής και αστέρι της σειράς. Μετά τον χαρακτήρα του Μάικλ Νάιτ στη σειρά Knightrider, ο Ντέιβιντ ανέλαβε τον κεντρικό χαρακτήρα του Baywatch, Μιτς για 14 χρόνια, από το 1989 έως το 2003. Ο ρόλος αυτός τον βοήθησε να προωθήσει τη μουσική του καριέρα στην Γερμανία και να γίνει ο αγαπημένος των Βρετανών στην μικρή οθόνη. Έπαιξε σε αρκετές ταινίες και σειρές στην μετέπειτα καριέρα του, οι οποίες ωστόσο δεν κατάφεραν να του ξεκολλήσουν την «ρετσινιά» του ναυαγοσώστη. Επίσης, αντιμετώπισε πρόβλημα αλκοολισμού το οποίο ήρθε στην επιφάνεια όταν η κόρη του ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν πολύ μεθυσμένος. Τα τελευταία χρόνια όμως βρίσκεται σε αποτοξίνωση και μάλιστα μετά από 2 διαζύγια, είναι αρραβωνιασμένος με την 33χρονη Hayley Roberts. Στα 63 του εξακολουθεί να είναι ένας γοητευτικός άντρας, αν και μεταξύ μας τα τραβηγματάκια του τα έχει κάνει.

Πάμελα Άντερσον (ΣιΤζέι)

image

Αφότου εθεάθη στη μεγάλη οθόνη ενός αγώνα μπέιζμπολ, η καριέρα μοντέλου της Πάμελα Άντερσον σφράγισε την επιλογή της για το ρόλο της ΣιΤζέι στο Baywatch, τον οποίο υποδύθηκε για 6 χρόνια. Το όνομά της έγινε συνώνυμο του sexiness και των μεγάλων προσόντων. Η ζωή της μετά την σειρά, συμπεριλαμβανομένου του γάμου και των δύο της γιων με τον ντράμερ Τόμι Λι, βρισκόταν ανελλιπώς στο προσκήνιο. Η ίδια η Άντερσον έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να μην ξεχαστεί, από φωτογραφίσεις στο Playboy, μέχρι τη φάση όπου έβαζε και έβγαζε τις σιλικόνες από το στήθος της με την ίδια συχνότητα που κάποια άλλη θα έβαφε τα μαλλιά της. Σάλο επίσης είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις της ότι βιάστηκε όταν ήταν 12 ετών και ξαναβιάστηκε στα 15 της από το τότε αγόρι της και 5 φίλους του. Το τελευταίο σκάνδαλο που αφορούσε την προσωπική της ζωή ήταν το ροζ βίντεο που κυκλοφόρησε με πρωταγωνίστρια την ίδια και τον πρώην της Τόμι Λι, το οποίο σάρωσε το διαδίκτυο, και για το οποίο σχολίασε ότι ήταν πολύ άβολο να το πει στους γιους της αλλά τουλάχιστον τα μαλλιά της έδειχναν ωραία. Για μποτοξάκι δε το συζητάω καν, οι εικόνες μιλούν μόνες τους.

Ντέιβιντ Χαρβέ (Ματ Μπρόντι)

image

Ο μελαχρινός Γάλλος Ντέιβιντ έφερε ένα «ζε νε σε κουά» στη σειρά, παρόλο που έμεινε για μόλις τρεις σεζόν. Τι ακολούθησε; Μια μουσική καριέρα στη Γαλλία, ένας ρόλος στο Melrose Place και ένας γάμος με την Μπρουκ Μπερκ και δύο παιδιά. Παραμένει κούκλος. Ακόμα και τώρα θα πέφταμε για χάρη του στα κύματα προκειμένου να μας δώσει το φιλί της ζωής.

Αλεξάντρα Πολ (Στέφανι Χόλντεν)

image

Ποτέ άλλοτε το α λα γκαρσόν δεν ήταν τόσο σέξι στην μικρή οθόνη. Η αθλητική Αλεξάντρα Πολ, η μελαχρινή καλλονή που εισέβαλλε στις οθόνες μας έβγαινε με τον Μιτς πριν ο χαρακτήρας της πεθάνει από το χτύπημα ενός κεραυνού. Σήμερα, στα 52 της, η Αλεξάντρα έχει παίξει σε πολλές ταινίες, ενώ πρωταγωνίστησε και στο Mad Men το 2008. Η χορτοφάγος ηθοποιός διατηρεί το σώμα της σε εξαιρετικά καλή φυσική κατάσταση και είναι παντρεμένη με τον προπονητή τριάθλου Ίαν Μουρέι. Αθλήτρια-ξεαθλήτρια πάντως, δεν ξέφυγε από την παράδοση του Χόλιγουντ στα νυστέρια.

Τζέρεμι Τζάκσον (Χόμπι Μπιουκάνον)

image

Θυμάστε το γιο του Μίτς, Χόμπι, με τα καστανά μάτια και το γλυκό χαμόγελο; Λοιπόν φαίνεται πως δεν χειρίστηκε πολύ καλά το όλο θέμα της δημοσιότητας αφού εγκατέλειψε τη σειρά στα 19 του εξαιτίας του εθισμού του στα ναρκωτικά. Μεγαλώνοντας τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ, αφού μόλις πριν λίγους μήνες συνελήφθη για ένα περιστατικό μαχαιρώματος στο Λος Άντζελες. Κορμάρα πάντως.

Γιασμίν Μπλιθ (Κάρολαϊν Χόντεν)

image

Η καστανή σεξοβόμβα με τα γαλανά μάτια ανταγωνιζόταν σε ομορφιά και σεξαπίλ την Πάμελα και κατάφερνε να διχάσει την προτίμηση του ανδρικού κοινού. Έμεινε στη σειρά για 3 χρόνια τα οποία όμως όπως φαίνεται ήταν αρκετά για να της δημιουργήσουν πρόβλημα εθισμού σε διάφορες ουσίες. Η 47χρονη σήμερα Γιασμίν παραδέχτηκε ότι είχε πρόβλημα εθισμού, ενώ το 2001 συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης ενώ οδηγούσε «φτιαγμένη» στο Ντιτρόιτ. Σήμερα πάντως θυμίζει περισσότερο τη θεία Σούλα από το χωριό παρά την τότε καλλονή του Baywatch.

Τζίνα Λι Νόλαν (Νίλι Κάπσοου)

image

Το ξανθό κακό κορίτσι του Baywatch εμφανίστηκε στη σειρά για 65 επεισόδια, περίπου τρεις σεζόν δηλαδή. Μετά συνέχισε ως τηλεπαρουσιάστρια σε διάφορα σόου, έπαιξε στη σειρά Sheena και φυσικά δεν παρέλειψε και μια γυμνή φωτογράφηση στο Playboy. Το βιογραφικό της στο Twitter την περιγράφει ως: «Αγαπάει το Θεό! Ηθοποιός (ξέρετε τις σειρές), φιλάνθρωπος, σύζυγος, μητέρα, συγγραφέας και όμορφη εσωτερικά και εξωτερικά». Συμμετέχει σε καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα θυροειδή αφού διαγνώστηκε η ίδια με τη θυροειδίτιδα Χασιμότο. Παραμένει όμορφη και σέξι, αν και κρίνοντας από τη δυσκολία της να χαμογελάσει την έχει χτυπήσει την ενεσούλα της.

Ντέιβιντ Τσοκάτσι (Κόντι Μάντισον)

image

Το τηλεοπτικό αμόρε της Πάμελα έκανε την εμφάνισή του για τέσσερα χρόνια στη σειρά κάνοντας τα κορίτσια να ονειρεύονται ξανθούς ναυαγοσώστες με πράσινα μάτια και σίξπακ. Έπειτα εμφανίστηκε σε αρκετές σειρές χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία (μία από αυτές ονομαζόταν «Η οργή του Γιέτι», αν είναι δυνατόν) και έτσι αποφάσισε να το ρίξει στις σπουδές. Ο 47χρονος σήμερα Ντέιβιντ πήρε πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες και τώρα συμμετέχει σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Τζέισον Σίμονς (Λόγκαν Φλάουερς)

image

Μακριά ξανθά μαλλιά, γυμνασμένο καλλίγραμο σώμα, δεν είναι να απορείς γιατί ο Αυστραλός Τζέισον προκαλούσε παροξυσμό στις θαυμάστριες της σειράς. Παρόλα αυτά,ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι γκέι και ότι οι συμπρωταγωνιστές του στη σειρά το γνώριζαν και φερόντουσαν άψογα. Ούτε εκείνου η μετέπειτα καριέρα ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, ωστόσο σήμερα συζεί με τον σύντροφό του Τζον Ο' Κάλαγκαν και έχουν υιοθετήσει μαζί ένα γιο από την Ουγκάντα, τον Οντίν. Παραμένει όμορφος και σέξι (με κάποια ύποπτη απουσία ρυτίδων βέβαια).

Μάικλ Νιούμαν (Μάικλ Νιούμαν)

image

Ο μόνος αληθινός ναυαγοσώστης της σειράς, ο οποίος προσλήφθηκε ως σύμβουλος και πολλές φορές συμμετείχε και ως ηθοποιός σε αρκετά επεισόδια. Πολλές από τις σκηνές διάσωσης της σειράς προέρχονται από πραγματικές ιστορίες διάσωσης τις οποίες είχε πραγματοποιήσει ο Νιούμαν. Σήμερα, στα 60 του, ζει στην Καλιφόρνια με τη σύζυγο και τους δύο γιους τους, δουλεύοντας ως μεσίτης, ενώ πρόσφατα διαγνώστηκε με τη νόσο Πάρκινσον.

image