Αρχειο

Γιατί ο Μπερμπάτοφ θα με κάνει παοκτσή

Ο θαυμασμός του αντιπάλου για έναν παίκτη που ξεχειλίζει στιλ

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η επίσημη φανέλα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα φιγουράρει στις μπουτίκ του ΠΑΟΚ από τις 15 Σεπτεμβρίου και θα πωλείται προς 59.90 ευρώ, ενώ το τύπωμα στη φανέλα στοιχίζει 15 ευρώ επιπλέον και το σκέφτομαι σοβαρά, αλλά δεν γίνονται αυτά, είμαι Παναθηναϊκός από παιδί.

Ωστόσο το μπίνγκο του Ιβάν Σαββίδη, μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε δει ποτέ στα ανυπόληπτα ελληνικά γήπεδα, θα με στείλει οπωσδήποτε με ενθουσιασμό στις κερκίδες της Τούμπας στην πρώτη ευκαιρία, όσο και αν οι αντίπαλοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τον ερχομό του βούλγαρου στράικερ, προκειμένου να τον υποβιβάσουν στο ολοένα χαμηλότερο επίπεδο των δικών τους ισχνών ρόστερ.

«Ωραίο δερμάτινο για το χειμώνα», «τελειωμένος είναι, ρε παιδιά», «δεν πιάνει θέση ξένου, λογίζεται ως γηγενής», είναι ορισμένα από τα σχόλια που επιφυλάσσουν στην εκτεταμένη μπερμπατόφεια ειδησεογραφία των ημερών τα οπαδικά τρολ, ενώ στα περιχαρή δικέφαλα φόρουμ κάνουν ήδη πιένες τα ευρηματικά προσωνύμια τύπου «Μήτσος ο Μπερμπάντης».

Στο σημείο αυτό οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε ότι στη χώρα που πλακώσαμε τον Ζιμπέρτο Σίλβα στις κλοτσιές, μια φυσιογνωμία του βεληνεκούς Μπερμπάτοφ μπορεί όντως να απαξιωθεί. Στο μεσοδιάστημα, εκείνος θα μας φιλέψει με τον αποστασιοποιημένο, αβίαστα φλεγματικό τρόπο του που θυμίζει ταυτόχρονα ήρωα υπαρξιστικού μυθιστορήματος και τον Αλέν Ντελόν στο «Σαμουράι», στιγμιότυπα σαν αυτό:

image

 …και σαν αυτό:

image

 …μα προπάντων σαν αυτό:

image

Το νόημα όμως δεν βρίσκεται εκεί. Κάθε φίλος του θεάματος θα έπρεπε να διατηρεί μια ζεστή θέση στην καρδιά του για τον εκκεντρικό αυτό αρτίστα. Σε ένα ποδοσφαιρικό τοπίο αστείρευτης μιζέριας, τίποτε δεν ωφελεί περισσότερο από μια επένδυση αισθητικής. Με τα 4 εκατομμύρια του Μπερμπάτοφ, ο ΠΑΟΚ αγοράζει ατόφιο κουλ.

(photo © facebook.com/PAOKFOOTBALL)