Αρχειο

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Την εποχή που πόζαρε ακριβώς όπως ήταν σε μια παιδική της φωτογραφία

H στήλη Back2theFuture της Athens Voice άφησε εποχή όχι μόνο για την ιδέα να βάζει ανθρώπους να ξανασκηνοθετούν παιδικές τους φωτογραφίες αλλά και για τους διάσημους που δέχτηκαν να συμμετάσχουν.

14429-78756.jpg
Σταυρούλα Παναγιωτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
106383-211105.jpg

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Δείτε πως σκηνοθέτησε ξανά από την αρχή μια παιδική της φωτογραφία και διαβάστε τη χειρόγραφη συνέντευξη που μας «ζωγράφισε».

Ήταν η μεγαλύτερη χαρά (και η μοναδική δυστυχώς) που πήρα απ΄ όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική μας ζωή τον τελευταίο καιρό. Δεν κρύβω ότι συγκινήθηκα την ημέρα της ορκωμοσίας της ως νέα Υπουργού Τουρισμού. Όχι μόνο γιατί έβλεπα μια καλή φίλη σε τέτοιο πόστο για πρώτη φορά, αλλά γιατί διέκρινα στην ίδια μια υπέροχη και τόσο παιδική αμηχανία την ώρα που υπέγραφε τον διορισμό της στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου.

image

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη…

Καλή μας φίλη εδώ και δεκαετίες, η Άλκηστις ήταν πάντα «εδώ» όσες φορές την αναζητήσαμε είτε για μια συνέντευξη, είτε για μια φωτογράφηση είτε στις γιορτές είτε στις λύπες μας. Την τραγουδάμε, την αγαπάμε, τη γουστάρουμε πρώτα απ όλα για το χιούμορ της και τον αντισυμβατικό της χαρακτήρα.

Αυτός ο χαρακτήρας την οδήγησε να μας πει ένα ακαριαίο «ναι» όταν πριν λίγα χρόνια της ζητήσαμε (για το γυναικείο μας περιοδικό LOOK και για τη στήλη Back2theFuture της Athens Voice) να ψάξει στο οικογενειακό της άλμπουμ, να βρει μια παιδική φωτογραφία και να φωτογραφηθεί ακριβώς όπως ήταν τότε, σήμερα (μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ). Η Άλκηστις όχι απλώς το έκανε με χαρά αλλά και για να πετύχει καλύτερα το «πείραμα» κάθισε κι έραψε τα ίδια (!) ρούχα που φορούσε τότε με κάθε λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα σας το παρουσιάζω ξανά σήμερα γιατί είναι εντυπωσιακό.

image

image

Λίγα χρόνια αργότερα, πάντα για το LOOK, της ζητήσαμε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας χειρόγραφα και να μας ζωγραφίσει κάτι. Το περίφημο «Γράψε κάτι» είναι μια μόνιμη στήλη στο περιοδικό όπου όλοι οι συνεντευξιαζόμενοι απαντούν χειρόγραφα στο χαρτί που τους στέλνουμε με τυπωμένες τις ερωτήσεις. Το έχουμε στείλει σε δεκάδες επώνυμους αυτό το χαρτί (μπορείτε να τις δείτε εδώ) αλλά μόνο η Άλκηστις ζήτησε να έρθει η ίδια από τα γραφεία μας και να απαντήσει επιτόπου. Σκάει μύτη ένα πρωί λοιπόν η σημερινή Υπουργός Τουρισμού με μολύβια, γόμες, χαλκομανίες, αυτοκόλλητα γκατζετάκια και μια παλέτα 50 χρωματιστών μαρκαδόρων, κλείστηκε σε μια αίθουσα και 2 ώρες μετά βγήκε φωνάζοντας «Παιδιά έτοιμο το γιουβετσάκι. Σας το έκανα σκατά»!

image

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Για να πω σ αυτούς που δεν την γνωρίζουν ότι αν αυτή η γυναίκα αφιερώνει τόσο χρόνο και τόση προσήλωση για τα πιο ελαφριά καταλαβαίνετε τι κάνει για τα σοβαρότερα, αυτά δηλαδή που αφορούν την καριέρα της, τη δουλειά της και τη ζωή γενικότερα. Κρίμα που θα περάσει σαν τουρίστρια από το Υπουργείο Τουρισμού μόνο για 20 ημέρες…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ