Αρχειο

37ο River Party

Το μουσικό φεστιβάλ στα καλύτερά του

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
105686-209775.jpg

Είναι το μεγαλύτερο μουσικό κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας και έχει βραβευθεί ως ένα από τα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του «Europe Festival Awards 2012». Όχι τυχαία, αφού πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

Σκέψου όλα όσα γνωρίζεις για τα μουσικά φεστιβάλ και το κάμπινγκ... ωραία... και τώρα ξέχνα τα! Φαντάσου να ξυπνάς το πρωί και να αντικρίζεις τον ήλιο να ξεπροβάλλει πίσω από τους βράχους που αργότερα γίνονται το ορμητήριο των τολμηρών κολυμβητών του ποταμού. Ο πρώτος ήχος της ημέρας σου να είναι το νερό που κυλάει δίπλα σου κι ίσως και κάποιο «Καλημέρα River» από τον τελευταίο ξενύχτη που πάει για ύπνο όταν οι άλλοι ξυπνούν. Να περνάς την ημέρα σου κολυμπώντας στο ποτάμι και παίζοντας volley και ρακέτες στο συναυλιακό χώρο της προηγούμενης νύχτας. Να ακούς live τις πρόβες των συγκροτημάτων ξαπλωμένος στο γρασίδι ή στα βότσαλα παρέα με μια παγωμένη Amstel. Να πιάνεις κουβέντα με νέες γνωριμίες και να ανταλλάζεις ιδέες, απόψεις (ίσως και αριθμούς κινητών) στο charge point. Να βγάζεις τον πιο ρυθμικό εαυτό σου στην ομάδα κρουστών και να δημιουργείς εσύ τη μουσική με τύμπανα, τελάρα, μπουκάλια και κουτάκια της Amstel. Να εξερευνάς κάθε μέρα το χώρο και πάντα να ανακαλύπτεις ένα καινούργιο σημείο που σου αρέσει ακόμα περισσότερο από το προηγούμενο.

Και το βράδυ, αχ το βράδυ, να στήνεσαι στο αγαπημένο σου σημείο -είτε αυτό είναι όρθιος μπροστά, καθισμένος στα βράχια απέναντι ή ξαπλωμένος έξω από το σκηνή σου- και να περιμένεις με λαχτάρα να αρχίσει το live για να γίνεις κι εσύ μέρος αυτής της υπέροχης θετικής αύρας που αναδίδει ο κόσμος και το μέρος. Να τραγουδάς, να γελάς, να χορεύεις, να πονάς παρέα με φίλους, γνωστούς, αγαπημένους καλλιτέχνες και χιλιοειπωμένα τραγούδια. Να μαγεύεσαι από τη φωνή του Αλκίνοου Ιωαννίδη, να ταξιδεύεις με τη μουσική της Monika, να ξεσηκώνεσαι με το ντέφι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, να πορώνεσαι με τους στίχους του Δήμου Αναστασιάδη, να στέλνεις φιλιά στη Μελίνα Ασλανίδου, να ροκάρεις με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, να γελάς με τις ατάκες των Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα, να τρελαίνεσαι με τη μουσική των Playmen, να σιγοτραγουδάς μαζί με τις Τάνια Τσανακλίδου-Ρίτα Αντωνοπούλου-Κορίνα Λεγάκη, να ξεφαντώνεις με τον Κωστή Μαραβέγια, να μερακλώνεις με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Κι αν θες να συνεχίσεις το πάρτι, να ακούς μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες Djs μέχρι να πάει 06:00 το πρωί. Να γυρίζεις στην σκηνή σου σφυρίζοντας το σκοπό του τραγουδιού που σε κέρδισε εκείνο το βράδυ. Να συνειδητοποιείς ότι είσαι εσύ ο τελευταίος που πάει για ύπνο και να ψιθυρίζεις γελώντας «Καλημέρα River».

Όλα αυτά είναι το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς. Έξι ημέρες ατελείωτης μουσικής, χορού και διασκέδασης με φόντο το Νεστόριο. Όλα αυτά αλλά και άλλα πολλά που δε θα στα πω. Θα σε αφήσω να τα ανακαλύψεις μόνος σου στο 38ο River Party, δηλαδή στο επόμενο. Εμείς τα ζήσαμε φέτος εκεί και το αφήσαμε με πόνο καρδιάς για να επιστρέψουμε στην Αθήνα, αλλά κλείσαμε ήδη το ραντεβού μας στο Αμστελοχώρι όπως το φωνάζουν οι γνώστες. Τι λες, θα χάσεις τέτοια εμπειρία;

Για περισσότερες πληροφορίες, μπες στο riverparty.org

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ