- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γεύσεις Κέρκυρας: Η αυθεντική τέχνη του κρέατος και της αλλαντοποιίας Μιχαλάς
Ένα από τα μαγαζιά που κρατούν ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού
Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας βρίσκεται στα αρώματα του ξυλόφουρνου
Στην καρδιά της κοσμοπολίτικης Κέρκυρας, στην περιοχή των Δουκάδων, η οικογενειακή αλλαντοποιία "Λ&Α Μιχαλάς" διατηρεί ζωντανή την παράδοση της κερκυραϊκής γαστρονομίας. Ξεκινώντας το 1981 ως ένα μικρό κρεοπωλείο, η επιχείρηση εξελίχθηκε σε μια μονάδα παραγωγής εκλεκτών αλλαντικών κι επεξεργασίας κρεάτων πάντα με σεβασμό στις αυθεντικές γεύσεις και την ποιότητα των πρώτων υλών.
Με έμφαση στη φυσική ωρίμανση και την παραδοσιακή τεχνική δεσίματος, τα προϊόντα της αλλαντοποιίας παρασκευάζονται από φρέσκο κρέας και φυσικά ζωικά συστατικά. Τα αρώματα του ξυλόφουρνου, όπου καπνίζονται με ξύλα, χαρίζουν στα προϊόντα τη μοναδική τους γεύση.
Ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές ξεχωρίζει η Χοιρινή Παντσέτα Καπνού "ΜΙΧΑΛΑΣ", εμπνευσμένη από την ιταλική παράδοση. Μαριναρισμένη με ντόπιο κρασί, σκόρδο και αρωματικά μπαχαρικά, καπνίζεται σε ξυλόφουρνο για τρεις ημέρες. Ιδανική για μια αυθεντική καρμπονάρα ή σε πλατώ αλλαντικών και τυριών.
Το περίφημο Νούμπουλο "ΜΙΧΑΛΑΣ", γνωστό από την εποχή των Ενετών ως "Φουμικάδο", είναι ένα εκλεκτό αλλαντικό από αγνές πρώτες ύλες, αρωματισμένο με κερκυραϊκό κρασί και καρυκεύματα. Καπνίζεται φυσικά σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα και συνοδεύει υπέροχα σαλάτες, μακαρονάδες και ποικιλίες τυριών.
Εκτός από τα εκλεκτά αλλαντικά, η επιχείρηση διαθέτει και μια εξαιρετική ποικιλία κρεάτων υψηλής ποιότητας, ιδανικά για κάθε λάτρη του καλού φαγητού. Από εκλεκτά κομμάτια όπως Tomahawk, Buffalo και T-Bone Steak, μέχρι Dry Aged μοσχάρι με βαθιά γεύση και εξαιρετική υφή και ζουμερά μπιφτέκια, τα κρέατα "Λ&Α Μιχαλάς" ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητα και τη μοναδική τους ωρίμανση.
Τα προϊόντα "Αλλαντικά Λ&Α Μιχαλάς" αποτελούν εγγύηση ποιότητας και γεύσης, κρατώντας ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού. Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.