Smart Life

Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών με κριθαρότο από την ΗΛΙΟΣ

Μακαρονάκι με Ελληνικό καφέ, κοφτό ολικής με χαρούπι και δίκταμο Κρήτης, τραχανάς με κρόκο Κοζάνης

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ

ΗΛΙΟΣ ζυμαρικά: Με αγάπη και πάθος για εξέλιξη και καινοτομία, η ΗΛΙΟΣ παρουσιάζει νέα, πρωτοποριακά προϊόντα της σειράς Ζείδωρος Γη

Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών με την απόλυτη comfort απόλαυση: Κριθαρότο από την ΗΛΙΟΣ. Το κριθαράκι, με την ευκολία χρήσης του και τη μοναδική του γεύση, προσφέρει αμέτρητες μαγειρικές δυνατότητες, επιτρέποντας σε όσους αγαπούν το φαγητό να δημιουργήσουν λαχταριστά γεύματα γρήγορα και εύκολα. Από το παραδοσιακό γιουβέτσι στον φούρνο, μέχρι δροσερές σαλάτες, αλλά και κριθαρότο, το κριθαράκι είναι ένα ευέλικτο ζυμαρικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε μαγειρική έμπνευση.

Με το χαρακτηριστικό του σχήμα και τη γεμάτη γεύση, το κριθαράκι ΗΛΙΟΣ συνδυάζεται ιδανικά με κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά ή θαλασσινά, διατηρώντας άψογα την υφή του, είτε μαγειρεύεται στον φούρνο είτε στην κατσαρόλα. Οι αμέτρητες γευστικές επιλογές που προσφέρει είναι ιδανικές για τη δημιουργία νόστιμων και θρεπτικών πιάτων που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Αναγνωρίζοντας την αξία αυτού του ζυμαρικού, η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ δημιούργησε τοkritharoto.gr, ένα site αφιερωμένο αποκλειστικά στο αγαπημένο κριθαράκι. Με την υπογραφή της γνωστής chef Ντίνας Νικολάου, που επιμελείται ευφάνταστες συνταγές και μοιράζεται νέες τεχνικές, οι επισκέπτες του site έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πρωτότυπες μαγειρικές ιδέες. Στο site θα βρείτε τη μεγάλη ποικιλία της ΗΛΙΟΣ σε κριθαράκι, όπως το κλασικό, χωρίς γλουτένη, ολικής άλεσης, λαχανικών και βιολογικό, που μπορούν να απογειώσουν κάθε comfort food, δηλαδή πιάτων που προσφέρουν θαλπωρή και ικανοποίηση, δείχνοντας πώς απλά υλικά μπορούν να δώσουν εξαιρετικές γεύσεις.

kritharoto.gr

Με αγάπη για τα ζυμαρικά και πάθος για εξέλιξη και καινοτομία, η ΗΛΙΟΣ παρουσιάζει νέα, πρωτοποριακά προϊόντα της σειράς Ζείδωρος Γη, που τιμούν την ελληνική γαστρονομία και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Το «Μακαρονάκι με Ελληνικό Καφέ» συνδυάζει τη γεύση του ελληνικού καφέ με τη βιώσιμη πρακτική zero food waste, αξιοποιώντας ακόμα και το νερό βρασμού των ζυμαρικών, ενώ το «Μακαρόνι Κοφτό Ολικής Άλεσης με Χαρούπι και Δίκταμο Κρήτης» αναδεικνύει δύο κρητικούς θησαυρούς με σημαντικά διατροφικά οφέλη.

Ήλιος ζυμαρικά

Τα δύο αυτά προϊόντα έχουν ήδη ξεχωρίσει και επιλέχθηκαν στα SIAL Paris Innovation Selection για το 2024. Επιπλέον, μέσα από τη συνεργασία της ΗΛΙΟΣ με τον συνεταιρισμό Κρόκου Κοζάνης, δημιουργήθηκαν δύο ακόμη καινοτόμα προϊόντα, ο «Τραχανάς με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π. και Γιαούρτι» και οι «Ταλιατέλες με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π.», που συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις με τα μοναδικά αρώματα του κρόκου. Στην προσπάθειά της εταιρίας να κάνει τα προϊόντα της προσιτά σε όλους, η ΗΛΙΟΣ ενσωματώνει το σύστημα ανάγνωσης Braille στις συσκευασίες των παραπάνω προϊόντων της, διασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στις βασικές πληροφορίες των προϊόντων.

Έχοντας την καινοτομία στο DNA της η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει στην αγορά τα artesian pasta straws®, 100% βιοδιασπώμενα καλαμάκια από ζυμαρικά, που παραμένουν αναλλοίωτα για πάνω από μία ώρα χωρίς να επηρεάζουν τη γεύση των ροφημάτων. Τα artesian pasta straws® είναι η πρόταση της ΗΛΙΟΣ στην εξάλειψη των πλαστικών με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας.

Αναπτύσσοντας νέα προϊόντα που συνδυάζουν αυθεντική γεύση με σύγχρονες διατροφικές ανάγκες, η εταιρεία επικεντρώνεται στη δημιουργία μοναδικών και πρωτοποριακών ζυμαρικών που κάνουν την καθημερινότητα πιο απολαυστική. Με την έμφαση στη βιωσιμότητα, την έρευνα και την καινοτομία, η ΗΛΙΟΣ φροντίζει ώστε κάθε προϊόν της να αντανακλά το πάθος της για ποιοτική διατροφή.

Ντίνα Νικολάου | Κριθαρότο ΗΛΙΟΣ «καρμπονάρα»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ