Smart Life

Πού και πώς θα γίνεις επαγγελματίας δάσκαλος Pilates

Ραντεβού στην πλατεία Μαβίλης με την ομάδα Polestar

Ελένη Βαρδάκη
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Polestar Pilates: Γνωρίζοντας τον κόσμο του Pilates μαζί με την ομάδα και τα επαγγελματικά σεμινάρια της Αθηνάς Δανιήλ, στο κέντρο της Αθήνας

Πλέον κάθε γειτονιά έχει τουλάχιστον από ένα στούντιο Pilates, ενώ τα stories στο Instagram με τα χαρακτηριστικά κρεβάτια reformer όλο και αυξάνονται. Ήδη από την περασμένη χρόνια αποφασίσαμε -κανείς δεν το κατάλαβε πώς και γιατί- ότι το να κάνεις Pilates είναι πολύ κουλ. Φοράμε άνετα κολάν, διαλέγουμε χαριτωμένα χρωματιστά στρώματα και γυμνάζουμε όλο μας το σώμα -μάλλον για αυτό μας αρέσει. Στο τέλος του μαθήματος οι περισσότεροι καταλήγουμε ιδρωμένοι και κυρίως εξαντλημένοι, αλλά την ίδια στιγμή είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε. «Ι am a survivor» όπως έλεγαν και οι Destiny's Child. 

Τα οφέλη του Pilates

Είτε ασχολείστε ερασιτεχνικά με το Pilates είτε θέλετε να γίνετε pro, τα ωφέλη που χαρίζει η συγκεκριμένη μορφή γυμναστικής είναι πολλά. Πρώτο και πιο σημαντικό, μαθαίνετε να ελέγχετε την αναπνοή, κάτι το οποίο για όσους είμαστε αγχώδεις, βοηθάει το σώμα να χαλαρώσει. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η φράση «ηρέμησε, πάρε μια ανάσα». Δεύτερο και εξίσου σημαντικό, μέσω των Pilates βελτιώνεται η στάση του σώματος, καθώς δίνεται έμφαση στην ισορροπία και την αποφυγή υπερβολικών κινήσεων. Δεν χρειάζεται να είστε πρώην μπαλαρίνες, ούτε να βάζετε βιβλία στο κεφάλι σαν πρωταγωνίστριες παλιάς ταινίας, για να περπατάτε σωστά.

Pilates is the solution. Να σημειωθεί, πως για όσες θέλετε ένα καλλίγραμμο αλλά ταυτόχρονα δυνατό σώμα, το Pilates προσφέρει ειδικές ασκήσεις, με τις οποίες ενεργοποιούνται οι μύες, κάτι που θα το καταλάβετε την αμέσως επόμενη μέρα λόγω του πιασίματος που θα αισθάνεστε.

Τι σημαίνει Polestar Pilates

Το Polestar είναι μια παγκόσμια αρχή στο Pilates, που εστιάζει στη σωματική αλλά και ψυχική υγεία του ατόμου, με βασικό χαρακτηριστικό ότι δεν κάνει διακρίσεις. Είναι προσιτή σε κάθε ηλικία και σε κάθε σωματότυπο. Έχοντας ως βάση αυτή τη φιλοσοφία, η ομάδα της Αθηνάς Δανιήλ αποτελεί την ελληνική κοινότητα του Polestar, η οποία ανοίγει το στούντιό της στους Αμπελοκήπους και είναι έτοιμη να γεμίσει τους χώρους του με όλους όσους δηλώνουν pilates-fan. Okay, let's go!

«Θέλουμε να δώσουμε την καλύτερη εμπειρία για τη σωματική και ψυχική υγεία στον κάθε ασκούμενο», λέει η Διευθύντρια του Polestar Greece. Η συγκεκριμένη μορφή γυμναστικής ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες μεθόδους και βέλτιστες πρακτικές για την ανθρώπινη κίνηση και στάση του σώματος, παρέχοντας μία πλήρη εκπαίδευση. Γιατί να πηγαίνετε από δραστηριότητα σε δραστηριότητα -ειδικά με τις αποστάσεις της Αθήνας- όταν όλα όσα χρειάζεστε βρίσκονται σε ένα μόνο στούντιο;

Η ομάδα του Polestar Pilates

Το Polestar συμμετέχει ενεργά για περισσότερα από 30 χρόνια στην έρευνα πάνω στην ανθρώπινη κίνηση, ενημερώνοντας συνεχώς τα προγράμματά του, χάρη στα οποία ο ασκούμενος εξερευνά τον κόσμο της ευεξίας και της ηρεμίας. Extra tip: Ξεκινήστε την μέρα σας με Pilates ή μετά από ένα δύσκολο απόγευμα στη δουλειά, βάλτε τα αθλητικά και τρέξτε στην ομάδα της Αθηνάς Δανιήλ.

Εκεί θα βρείτε πιστοποιημένους επαγγελματίες κίνησης, οι οποίοι ανάλογα με τις ανάγκες και τη φυσική σας κατάσταση, θα σας βοηθήσουν να αφήσετε πίσω κάθε έγνοια και άγχος -κι όμως, γίνεται. Αν είστε ήδη επαγγελματίας στον τομέα της κίνησης ή της υγείας, η εκπαίδευση στο Polestar είναι η κατάλληλη επιλογή για να εμπλουτίσετε την πρακτική σας. Αν δεν είστε, αλλά θέλετε να γίνετε, υπάρχουν ειδικά σεμινάρια που θα σας προετοιμάσουν όπως πρέπει. Το Polestar Pilates είναι για εσένα.

Τα προγράμματα του Polestar Pilates

  • Επαγγελματικό δίπλωμα, 9 Νοεμβρίου: Pilates Comprehensive Course - Studio & Rehabilitation (SR)
  • Βασική Εκπαίδευση, 16 Νοεμβρίου: Pilates Mat Cours
  • Επαγγελματικό δίπλωμα, 16-17 Νοεμβρίου: Pilates Gateway Mat Course
  • Επαγγελματικό δίπλωμα, 23 Νοεμβρίου: Pilates Reformer Course
  • Βασική Εκπαίδευση, 23-24 Νοεμβρίου: Pilates Gateway Reformer Course

  • Coming soon: Ειδικό oκτάωρο εργαστήριο μόνο για όσους ήδη συμμετέχουν σε πρόγραμμα για επαγγελματικό δίπλωμα

Βάλτε άνετα ρούχα, στο ένα χέρι αγκαλιάστε το μαλακό χαλάκι και στο άλλο ακολουθήστε τις οδηγίες του κινητού για να φτάσετε στο στούντιο Polestar Pilates. Υποδεχτείτε τον χειμώνα βάζοντας μια νέα συνήθεια στην to-do λίστα σας και γίνεται ο επόμενος Pilates Μaster. 

Polestar Pilates
Ξενίας 1, Αθήνα
2114063671
Ιστοσελίδα, Instagram, Facebook