Smart Life

Ένα πιάτο ζυμαρικών σε φέρνει πιο κοντά σε όσους αγαπάς

Η Barilla μας υπενθυμίζει την αξία των κοινών γευμάτων και γιορτάζει με έναν μοναδικό διαγωνισμό την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Χαρά Αλεξανδροπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς ένα πιάτο ζυμαρικών μας κάνει πιο ευτυχισμένους, φέρνοντάς μας πιο κοντά με όσους αγαπάμε

Η αγάπη του μπαμπά μου για την Ιταλία, τον έφτασε μέχρι την Τοσκάνη όπου δούλεψε ως δάσκαλος για τρία χρόνια. Είναι γνωστό πως οι μεγάλες αγάπες ξεπερνιούνται μόνο με κάποια μεγαλύτερη κι έτσι όταν ο μπαμπάς μου γνώρισε την μαμά μου, απαρνήθηκε την Ιταλία και γύρισε στην Ελλάδα με όλες τις συνήθειες της Ιταλικής κουλτούρας ριζωμένες μέσα του- ευτυχώς μιλούσε ακόμα τα Ελληνικά, σπαστά μεν, αλλά τα μιλούσε. Επέστρεψε, λοιπόν, και δώσ' του τα μακαρόνια να κολλάνε στους τοίχους για να δει αν έβρασαν αφού τα προτιμούσε «Αυστηρά και μόνο Αλ ντέντε», η σωστή καρμπονάρα περιείχε για αυτόν μόνο ωμό αυγό και ποτέ κρέμα γάλακτος και φυσικά τα μακαρόνια ήθελε πάντα να είναι Barilla, όπως και σήμερα. Η ώρα της ιταλικής μαγειρικής είναι ακόμη για την οικογένειά μας μια γλυκιά αφορμή για να μαζευτούμε όλοι μαζί και να πούμε νέες αλλά και παλιές ιστορίες που έχουν επαναληφθεί πολλάκις αλλά πάντα τις ακούμε με το ίδιο ενδιαφέρον. Τα χρόνια όμως περνούν και οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν. Κάπως έτσι έχουμε βρεθεί σε τρία διαφορετικά μέρη του κόσμου πράγμα που κάνει την αγαπημένη μας συνήθεια να πραγματοποιείται όλο και πιο σπάνια.

Πώς ένα πιάτο ζυμαρικά μας φέρνει πιο κοντά

Η Barilla γνωρίζει την μεγάλη σημασία των κοινών γευμάτων με ανθρώπους που αγαπάς. Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, κάνει τη δική της προσπάθεια να γεμίσει ξανά τις καρέκλες γύρω από τα τραπέζια με όσους δυσκολεύονται να έρθουν κοντά όσο και να το θέλουν. Ο νέος διαγωνισμός της Barilla, δίνει την ευκαιρία σε 100 τυχερούς να κερδίσουν branded ταξιδιωτικά set (βαλίτσα και μαξιλαράκι ταξιδιού)από την Barilla σε συνεργασία με την Tucano, ώστε οι διαδρομές προς τους αγαπημένους μας να γίνονται λίγο πιο εύκολες κι ευχάριστες. Επιπλέον, 10 μεγάλοι νικητές θα κερδίσουν ένα ταξίδι αξίας 1.000€ ώστε να μπορέσουν να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους τους, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται.

 

Πώς θα συμμετάσχεις

Τα βήματα είναι απλά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις δύο κουτιά ζυμαρικών Barilla και να ανεβάσεις την απόδειξή τους στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Λάβε μέρος και κέρδισε δώρα που θα σε φέρνουν πιο κοντά στο να απολαύσεις τις αγαπημένες μακαρονάδες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των καλύτερων τραπεζιών με τους αγαπημένους σου.

Η επιστήμη μίλησε

Δεν είναι υπόθεση, είναι δεδομένο. Όσα περισσότερα είναι τα κοινά γεύματα μέσα στην εβδομάδα σου, τόσο καλύτερη παρατηρείται πως είναι η ψυχική σου υγεία και η Barilla σε συνεργασία  Πανεπιστήμιο της Μινεσότα το απέδειξε με μία διαδικτυακή έρευνα (Αύγουστος 2023) που έγινε σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, με περισσότερους από 3.000 ερωτηθέντες. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι ενήλικες παρουσιάζουν πιο ψηλά επίπεδα ευτυχίας και καλής διάθεσης τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά από τα κοινά γεύματα.

Στην εποχή των γρήγορων ρυθμών και της ταχύτητας είναι λογικό να μη βάζουμε πάντα σε προτεραιότητα το να μοιραζόμαστε τον χρόνο των γευμάτων μας με ανθρώπους που αγαπάμε. Είναι όμως και αποδεδειγμένο πως το να βιώνουμε την κοινή εμπειρία γεύματος, μας φτιάχνει τη διάθεση πολύ περισσότερο από το να τρώγαμε μόνοι μας.

Οι ιταλικές συνταγές του μπαμπά μου απαιτούν πάντα τέσσερα πιρούνια να τις απολαμβάνουν. Έτσι, είναι υποχρέωσή μας να αρπάζουμε τις ευκαιρίες που έχουμε για να διοργανώνουμε τα αγαπημένα μας οικογενειακά τραπέζια, όπου κι όποτε μπορούμε. Ο νέος διαγωνισμός της Barilla έχει σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους που πέρα από τις κοινές γεύσεις, τους δένουν και οι κοινές εμπειρίες. Λάβε μέρος στον διαγωνισμό και απόλαυσε την αγαπημένη σου μακαρονάδα σε όποιο μέρος του κόσμου βρίσκεται το τραπέζι που προτιμάς να κάθεσαι. Εξάλλου είναι γνωστό πως "Ο κόσμος, μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει".