Smart Life

Beer Factory Festival 2024: Η all day and night πρόταση για τους για τους λάτρεις της μπίρας

Το παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι μετατρέπεται σε ένα τεράστιο εργοστάσιο μπίρας

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φεστιβάλ Μπύρας 2024

Φεστιβάλ Μπίρας 2024 - Beer Factory Festival: Για τέσσερις μέρες, η καρδιά της Αθήνας θα «αφρίσει» και θα μυρίσει κριθάρι, μαγιά και λυκίσκο

Μετά την τεράστια περσινή επιτυχία με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες, το Beer Factory Festival επανέρχεται – ως θεσμός πλέον – στις 25, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου στο παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ.

Γιατί η μπίρα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ποτό· είναι μια εμπειρία γεμάτη ιστορία, παράδοση και πολιτισμό που έχει συνδεθεί με την καθημερινή ζωή και την κοινωνική κουλτούρα των ανθρώπων για αιώνες. Με προέλευση που χάνεται στα βάθη της αρχαιότητας, η μπίρα αποτελεί ένα από τα πιο παλιά και αγαπημένα αλκοολούχα ποτά στον κόσμο.

Φεστιβάλ Μπύρας 2024

Και φέτος, οι λάτρεις της μπίρας στην Αθήνα θα έχουν την απόλυτη ευκαιρία να απολαύσουν μια πλούσια γευστική εμπειρία στο Beer Factory Festival.Βουτήξτε στον κόσμο της μπίρας και γνωρίστε καλύτερα τους όρους που την περιγράφουν, όπως Lager, Ale, Weiss, Pils, Pale Ale, Trappist, Abbey, Tripel, Dinkel, Draught, και πολλούς άλλους.

Μοναδικές και σπάνιες μπίρες, νέες κυκλοφορίες και δημοφιλείς ετικέτες από κορυφαίες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού δε θα αφήσουν κανέναν ανικανοποίητο. Γευτείτε μπίρες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, δοκιμάστε μοναδικά αρώματα και γεύσεις και μάθετε τα μυστικά της ζυθοποίησης από τους καλύτερους στον χώρο.

Φεστιβάλ Μπύρας 2024

Παράλληλα, απολαύστε μια μεγάλη γκάμα από λαχταριστές επιλογές street food στο εξαιρετικά πλούσιο food market. Και για να συνοδεύσετε όλες αυτές τις γευστικές εμπειρίες, απολαύστε τα μουσικά events που φέτος περιλαμβάνουν από rock μέχρι αυθεντικά ελληνικά γλέντια με άρωμα Ικαρίας.

Για τέσσερις μέρες, το παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι μετατρέπεται σε ένα τεράστιο εργοστάσιο μπίρας και προ(σ)καλεί τους λάτρεις του είδους να εξερευνήσουν τον κόσμο της μέσα από 400 ετικέτες.

Αυτή τη χρονιά θα σας περιμένουν πολλές μουσικές εκπλήξεις στο ειδικά διαμορφωμένα Beer Music Stage. Για 4 μέρες αγαπημένοι καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής θα είναι εκεί να μας ξεσηκώσουν με τους ρυθμούς τους.

Φεστιβάλ Μπύρας 2024

Την Παρασκευή 25/10 ξεκινάμε με hip hop ήχους. Την σκηνή θα εγκαινιάσουν δύο παλιοί μας γνώριμοι από το underground ραπ συγκρότημα Λόγος Τιμής, ο Sativa και ο Tokesick. Με 5 δίσκους στο ενεργητικό τους, με 6 τραγούδια στη νοηματική και πιο πρόσφατο το «DEPON» θα έρθουν να σαρώσουν το stage. Μαζί μας θα είναι ο Έκαστος που ξεκίνησε στην Κρήτη να γράφει ρίμες. «Ελπίζουμε» να έρθει και να φωτίσει τη «Νύχτα με Χρώμα».

Τη σκυτάλη θα πάρει ο Ζωγράφος που όπως είναι το όνομά του, όταν γράφει του αρέσει να «φτιάχνει» εικόνες και έτσι γράφει αυτά που ζει και ζει αυτά που γράφει. Ασχολείται με το Hip Hop από το 1999. Δεν θα μπορούσε να λείπει o Σπαρτιάτης ράπερ Anser. O λακωνικός θα είναι εκεί με τις ρίμες του για να προκαλέσει «Παρανάλωμα». Πάντα πιστός στις ιδέες του, χωρίς να φλυαρεί κι όσα θέλει να πει τα βάζει στους στίχους του.

Sativa & Tokesick (Λόγος Τιμής) - Έκαστος - Ζωγράφος - Anser
Sativa & Tokesick (Λόγος Τιμής) - Έκαστος - Ζωγράφος - Anser

Παρασκευή 25/10 

  • Sativa & Tokesick (Λόγος Τιμής) 17:30
  • Έκαστος 21:00
  • Ζωγράφος 21:45
  • Anser 22:30

Το Σάββατο 26/10 συνεχίζουμε με τον Δημήτρη Μπάκουλη, έναν τραγουδοποιό της νεότερης γενιάς που μετρά σημαντικές συνεργασίες: Ιουλία Καραπατάκη, Θοδωρή Γκόνη κ.ά. Για το τέλος της βραδιάς, ο μουσικός Λεωνίδας Μπαλάφας -που δεν χρειάζεται συστάσεις- θα μας θυμίσει δικές του επιτυχίες και άλλα πολλά τραγούδια που αγαπάμε με την χαρακτηριστική φωνή και τη δυναμική σκηνική του παρουσία.

Δημήτρης Μπάκουλης, Λεωνίδας Μπαλάφας
Δημήτρης Μπάκουλης, Λεωνίδας Μπαλάφας

Σάββατο 26/10 

  • Δημήτρης Μπάκουλης 20:30
  • Λεωνίδας Μπαλάφας 22:00

Δύο μπάντες θα έρθουν να ταράξουν τα νερά την Κυριακή 27/10. Οι The Page Of Cups είναι ένα 5μελές συγκρότημα, που μετρά δύο χρόνια και που η μουσική τους χαρακτηρίζεται από ηλεκτρονικά και ακουστικά indie rock. Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς, Bad Movies, που φέτος γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους, θα είναι μαζί μας για μια βραδιά με φιλία, αλητεία, αγάπη, punk rock, έρωτα, ταξίδια και ροκ εν ρολ.

The Page Of Cups, Bad Movies
The Page Of Cups, Bad Movies

Κυριακή 27/10 

  • The Page Of Cups 21:30
  • Bad Movies 22:30

Το φεστιβάλ κλείνει τη Δευτέρα 28/10 με ένα μεγάλο γλέντι. Η Sourloulou band είναι μια μπάντα του δρόμου που φέρνει την παραδοσιακή μας μουσική στο σήμερα με σύγχρονους ήχους. Για 2 ώρες θα βρίσκονται στη σκηνή και θα φωνάξεις μαζί τους «Γιούρια». Και θα κλείσουμε το Φεστιβάλ με  το Ξέφραγο Αμπέλι. Μία μπάντα με σαφείς επιρροές από τη νησιώτικη παράδοση φέρνει κοντά σας έντεχνα, παραδοσιακά και νησιώτικα ακούσματα με μια φρέσκια προσέγγιση που παντρεύει τη γνώριμη, αυθόρμητη πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού με το κέφι και τη ζωντάνια της σύγχρονης διασκέδασης. Ένα είναι σίγουρο. ΝΑΙ θα χορέψουμε και θα τα περάσουμε υπέροχα.

Σουρλουλού, Ξέφραγο Αμπέλι
Σουρλουλού, Ξέφραγο Αμπέλι © Giannis Kontos

Δευτέρα 28/10 

  • Σουρλουλού 20:00
  • Ξέφραγο Αμπέλι 22:00

Στις 25 - 28 Οκτωβρίου θα είμαστε ΟΛΟΙ στο BEER FACTORY FESTIVAL στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ για να απολαύσουμε τις μπίρες, το φαγητό και τα μοναδικά live

  • Μέρος
    Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς & Ερμού, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)
  • Μέρες
    25, 26, 27 & 28 Οκτωβρίου
  • Ωράριο
    12.00 – 00.00
  • Εισιτήρια
    Ημερήσιο Εισιτήριο - Daily Pass: 7 ευρώ
    Τριήμερο Εισιτήριο - 4 Day Pass: 21 ευρώ
  • Προπώληση ΕΔΩ
  • www.thebeerfactory.gr
Beer Factory Festival
Φεστιβάλ Μπύρας 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ