Smart Life

Η πορεία μίας ίασης: Πώς αντιμετωπίζεται το «Είσαι σοβαρά άρρωστος»;

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NN Hellas: Μπορεί να φροντίσει για την υγεία μας, αλλά και για όλα όσα αγαπάμε

Με την κατάλληλη στήριξη, ο δρόμος της ίασης μπορεί να γίνει λίγο πιο ομαλός

Ξέρω, μπορεί το «Όλα περνούν» κάποιες φορές να ακούγεται ουτοπικό. Σαν μια «ένεση» θετικότητας που ίσως δεν έχεις ανάγκη να ακούσεις ή σου φαίνεται περιττή όταν ο δικός σου άνθρωπος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δεν είναι αυτός που συνήθιζε να είναι. Η αρρώστια τον καταβάλλει κι εσύ νιώθεις ανεπαρκής να τον βοηθήσεις. Κι εκεί που θεωρείς ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, βλέπεις ότι με την κατάλληλη θεραπεία, στήριξη και βοήθεια, ο άνθρωπος σου ξαναστέκεται στα πόδια του και παίρνει και πάλι ζωή. Και συνειδητοποιείς ότι τελικά, κάποιες φορές πράγματι… όλα περνούν.

Έτσι έγινε και με τη θεία Ελένη. Από πάντα ήμασταν αχώριστες. Μεγάλωσα και μαζί της και καθώς τα χρόνια περνούσαν την ένιωθα όλο και περισσότερο έναν απόλυτα δικό μου άνθρωπο. Μέχρι που ήρθε η στιγμή που ακούσαμε τον γιατρό να το προφέρει: «καρκίνος στον μαστό», και μου κόπηκαν τα πόδια. Εκείνη προσπάθησε να κρύψει τα δάκρυα της και μου χαμογέλασε. Ήξερα πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν ήξερα είναι αν και πώς αντιμετωπίζεται.

NN Hellas: Μπορεί να φροντίσει για την υγεία μας, αλλά και για όλα όσα αγαπάμε

Γύρισα σπίτι, κλείστηκα στο δωμάτιο μου και άρχισα να ψάχνω με τις ώρες στο Ίντερνετ. Εκτύπωσα ό,τι βρήκα και την επόμενη μέρα πήγα σπίτι της. Μου άνοιξε διστακτικά, καθώς δεν ήθελε να δει στα μάτια μου τη λύπηση. Μόνο που εγώ δεν τη λυπόμουν, ήθελα απλά να είμαι δίπλα της. Μετά από λίγο καιρό, βρεθήκαμε όλοι αντιμέτωποι με μια δύσκολη καθημερινότητα, αλλά εκείνη πάντα με το χαμόγελο. «Εσύ να είσαι καλά» μου έλεγε! Έτσι ήταν εκείνη, πάντα μου έλεγε να βλέπω τη ζωή θετικά και να κοιτάω μπροστά, και αυτό κάναμε! Κάθε Τρίτη είχαμε στο πρόγραμμα να τα λέμε οι δυο μας και το ΣΚ βρισκόμασταν όλοι μαζί οικογενειακά. Όλα πήγαιναν καλύτερα με την υγεία της και η διάθεσή της φαινόταν να μην αλλάζει ούτε τις πιο δύσκολες ημέρες. Σε κάθε ερώτηση «Πως νιώθεις;» η απάντησή της δεν άλλαξε ποτέ: «Όταν έχω εσάς καλά, καλά είμαι και εγώ». Ωστόσο, οι δυσκολίες αποδείχθηκαν ουκ ολίγες. Και όχι μόνο για την ίδια τη θεία Ελένη, αλλά και για την οικογένειά της που χρειάστηκε να βάλει σε «αναμονή» όνειρα, σχέδια ακόμη και καθημερινές καθιερωμένες εργασίες, για αρκετό καιρό.

Ευτυχώς όμως για μας, ο καιρός περνούσε και η θεία Ελένη γινόταν ολοένα και καλύτερα μέχρι που… ο γιατρός είπε: «Είσαι πλέον τελείως καλά. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τον καρκίνο». Εκείνη, με ένα χαμόγελο που μετατράπηκε σε γέλιο είπε: «Είδατε, σας το έλεγα. Θα νικήσω!» Αυτή ήταν η δική μου πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Κοιτώντας πίσω, μπορώ να παραδεχτώ πως ο δρόμος για την ίαση δεν ήταν εύκολος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτός ο δρόμος δεν ήταν μοναχικός.

Η οικογένεια σου, οι δικοί σου άνθρωποι, αλλά ακόμη και άνθρωποι στους οποίους δεν υπολόγιζες, μπορούν να συνδράμουν, ο καθένας από τον δικό του ρόλο και ν’ αποδειχθούν πολύτιμοι σύμμαχοί σου. Κάποιοι σου δείχνουν τον δρόμο, κάποιοι σου δίνουν οδηγίες για να μη χαθείς, άλλοι σου κρατούν το χέρι και άλλοι σου δίνουν κουράγιο.

NN Hellas | Tο αύριο δεν μπορεί να περιμένει

Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και όταν είδα τη φετινή διαφήμιση της NN Hellas. Μια οικογένεια στην ταινία της, έρχεται αντιμέτωπη με μια απρόοπτη κατάσταση που σχετίζεται με την υγεία του πατέρα. Καταφέρνουν ωστόσο να συνεχίσουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, όπως είναι οι σπουδές της κόρης τους στο εξωτερικό. Οι εικόνες αυτές, μου θύμισαν φυσικά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τότε η οικογένεια της θείας μου αλλά και το ταξίδι της αποθεραπείας της, με όλους εμάς στο πλευρό της. Γιατί αυτή μπορεί να φαντάζει ακατόρθωτη στην αρχή, αλλά με έναν σωστό προγραμματισμό και την κατάλληλη υποστήριξη, όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα και η καθημερινότητα πιο ομαλή.

Η NN Hellas λοιπόν, μπορεί να φροντίσει για την υγεία μας, αλλά και για όλα όσα αγαπάμε. Είναι εκεί να μας υποστηρίξει και να κάνει την καθημερινότητα, σε μια τέτοια περίσταση, κάπως πιο διαχειρίσιμη Πώς; Με ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης υγείας που μας παρέχουν ευρεία νοσοκομειακή κάλυψη και πρόσβαση σε σύγχρονες διαγνωστικές υπηρεσίες, αλλά και με το ΝΝ ExtraMed. Μια επιπρόσθετη παροχή, που προσφέρει, με τη διάγνωση μιας σοβαρής πάθησης, ένα σημαντικό κεφάλαιο, καλύπτοντας, ανάλογα με τους όρους του συμβολαίου σου, πέρα από την αποκατάσταση της υγείας σου και τις άλλες ανάγκες, τις δικές σου και της οικογένειας σου, που συνεχίζουν να τρέχουν το διάστημα που εσύ νοσείς ή αναρρώνεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ