Smart Life

Με επιτυχία στέφθηκε το 2ο Cycladic Kids Festival, με τη στήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος

Το πρόγραμμα «ο Β-οίκος της ζωής μας» φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στις τέχνες και τον πολιτισμό

Χαρά Αλεξανδροπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Tο φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος στηρίζει το 2ο Cycladic Kids Festival

Πώς αντιλαμβάνεται ένα παιδί τον κόσμο γύρω του; Ανάλογα με τα ερεθίσματα που λαμβάνει μεγαλώνοντας, διαμορφώνει και αντίστοιχη οπτική απέναντι στον κόσμο και ανάλογα με την οπτική αυτή ο κόσμος μπορεί να γίνει πάντα λίγο καλύτερος. Η πολιτισμική εκπαίδευση και η ανάπτυξη του πνεύματος μέσα από τις τέχνες, διαμορφώνει ανθρώπους που μαθαίνουν να εκφράζουν το συναίσθημά τους και να σέβονται την ελευθερία της έκφρασης του άλλου. Δεν είναι τυχαίοι οι στίχοι "Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα". Τα παιδιά είναι το μέλλον και είναι δική μας υποχρέωση να τους δώσουμε τα πινέλα-εφόδια για να ζωγραφίσουν τις ζωές τους όσο πιο δημιουργικά γίνεται.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων παρέχει σε όλους, το σημαντικότερο αγαθό για τη ζωή, μέσω του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος αλλά δεν μένει εκεί. Μέσα από το πρόγραμμα δράσεων «ο Β-οίκος της ζωής μας» δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό και να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικά δρώμενα που ενισχύουν τη φαντασία και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. Η στήριξη τουφυσικού μεταλλικού νερού Βίκος στο 2ο Cycladic Kids Festival, που πραγματοποιήθηκε 21 και 22/9 στο ωδείο Αθηνών, είναι μία από τις δράσεις που υποστηρίζουν την μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών.

Στo πλαίσιo του φεστιβάλ, παιδιά από 2 έως 18 ετών είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες και να αναδείξουν τον καλλιτεχνικό τους χαρακτήρα μέσα από τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, το θέατρο, η μουσική, ο κινηματογράφος, τα δημιουργικά εργαστήρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων» ήταν ο τίτλος του 11ου Παιδικού Διαγωνισμού του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στον οποίο συμμετείχαν 12.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και αφορούσε τη ζωγραφική αγγείων με την αποτύπωση εικόνων, εμπνευσμένων από την καθημερινή ζωή. Οι νικητές καθώς και οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού, τιμήθηκαν στο πλαίσιο του 2ο Cycladic Kids Festival.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων με όχημα το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, συνεχίζει να δίνει «το παρών» σε δράσεις που στηρίζουν την πρόσβαση των παιδιών στην τέχνη και τον πολιτισμό και απελευθερώνουν δημιουργικά τον τρόπο σκέψης τους. Μέσα από αυτές, οι μικροί μας φίλοι καλλιεργούν πιο ποιοτικά τη φαντασία τους, αναπτύσσουν δεξιότητες και αντιλαμβάνονται τον κόσμο με όλες τους τις αισθήσεις. Τα παιδικά μάτια αναγνωρίζουν πάντα καλύτερα τα χρώματα του κόσμου γύρω μας κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουν να τον αντιλαμβάνονται, πολύχρωμο, ζωντανό, αισιόδοξο και πάντα καλλιτεχνικό. 

Μάθε περισσότερα για τις δράσεις του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος, εδώ.

@vikosofficial #Vikos