Smart Life

Urban Roof Garden: Το νέο αθηναϊκό spot που αξίζει να επισκεφτείς

Δοκιμάσαμε καινούριες γεύσεις, απολαύσαμε την Αθήνα από ψηλά και χαλαρώσαμε
Ελένη Βαρδάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίσκεψη στο Urban Roof Garden και επιδρομή στις καινούριες καντίνες του The Mall Athens

Οι αναμνήσεις ξεκινούν από τις βόλτες των παιδικών σου χρόνων. Έπειτα, στην εφηβεία, περίμενες τα Σαββατοκύριακα με τους φίλους και τις γιορτές για να απολαύσεις τα στολισμένα μαγαζιά. Μεγαλώνοντας, το επισκέπτεσαι για ψώνια, για φαγητό ακόμη και για το ποτό σου. Το πιο cool&elegant μέρος συνάντησης για όλες τις ηλικίες είναι, φυσικά το The Mall Athens, το πολυκατάστημα που αγάπησες μέσα στα χρόνια και συνεχίζεις να αγαπάς, αναβαθμίζεται συνεχώς και σου χαρίζει στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

To The Mall Athens το ξέρεις, το αγαπάς, το εμπιστεύεσαι. Είναι ο τετραώροφος παράδεισος με τα λαχταριστά φαγητά, τα γλυκά που σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου και φυσικά τα αμέτρητα μαγαζιά στα οποία δύσκολα αντιστέκεσαι. Το shopping therapy γίνεται πλέον mall therapy, μιας και ο τρίτος όροφος -ναι, αυτός που μοσχοβολάει φρέσκια ζύμη και καβουρδισμένο καφέ- ανανεώθηκε, εγκαινιάζοντας το νέο Urban Roof Garden. 

Είναι Τρίτη απόγευμα, ο ήλιος έχει δώσει τα ροζ χρώματά του στον ουρανό και εμείς βρισκόμαστε ήδη στις κυλιόμενες σκάλες, ανεβαίνοντας προς τον 3ο όροφο του The Mall Athens. Το μάτι μας πέφτει σε μια ξύλινη «διασταύρωση» που γράφει «Ninnolo», «Bubble Tale» και «Coffee Island» και κάπως έτσι ανακαλύπτουμε το ανανεωμένο τμήμα του 3ο ορόφου, το Urban Roof Garden.

Σύγχρονο, άνετο με μια δόση industrial αισθητικής, το Urban Roof Garden στο The Mall Athens θα γίνει το νέο spot που θα λατρέψεις. Είναι το ιδανικό μέρος για εκείνες τις ημέρες που θες να χαλαρώσεις, να κάνεις ένα διάλειμμα -γιατί το αξίζεις- και να βγεις από την μονοτονία. Το ιδανικό μέρος για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου μετά το shopping, να πιεις τον καφέ ή το ποτό σου, με όλη την Αθήνα στο πιάτο σου και όχι μόνο. Μοναδικά γεύματα θα συνοδεύσουν την εμπειρία σου στο ζεστό, φιλόξενο χώρο του Urban Roof Garden με τις αναπαυτικές καρέκλες και τα πράσινα φυτά να διακοσμούν τον χώρο και να του δίνουν ζωή.

Στον ίδιο όροφο με το Urban Roof Garden, θα βρεις επίσης όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις πολύχρωμες καντίνες, σαν να βγήκαν μόλις από ταινία των 80s που θα σου προσφέρουν gelato πέντε αστέρων, δροσερά ροφήματα και τον αγαπημένο σου καφέ στην πιο premium εκδοχή. Μια κίτρινη, μια τιρκουάζ και μια πορτοκαλί καντίνα να αγκαλιάζουν την καινούρια αυλή στην οποία ήδη συζητάνε, ξεκουράζονται και χαζεύουν το ηλιοβασίλεμα μικροί και μεγάλοι. Extra info: Προσθέστε το στην λίστα σας με τα μέρη για πρώτο ραντεβού

Είμαστε έτοιμες για την επίσκεψη στην πορτοκαλί καντίνα, ή αλλιώς στο μαγικό «Coffee Island» φορτηγάκι που θα μας χαρίσει τη δόση καφέ που χρειαζόμαστε. Αν και πάντοτε πίνουμε φρέντο εσπρέσο μέτριο, δεν μπορούσαμε να μη δοκιμάσουμε το νέο viral ρόφημα «Bobastic». Η εμφάνισή του απόλυτα ινσταγκραμική και η γεύση του ακόμα πιο εντυπωσιακή. Στο ένα χέρι ο καφές, στο άλλο οι τσάντες με τα ψώνια και συνεχίζουμε την εξερεύνηση του ανανεωμένου 3ου ορόφου.

Μπροστά μας ξεπροβάλει το τιρκουάζ «Bubble Tale» φορτηγάκι το οποίο κοιτάμε μαγεμένες σαν μικρά παιδιά. Neon σχέδια, ζαχαρωτά σαν αυτά που τρώγαμε κρυφά από τους γονείς μας και ένας κατάλογος στον οποίο δεν μπορείς να πεις όχι. Δοκιμάζουμε κρύο τσάι με σιρόπι ροδάκινο και φράουλα, προσθέτοντας μικρά bubbles ή περλίτσες όπως μας αρέσει να τις λέμε, για έξτρα γεύση. Μάλλον βρήκαμε το spot που σε κάνει να νιώθεις ξανά παιδί και πολύ χαρήκαμε. 

Περιπλανιόμαστε για λίγο στον 2ο όροφο απολαμβάνοντας τις βιτρίνες και κάνοντας εύκολα και γρήγορα τις αγορές μας αφού όλα τα καταστήματα που χρειαζόμασταν ήταν συγκεντρωμένα εκεί. Φυσικά, δεν παραλείψαμε να αγοράσουμε επιτέλους όλα τα βιβλία που τόσο καιρό λέγαμε πως θέλουμε να διαβάσουμε. Επιστρέφουμε στον χώρο του Urban Roof Garden, καθόμαστε αναπαυτικά και ξεκινάμε να ξεφυλλίζουμε. Το ήρεμο περιβάλλον και η θέα της Αθήνας από ψηλά αποτελούν την ιδανική ατμόσφαιρα για να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο.

Μετά από αυτό το σύντομα break, είμαστε έτοιμες για την κίτρινη και πιο γλυκιά επιδρομή, στο φορτηγάκι «Ninnolo». Τι και αν έφυγε το καλοκαίρι, για εμάς το gelato δεν έχει εποχή αλλά θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μας. Στο πρώτο κυπελάκι βάζουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα Rafaelo λευκής σοκολάτας, με καρύδα και χειροποίητη μαρμελάδα βατόμουρο, ό, τι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει. Στο δεύτερο κυπελάκι συνδυάζουμε γεύση χειροποίητου ιταλικού φιστικιού με κομμάτια Πιεμοντέ, μαζί με βέλγικη σοκολάτα -molto bene! Κλείνουμε με χωνάκι αυτή τη φορά και έναν λαχταριστό βόλο μπισκότο cinnamon ή αλλιώς τη γεύση που σου φέρνει μια πτι-μπερ nostalgia. 

Ψώνια για κάθε σου ανάγκη, γεύσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς  ουρανίσκους και ένα roof garden που σε κάνει να ξεχνάς κάθε έγνοια και ανησυχία. Το τρίπτυχο της ευτυχίας! Με παρέα ή χωρίς, βάλε τα ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα, κλείσε για λίγο τις ειδοποιήσεις στο κινητό -πάτα pause σε αυτά τα ύπουλα ντιν-ντον και πέρνα μια ημέρα στο πιο σύγχρονο και cozy μέρος της πόλης. Ραντεβού στην urban πλευρά του 3ου ορόφου, στο The Mall Athens!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου