Smart Life

Nevma Pasta: Αύγουστος στο νησί με πανηγύρια και λαχταριστές μακαρονάδες

Αυθεντικά ιταλικά υλικά και φρέσκα ζυμαρικά στο χέρι, για τις βόλτες στα στενά της Νάουσας 

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Nevma Pasta

Nevma Pasta: Το street food μακαρονάδικο της Πάρου 

Κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου η Νάουσα της Πάρου βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του νησιού, αφού  τιμάται η «Παναγιά η Εννιαμερίτισα» ή αλλιώς «Παναγιά της Νάουσας». Τόσο οι κάτοικοι όσο και όλοι οι επισκέπτες του νησιού γιορτάζουν με εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς και μουσικές.

Η ημέρα αυτή για τη Νάουσα είναι ξεχωριστή και για έναν ακόμη λόγο, για το Πανηγύρι των Πειρατών που γίνεται ανήμερα το βράδυ. Το Πανηγύρι των Πειρατών γίνεται με αφορμή την επέτειο από την επιδρομή του Μπαρμπαρόσα στη Νάουσα, το 1537. Τότε, οι άνδρες του θρυλικού κουρσάρου, έκλεψαν τις γυναίκες των Ναουσαίων και εκείνοι πολέμησαν για να τις πάρουν πίσω. Όσοι όμως βρεθούν αυτή την ημέρα στο νησί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ή και να πάρουν μέρος στη γιορτή των Κουρσάρων. Η γιορτή ξεκινάει από νωρίς το απόγευμα, και όταν ο ήλιος δύει πειρατές και Ναουσαίοι ξεκινούν τις «συμπλοκές» με φωτοβολίδες, ρεσάλτο, λάφυρα, μονομαχίες για τα μάτια μιας γυναίκας. Τα πλακόστρωτα στενά της Νάουσας γεμίζουν και όλοι χορεύουν μέχρι το πρωί.

 Nevma Pasta

Το λιμάνι, τα στενά της Νάουσας, τα μαγαζιά είναι γεμάτα με κόσμο από ολόκληρη την Πάροαλλά και τουρίστες που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το θέαμα, τα πυροτεχνήματα και να χορέψουν μπάλο. Αν βρίσκεσαι στην Πάρο, πάρε την μακαρονάδα σου από το Nevma Pasta και περιηγήσου στα στενά, παρακολουθώντας το θέαμα. Σχεδόν ολόκληρη η ημέρα είναι μία ασταμάτητη γιορτή για τη Νάουσα στην οποία δεν θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστεί το απόλυτο street food μαγαζί του νησιού. Ανοικτό από νωρίς το μεσημέρι μέχρι τις 6:00 το πρωί προσφέρει απολαυστικές γεύσεις είτε για να σας συντροφεύσουν στον παλμό της γιορτής είτε για να κλείσετε με τον καλύτερο τρόπο το ξενύχτι σας μετα την διασκέδαση σε κάποιο από τα δημοφιλή μπαρ της περιοχής.

 Nevma Pasta

Απόλαυσε τα φρέσκα μακαρόνια που κόβονται καθημερινά από την ιταλική μηχανή κοπής ζυμαρικών σε 3 εκδοχές (rigatoni, casarecce conchiglie) σε συνδυασμό με μία γκάμα από 10 διαφορετικές σάλτσες. Σου προτείνουμε τη δημοφιλέστερη pasta A la Vodka, την Crab Pasta με καβουρόψιχα ή την Salmon N’ Lime για τους λάτρεις των θαλασσινών. Την Mushroom a la crème για τους vegan και την Cacio E Pepe με την κρέμα από Pecorino Romano και πιπέρι. Στο Nevma Pasta χρησιμοποιούνται αυθεντικά ιταλικά και ντόπια υλικά, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει στον χώρο του street food.

 Nevma Pasta

Το Nevma Pasta θα το βρεις μόλις λίγα μέτρα από το γεφυράκι της Νάουσας, απέναντι από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου.

 Nevma Pasta

Σε περιμένουμε να γιορτάσουμε παρέα τη νίκη των κατοίκων της Νάουσας απέναντι στους πειρατές του θρυλικού Barbarossa! 

Nevma Pasta: Facebook, InstagramTikTok

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ