- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Greenpeace επισκέφτηκε την παραλία της Αρτέμιδας και «χάλασε το κλίμα», για να φτιάξουμε το κλίμα του πλανήτη
Δημιούργησε ένα γλυπτό από άμμο, που δεν θέλουμε να ξαναδούμε
SAnD SCULPTURE: Μια πρωτοβουλία της Greenpeace που μας δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τις ελληνικές θάλασσες
Αυτό το καλοκαίρι, με τις θερμοκρασίες να «σπάνε ρεκόρ», ο κόσμος ξεχύνεται καθημερινά στις παραλίες για να δροσιστεί. Κι αν είσαι ένας από εκείνους που πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, στην Αρτέμιδα, ίσως η διάθεσή σου να χάλασε από κάτι περισσότερο από την ακραία ζέστη.
Γιατί πιθανότατα αντίκρισες κάτι που δεν περίμενες να δεις, αλλά αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε έτσι στον πλανήτη μας, δυστυχώς θα το βλέπεις ξανά και ξανά.
Ο λόγος για την εικόνα ενός δελφινιού ξεβρασμένου στην άμμο, πνιγμένου από τα πλαστικά, όπως αποτυπώθηκε στο «SAnD SCULPTURE». Ένα γλυπτό από άμμο, σε φυσικό μέγεθος δελφινιού, που φιλοτεχνήθηκε με πρωτοβουλία της Greenpeace.
Γύρω από το «νεκρό» δελφίνι από άμμο, υπήρχε ένας χείμαρρος από πλαστικά σκουπίδια, ενώ από το μισάνοιχτο στόμα του φαινόταν να ξεπροβάλλει μια πλαστική σακούλα, μαρτυρώντας την απειλή που βιώνουν αμέτρητα θαλάσσια ζώα.
Μια ξύλινη ταμπέλα κοντά στην κατασκευή ενημέρωνε το κοινό για τη δράση και τη δυσάρεστη αλήθεια που αποκάλυπτε και το καλούσε να σκανάρει ένα qr code, ώστε να συμβάλει με τη συνδρομή του στον αγώνα της Greenpeace ενάντια στην κλιματική κρίση και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο Μανώλης Χαρκούτσης, ο οποίος ασχολείται με τη γλυπτική εδώ και 25 χρόνια, δημιουργώντας έργα με αφετηρία και πηγή έμπνευσης τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.
Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης της Greenpeace «Χαλάμε το κλίμα, για να φτιάξουμε το κλίμα», η οποία έχει ως στόχο να «χαλάσει το κλίμα» στο οποίο βρισκόμαστε σαν θεατές, πληροφορώντας μας για δυσάρεστες αλήθειες σχετικά με το μέγεθος της περιβαλλοντικής κρίσης που ζούμε.