Smart Life

METLEN Comic Stories: Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Μηχανικοί στην Πράξη»

Πώς μια κορυφαία εταιρεία προσφέρει ευκαιρίες που ενισχύουν την ανάπτυξη των νέων;
Λήδα Πυλαρινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

METLEN Comic Stories: Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη», η δέσμευση της METLEN Energy & Metals να επενδύει στο μέλλον των νέων μηχανικών 

Η METLEN Energy & Metals, πάντα πιστή στις αξίες της υπευθυνότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέρει ευκαιρίες που ενισχύουν την ανάπτυξη των νέων και υποστηρίζουν τη διαμόρφωση ενός δυναμικού και εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» ξεκίνησε το 2014 ως μία από τις πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της METLEN Energy & Metals με διεθνείς προεκτάσεις, εξελισσόμενο σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης που τροφοδοτεί με νέα ταλέντα την εταιρεία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους μηχανικούς της Ελλάδας ή του εξωτερικού που επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στη METLEN Energy & Metals, να αναπτύξουν δεξιότητες και να εξελιχθούν μέσα από τις δραστηριότητες της εταιρείας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής εργασίας, διάρκειας ενός έτους.

Μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί επτά επιτυχημένοι κύκλοι της δράσης, καθώς το σύνολο των μηχανικών που συμμετείχαν, βρήκαν δουλειά σε λιγότερο από τρεις μήνες, ενώ μέρος αυτών εντάχθηκε στο δυναμικό της METLEN Energy & Metals, καλύπτοντας οργανικές θέσεις. Αξίζει να αναφερθεί η σημαντική επένδυση η οποία γίνεται από την εταιρεία για την ανάπτυξη των συμμετεχόντων, περίπου 98 ώρες εκπαίδευσης σε soft skills ανά μηχανικό.

Τα σημαντικότερα στοιχεία του προγράμματος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των νέων Μηχανικών, είναι η εύρεση εργασίας μετά το πέρας του προγράμματος, η απόκτηση πρακτικής εμπειρίας που συμπληρώνει τις ακαδημαϊκές γνώσεις, η βελτίωση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, η απόκτηση διεθνούς έκθεσης και εμπειρίας σε τεχνολογίες αιχμής, η μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη», μπορούν να δραστηριοποιηθούν είτε στον Κλάδο της Μεταλλουργίας, είτε στον Κλάδο της Ενέργειας, καθώς η εταιρεία αποτελεί σημείο αναφοράς της ανταγωνιστικής «πράσινης» μεταλλουργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λειτουργώντας τη μοναδική σε όλη την Ευρώπη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής βωξίτη, αλούμινας και πρωτόχυτου αλουμινίου. Αντίστοιχα είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ενέργειας, από την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία θερμικών μονάδων και έργων ΑΠΕ, το σχεδιασμό και κατασκευή έργων υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι την προμήθεια λιανικής σε ηλεκτρική ενέργεια και ΦΑ, την προμήθεια και εμπορία ΦΑ και την παροχή ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών ενέργειας. 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες/ουσες εντάσσονται σε ομάδες και εργάζονται σε αληθινές συνθήκες εργασίας αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα καθήκοντα. Αυτό τους προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος το αντικείμενο της επιλογής τους και να δουν τη συμβολή τους να υλοποιείται στην πράξη.

Από το τελευταίο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε το 82% των συμμετεχόντων εργάζονται στην εταιρεία METLEN Energy & Metals, ενώ τα ποσοστά ικανοποίησης των δύο τελευταίων προγραμμάτων ξεπέρασαν και το 90%. Οι αιτήσεις δηλώσεων συμμετοχής στον 8ο κύκλο του προγράμματος ανοίγουν στις 16 Σεπτεμβρίου 2024.

Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» αποτελεί μια απτή απόδειξη της δέσμευσης της METLEN Energy & Metals να επενδύει στο μέλλον των νέων μηχανικών. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η εταιρεία προωθεί τις αξίες της διαρκούς εκπαίδευσης, της επαγγελματικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευθύνης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και καινοτόμου κοινωνίας. Με την προσφορά πρακτικών ευκαιριών και πολύτιμων εμπειριών, η METLEN Energy & Metals συνεχίζει να στηρίζει τους νέους στην πορεία τους προς την επιτυχία και την επαγγελματική ολοκλήρωση.

Μάθε περισσότερα για την εταιρεία και τις δράσεις της εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου