Smart Life

Η Visa στηρίζει έμπρακτα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες

40 χρόνια υποστήριξη στα αθλητικά ιδεώδη και τις αξίες του θεσμού

Χαρά Αλεξανδροπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Visa: Υπερήφανος υποστηρικτής των Ολυμπιακών Αγώνων, εδώ και περίπου 40 χρόνια

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το μεγαλύτερο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, αποτελούν μια γιορτή της ανθρώπινης προσπάθειας και των αθλητικών επιδόσεων, αναδεικνύοντας τις θεμελιώδεις αξίες της ειρήνης και του σεβασμού. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και χιλιάδες χρόνια αποτελούν πηγή έμπνευσης και πρότυπο ακεραιότητας κι ευγενούς άμιλλας, προβάλλοντας όλες τα ιδανικά του αθλητισμού. Κατά την οργάνωση και τη διεξαγωγή τους, όλα τα έθνη συνεργάζονται και αγωνίζονται με σεβασμό και ανθρωπιά, προοθώντας έτσι, έναν κόσμο με προοπτικές ειρηνικής συμβίωσης και αλληλοσυμπαράστασης.

Εδώ και σαράντα, σχεδόν, χρόνια, η Visa στηρίζει μέσα από ενεργές δράσεις διεθνούς επιπέδου τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2003, η εταιρεία έγινε ο πρώτος παγκόσμιος συνεργάτης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, υποστηρίζοντας αθλητές και φιλάθλους και βελτιώνοντας την εμπειρία πληρωμής τους.

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, οι Αγώνες εμπνέουν αθλητές και θεατές από όλο τον κόσμο να επιδιώκουν το υψηλότερο επίπεδο επίτευξης και να αγωνίζονται με ακεραιότητα και ευγενή άμιλλα. Μέσα από την ποικιλομορφία και τη συμμετοχή, οι Ολυμπιακοί Αγώνες προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των εθνών, υπερβαίνοντας πολιτισμικά και πολιτικά σύνορα, και υπενθυμίζουν την κοινή ανθρώπινη πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Η Team Visa στην Ελλάδα

Η Team Visa αποτελείται από αθλητές από όλο τον κόσμο και φυσικά και από την Ελλάδα. Συνολικά η ομάδα αποτελείται από σχεδόν 700 ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες-μέλη, στους οποίους παρέχονται εργαλεία, πόροι αλλά και υποστήριξη για να συνεχίσουν να κυνηγούν τους στόχους τους. Οι ολυμπιονίκες Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καραλής που κατέκτησε μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, χάρη στο άλμα του στα 5.90μ και ο παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής είναι τρία από τα μέλη της δυνατής αυτής ομάδας της Visa που κρατούν ζωντανό το αθλητικό ιδεώδες με δουλειά και υπερηφάνεια. Η μέχρι τώρα πορεία τους προς την κορυφή ήταν και ο λόγος επιλογής τους για να απαρτίζουν την Ελληνική αντιπροσώπευση στην Visa Team.

Η δημιουργία του ειδικά διαμορφωμένου Visa Olympic Games Park στο Ellinikon Experience Park, αποσκοπούσε στο να μυήσει τους επισκέπτες στο πνεύμα των Αγώνων μέσα από ένα εύρος δωρεάν αθλητικών δραστηριοτήτων. Εκεί, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για Ολυμπιακά αθλήματα όπως το στίβο, τα εμπόδια, η τοξοβολία, το τάε κβον ντο, το άλμα εις μήκος και η ενόργανη γυμναστική.

Όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στο Visa Olympic Games Park, δόθηκε στον Δήμο Αθηναίων για περαιτέρω αξιοποίηση, γεγονός που αντανακλά τη δέσμευση της Visa να υποστηρίζει την αθλητική κοινότητα και να προωθεί την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσα από την επαναχρησιμοποίηση.

Η  Ελεάννα Κοσκινά, Head of Marketing  Greece, Israel, Cyprus, Malta, δήλωσε: «Το πνεύμα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων ευθυγραμμίζεται με την αποστολή μας να ενισχύσουμε τους πάντες, παντού. Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας, για συμπερίληψη και διαφορετικότητα που δίνουν τη δυνατότητα στη Visa να υποστηρίζει και να εμπνέει τις κοινότητες παγκοσμίως.»

Η Visa αποδεικνύοντας τη μακροχρόνια δέσμευσή της στις αξίες του αθλητισμού και της αριστείας, στηρίζει θερμά κι ενεργά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς, διευκολύνοντας τόσο τις οικονομικές συναλλαγές που τον αφορούν αλλά και διαδίδοντας τις αξίες που αυτός προβάλλει. Οι αξίες του αθλητισμού που προβάλλονται από τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκουν απόλυτα υποστηρικτική τη Visa και για αυτό, η συνεργασία αυτή κρατάει σταθερά τόσα χρόνια.

Βρες περισσότερες πληρoφορίες σχετικά με τη Visa και την υποστήριξή της προς τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων εδώ.