Smart Life

Άραγε ποιο είναι το μυστικό συστατικό στη συνταγή επιτυχίας των εταιρειών;

Ως case study επιτυχίας επιλέξαμε την εταιρεία information service, Dialectica

A.V. Team
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το case study μας είναι η Dialectica, ηγέτιδα εταιρεία information services

Αν σε ρωτούσαν ποιο είναι το μυστικό πίσω από τα success stories των εταιρειών, τι θα απαντούσες; Σίγουρα, οι άνθρωποί της - ως γνωστόν, talented people shape successful companies! Βέβαια, σημαντικό ρόλο έχει και η αναγνώριση της δουλειάς των εργαζομένων, επομένως δεν πρόκειται για μία μονολεκτική απάντηση, αλλά για μια λίστα «σωστών απαντήσεων», που σίγουρα αναγράφονται στοιχεία όπως: η κουλτούρα εργασίας, η συμπεριληπτικότητα και οι προοπτικές εξέλιξης. Όλα αυτά, μεταξύ άλλων, διαμορφώνουν την αξιακή ταυτότητα μιας εταιρίας και πολλές φορές προδιαγράφουν μια επιτυχημένη πορεία στο εταιρικό γίγνεσθαι. Παράδειγμα ενός τέτοιου success story αποτελεί η παγκόσμιου βεληνεκούς εταιρεία, Dialectica, που δραστηριοποιείται στον τομέα του information service σε περισσότερες από 50 χώρες.

© Dialectica, Athens

Ποια είναι η Dialectica;

Η Dialectica συνδέει πάνω από 800 εκ. ειδικούς παγκοσμίως με τους πελάτες της, αποτελώντας μία μοναδική και καινοτόμα πλατφόρμα διαχείρισης και διανομής χιλιάδων δυσεύρετων πληροφοριών. 

Δηλαδή; Θα σας απαντήσουμε με ένα απλό παράδειγμα. Έστω ότι ένας επενδυτής θέλει να επενδύσει σε μια εταιρεία ρομποτικής στην Ευρώπη, αλλά δεν κατέχει αρκετές πληροφορίες και εξειδικευμένη γνώση για την συγκεκριμένη αγορά. Μπορεί να συνεργαστεί με την Dialectica για να βρει ειδικούς στην βιομηχανία ρομποτικης, μηχανικής και συμβούλους κανονιστικής συμμόρφωσης. Αυτοί οι ειδικοί κατέχουν πληροφορίες που -δεν είναι διαθέσιμες online- και θα τον βοηθήσουν στη διαδικασία λήψης της απόφασης και θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματός του. Μπορεί για παράδειγμα να επιθυμεί μια χαρτογράφηση των key players της αγοράς, και πάλι η Dialectica μπορεί να τον βοηθήσει μέσα από market research το οποίο βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγουν οι in-house consultants της εταιρείας από desktop research αλλά και σε γνώσεις ειδικών. 

Η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα της Dialectica, καθώς αναπτύσσει συνεχώς νέα προϊόντα και οι λύσεις για τους πελάτες της. Η μοναδική αυτή προσέγγιση, αλλά και οι σύγχρονες τεχνολογίες που αξιοποιεί την καθιστούν ηγέτιδα εταιρεία στο information services market, ένα industry 80 δισ. δολαρίων. Πρόσφατα, η εταιρεία ανέδειξε την εντυπωσιακή της πορεία, ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει σε πάνω από 350 προσλήψεις στην Ελλάδα εντός του 2024. Ενώ, εγκαινίασε και τα νέα της, σύγχρονα εξαώροφα γραφεία στον Πύργο του Πειραιά και επεκτείνεται με νέες εγκαταστάσεις και στη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της στην χώρα μας. 

Η διεθνής πορεία της Dialectica 

Η εταιρεία χαράζει μια εξαιρετικά δυναμική πορεία, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 40%. Ενώ, βρίσκεται στη λίστα των Financial Times με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης για 4 συνεχόμενες χρονιές, έχει επεκταθεί με γραφεία σε 3 ηπείρους και έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια ομάδα που αποτελείται από περισσότερες από 50 εθνικότητες. «Η Dialectica είναι μια ελληνική εταιρεία που έφτασε από το μηδέν στο σημείο που είναι – κι αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η εταιρεία έχει το σωστο μείγμα οράματος, στρατηγικής και ανθρώπων. Μου δίνει κίνητρο να ξέρω ότι μέσω της σκληρής δουλειάς φτάνεις εκεί που θέλεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Φουστούκος, Senior Client Service Associate της Dialectica, με σπουδές στο Marketing Management.

Στη Dialectica χαράζεις την προσωπική σου πορεία προς την επιτυχία

Κατανοώντας ότι μία εταιρεία για να πάει μπροστά πρέπει να επενδύει στους ανθρώπους της, η ίδια ενισχύει την εξέλιξη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι 1.100 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει να εργάζονται για την Dialectica, με πάνω από 650 από αυτούς να βρίσκονται στη χώρα μας. Άλλωστε, η Dialectica αποτελεί ένα παράδειγμα που αντιλαμβάνεται την σημασία της εταιρικής κουλτούρας και αξιών.

© Dialectica, Athens

Στο επίκεντρό της βρίσκεται η ομάδα της, οι διαφορετικές ανάγκες των μελών αυτής και η ενίσχυσή τους. Συγκεκριμένα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μέσω ανταγωνιστικών πακέτων αποδοχών, την ενθάρρυνση της επαγγελματικής εξέλιξης και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την ανάπτυξη των εμπορικών δεξιοτήτων. Η Όλγα Παπαϊωάννου, Associate της Dialectica με σπουδές σε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση, Bachelor’s Degree στο Deree στα Χρηματοοικονομικά και εργασιακή εμπειρία στο Οικονομικό τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, αναφέρει: «Η μεγαλύτερη απόλαυση που λαμβάνω από τη δουλειά μου και την εταιρεία είναι η καθημερινή ευκαιρία που έχω να εξελίσσομαι επαγγελματικά και να βρίσκομαι στο κέντρο των εξελίξεων». Σχετικά με την αλληλεπίδραση στον εργασιακό χώρο, προσθέτει: «Επίσης, απολαμβάνω το γεγονός ότι έχω την ευκαιρία να μαθαίνω από τους συναδέλφους μου και με την σειρά μου να μεταδίδω την γνώση μου και τις αξίες της Dialectica στα νέα μέλη της ομάδας».

Βασίλης Φουστούκος

«Έχω μάθει να διαχειρίζομαι απαιτητικές καταστάσεις υπό πίεση και θεωρώ πως όλες αυτές οι απαιτήσεις σου μαθαίνουν πάρα πολλά: Πώς να διαχειρίζεσαι τον χρόνο και το άγχος, πώς να διαπραγματεύεσαι, να επικοινωνείς, να συνεργάζεσαι μέσα σε μια ομάδα και να προσαρμόζεσαι. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολύτιμες δεξιότητες που κατακτάς δουλεύοντας στην Dialectica», λέει ο Βασίλης.

H Dialectica προσφέρει διεθνείς ευκαιρίες εξέλιξης

Στο σημείο αυτό «ταξιδεύουμε» εκτός συνόρων. Πώς θα σου φαινόταν αν είχες την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις δυνατότητες σου εκτός του comfort zone σου; Στη Dialectica, οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να εργαστούν σε ένα από τα διεθνή γραφεία της

Γιώργος Σκανδαλίδης

«Όταν ανακοινώθηκε ότι 5 συνάδελφοι θα ταξιδεύαμε στον Καναδά το 2020 για να ιδρύσουμε το πρώτο μας διεθνές γραφείο, δεν μπορούσα να φανταστώ την ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας. Έκτοτε έχουμε ξεπεράσει τα 500 άτομα εκτός Ελλάδας σε 4 διεθνείς γεωγραφίες, με πελατολόγιο από τις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του πλανήτη. Πιο σημαντικό είναι το πόσα μάθαμε όλοι μας στην πορεία, συνεργαζόμενοι με συναδέλφους από όλο τον κόσμο, από κάθε χώρα, κουλτούρα και θρησκεία. Πάνω από 40 Έλληνες έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό για να συμβάλουν στην πραγματοποίηση του οράματός μας, και αυτός ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται», δηλώνει ο Γιώργος Σκανδαλίδης, Senior Manager. Ο Γιώργος έχει αναλάβει τη διαχείριση ενός ευρέως φάσματος πελατών, συμπεριλαμβανομένων μερικών από των μεγαλύτερων επενδυτικών εταιρειών και κορυφαίων συμβουλευτικών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Κατέχει πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Φιλοσοφίας από το George Washington University και μεταπτυχιακό τίτλο από το University of Cambridge. Με πάνω από 6 χρόνια εμπειρίας στην Dialectica και πλούσιο υπόβαθρο στη διαχείριση κορυφαίων πελατών, ο Γιώργος συνηγήθηκε της πρώτης διεθνούς επέκτασης στο Μόντρεαλ.

Όλγα Παπαϊωάννου

Η ομάδα της Dialectica εργάζεται σε projects με διεθνείς πελάτες συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων επενδυτικών και συμβουλευτικών εταιρειών «Το μεγαλύτερο στοιχείο που με ενθουσιάζει στην Dialectica είναι ότι αποτελούμε μέρος της αλυσίδας σημαντικών αποφάσεων που λαμβάνονται στην παγκόσμια οικονομία. Νιώθω ότι η δουλειά μου είναι σημαντική και ότι βάζω το λιθαράκι μου, εξελίσσοντας την αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει η Όλγα.