Smart Life

Η Uber στο πλευρό του Παραολυμπιονίκη Αθανάσιου Γκαβέλα

Με όραμα την ισότιμη μετακίνηση χωρίς διακρίσεις   

A.V. Team
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Uber υποστηρίζει τις προσπάθειες του Αθανάσιου Γκαβέλα με ετήσια χορηγία, πιστή στη δέσμευσή της για μια πλατφόρμα χωρίς διακρίσεις, με ισότητα και συμπερίληψη

Σε μια εποχή που ο κόσμος μας έχει ανάγκη από πρότυπα που αναδεικνύουν την ανάγκη μιας κοινωνίας συμπεριληπτικής, χωρίς διακρίσεις, οι αθλήτριες και οι αθλητές με αναπηρία αποδεικνύουν ότι με αφοσίωση αλλά και σκληρή δουλειά, μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και να επιτύχουμε τους στόχους μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Παραολυμπιονίκης μας, Αθανάσιος Γκαβέλας. Στην ηλικία των δέκα ετών άρχισε σταδιακά να μειώνεται η όρασή του, ως αποτέλεσμα της γονιδιακής νόσου του Stargardt, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Είναι αθλητής στίβου 100μ. στην κατηγορία Τ11, χρυσός Παραολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 100μ. με 10.82 και στα 60μ. με 7.07. Σύντομα θα ξεκινήσει και το ταξίδι του για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του φετινού καλοκαιριού.

Τις προσπάθειες του Αθανάσιου Γκαβέλα υποστηρίζει έμπρακτα η Uber, με ετήσια χορηγία προς τον αθλητή, πιστή στη δέσμευσή της για μια πλατφόρμα χωρίς διακρίσεις, με ισότητα και συμπερίληψη. Άλλωστε, ως πλατφόρμα που διευκολύνει 28 εκατομμύρια μετακινήσεις την ημέρα παγκοσμίως,  επιδιώκει να διασφαλίσει την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση για όλους, σωματικά, οικονομικά και κοινωνικά.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και διευκολύνουν τομείς της καθημερινής τους ζωής. Η εύκολη, ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση δεν είναι πάντα δεδομένη, και γι’ αυτό η προσφορά της Uber είναι ουσιαστικής σημασίας στη βελτίωση της ζωής μας και την κατάκτηση των στόχων μας» δήλωσε ο Αθανάσιος Γκαβέλας, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ίσες ευκαιρίες παντού

Με το βλέμμα σε μια ισότιμη κοινωνία, στόχος της Uber είναι η εξάλειψη του ρατσισμού, η προώθηση της ισότητας εντός και εκτός του οργανισμού, αλλά και η προώθηση της ασφάλειας και της αποδοχής. Στο πλαίσιο αυτό, οι ισότιμες ευκαιρίες απασχόλησης για άτομα με αναπηρία αποτελούν προτεραι- ότητα στην Uber, η οποία παρέχει ευκαιρίες τόσο εντός του οργανισμού όσο και εξωτερικά. Με την κατάλληλη εκπαίδευση από την έμπειρη ομάδα της Uber, και ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να εργαστούν ως οδηγοί χωρίς κανένα εμπόδιο. Το μότο της, άλλωστε, είναι «η Uber δεν κρίνει, απλά σε πάει».

Η συμπερίληψη στην πράξη

Στο πλαίσιο συμπερίληψης των ανθρώπων με αναπηρίες, η Uber έχει αναλάβει τις εξής πρωτοβουλίες:

  • Δημιουργία ομάδας εργαζομένων (ERG) που στηρίζει τους εργαζόμενους με ειδικές ανάγκες και αυτούς που παρέχουν φροντίδα σε ΑμεΑ. Η ομάδα προωθεί την ενημέρωση σχετικά με τη νευροδιαφορετικότητα (π.χ. αυτιστικό φάσμα), καθώς και τις νοητικές και συναισθηματικές αναπηρίες.
  • Υποστήριξη συνεργαζόμενων οδηγών με απώλεια ακοής παγκοσμίως, μέσω ειδοποιήσεων με δόνηση ή φλας, ενημέρωση πελατών και επικοινωνία μόνο μέσω γραπτών μηνυμάτων.
  • Με το Uber Access προσφέρει τη δυνατότητα προκράτησης οχήματος με θέση για αμαξίδιο έως 90 ημέρες νωρίτερα σε όλο και περισσότερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς έξτρα χρέωση για τους επιβάτες, αλλά με αυξημένες απολαβές για τους οδηγούς.
  • Χρήση τεχνολογιών απομαγνητοφώνησης και γραμματοσειρών φιλικών για ανθρώπους με δυσλεξία, για τη διευκόλυνση του τεχνολογικού προσωπικού παγκοσμίως

Info
Συνολικά η Uber στηρίζει 20 αθλητές από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Νότια Αφρική, την Ελβετία και την Ουκρανία, ενόψει Παραολυμπιακών Αγώνων.