glo_2__2024_party__2_
Smart Life

7- Day «glo up» challenge: Το κίνητρο που ψάχνατε για να φτάσετε στην καλύτερη εκδοχή σας

Η προσωπική μεταμόρφωση έρχεται μέσα από μικρά, καθημερινά βήματα
Λήδα Πυλαρινού
Λήδα Πυλαρινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα «glo up» οργανωμένο πρόγραμμα 7 ημερών που σε βοηθά να εξελιχθείς και να πετύχεις τους στόχους σου 

Καλώς ήρθατε στο απόλυτο 7ήμερο «glo up challenge»! Ήρθε η ώρα να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας και να ανακαλύψετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας μέσα από ένα οργανωμένο πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Κάθε μέρα θα συμμετέχετε σε ένα mini challenge με συγκεκριμένα guidelines, rituals μέχρι call to action για occasions, όλα μελετημένα προσεκτικά για να ανανεώσουν και να ισορροπήσουν την καθημερινότητά σας. Αυτό το πρόγραμμα είναι εδώ για να σας δώσει το κίνητρο να εξελιχθείτε και να δημιουργήσετε μια θετική αλυσίδα που θα επηρεάσει θετικά εσάς, τους φίλους σας και γιατί όχι και άλλους ανθρώπους στην πόλης σας. Ας ξεκινήσουμε!

7- Day «glo up» challenge

Day 1: Fuel-Up Right

Ξεκινάμε δυναμικά την πρώτη μέρα με σωστή διατροφή. Δοκιμάστε νέες συνταγές, πειραματιστείτε με υγιεινά αλλά και comfort snacks. Μην ξεχνάτε ότι όλα είναι στο πρόγραμμα! Ανακαλύψτε πώς μια ισορροπημένη και γευστική διατροφή μπορεί να σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα. Θυμηθείτε, το σώμα σας είναι το γλυπτό σας και η τροφή λειτουργεί σαν καύσιμο για ένα λαμπερό ξεκίνημα.

Day 1: Fuel-Up Right
© freepik

© freepik

Day 2: Skin Rituals

Δεύτερη μέρα και ώρα να περιποιηθείτε το δέρμα σας! Αναδείξτε τη φυσική σας λάμψη δοκιμάζοντας νέα προϊόντα περιποίησης και DIY μάσκες με υλικά ακόμη και από την κουζίνα σας. Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με θρεπτικές κρέμες, κάντε απολέπιση για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Πίνετε άφθονα υγρά. Ένα απαλό μασάζ με αιθέρια έλαια θα αναζωογονήσει το δέρμα σας και θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Κλείστε τη μέρα με τον ίδιο τρόπο για να ξυπνήσετε με μια επιδερμίδα γεμάτη υγεία και φρεσκάδα. Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη σε εσάς και την αυτοπεποίθησή σας. Αφεθείτε στη διαδικασία ανανέωσης και νιώστε καλά από μέσα προς τα έξω.

Day 2: Skin Rituals

Day 3: Move n' Groove

Η τρίτη μέρα είναι αφιερωμένη στην κίνηση. Βάλτε τη μουσική στο τέρμα και αφήστε το σώμα σας να εκφραστεί. Είτε πρόκειται για γυμναστική, χορό ή απλά έναν περίπατο στη φύση, η κίνηση είναι το μυστικό για να νιώσετε ζωντανοί και γεμάτοι ενέργεια. Τις στιγμές αυτές αφήστε τον εαυτό σας να κάνει ότι τον κάνει χαρούμενο, ακόμη και αν αυτό φαινομενικα μοιάζει σας να σας βγάζει εκτός πλαισίου. Είναι τόσο αναζωνητικό να σπάμε τα όρια καμιά φορά!

Day 3: Move n' Groove

Day 4: glo from Within

Μέρα τέταρτη και ώρα να φροντίσετε τον εσωτερικό σας κόσμο. Αυτός είναι ένας νέος κόσμος που σας περιμένει. Δοκιμάστε τεχνικές διαλογισμού, γιόγκα ή απλά αφιερώστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας με ένα καλό βιβλίο. Ανακαλύψτε τη δύναμη της εσωτερικής γαλήνης και δείτε πόσο μαγικά μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητά σας.

Day 4: Glo from Within

Day 5: Mind Matters

Ξέρετε πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το μυαλό μας στον τρόπο που διαμορφώνεται τελικά η ζωή μας; Η πέμπτη μέρα είναι αφιερωμένη σε αυτό λοιπόν! Κάντε focus στο να συμμετάσχετε σε συζητήσεις που σας ενδιαφέρουν, μάθετε κάτι καινούργιο ή γράψτε τις σκέψεις σας σε ένα ημερολόγιο. Journaling hits different. Το μυαλό είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που έχετε για να προσεγγίσετε την καλύτερη εκδοχή σας, το όπλο σας απέναντι στην τοξικότητα. Ήρθε ο καιρός να το ακονίσετε.

Day 5: Mind Matters

Day 6: Social Vibes

Την έκτη μέρα του challenge την αφιερώνουμε σε αυτό που λέμε socializing, την  κοινωνικοποίηση! Βγείτε με φίλους, γνωρίστε νέους ανθρώπους ή απλά περάστε χρόνο με την οικογένεια. Οι κοινωνικές συνδέσεις είναι βασικές για την ευτυχία μας και το glo up δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς αυτές. Και μην ξεχάσετε να ζήσετε αυτές τις εμπειρίες με έναν τρόπο που εκφράζει την προσωπική σας λάμψη, απολαμβάνοντας τη στιγμή την ώρα που αυτή συμβαίνει. Η στιγμή είναι τώρα!

Day 7: Chill n' Recharge

Last but not least…. η χαλάρωση. Τη τελευταία μέρα του challenge επενδύστε χρόνο στον εαυτό σας, κάντε ό,τι σας κάνει να νιώθετε ήρεμοι και αναζωογονημένοι. Από ένα ζεστό μπάνιο μέχρι έναν μαραθώνιο ταινιών ή  ό,τι άλλο σας βοηθάει να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, είναι η ιδανικό. Συχνά κάτι που τόσο καίρο αγνοούσαμε μπορεί να κάνει θαύματα. Αν μια φόρα που πήρατε το ψάλιδι να μεταποιήσατε κάποιες παλιές μπλούζες νιώσατε χαρά μέτα από αυτό, ώρα να κάνετε το ίδιο και και στα υπόλοιπα ρούχα της ντουλάπας σας που δεν φόρατε. Αν από την άλλη, προτιμάται να γεμίζετε μπατάριες κοιτώντας τη θέα από το μπαλκόνι, go for it. Δεν υπάρχουν ταμπού στο πως μπορεί να κάνει recharge ο κάθενας. Αρκεί να απολαμβάνει μέσα απο αυτό εκείνη την αίσθηση ηρεμίας που όλοι χρειαζόμαστε. 

Day 7: Chill n' Recharge

Σε έναν κόσμο που συνεχώς μας προσφέρει ερεθίσματα και  μας ζητά να ανταποκριθούμε σε προκλήσεις, το glo up Challenge είναι κάτι περισσότερο από ένα πρόγραμμα. Είναι μια ευκαιρία για προσωπική μεταμόρφωση, ένα ταξίδι προς την αυτοβελτίωση που σας καθοδηγεί μέσα από μικρά, καθημερινά βήματα. Καθώς ολοκληρώνεται κάθε μέρα θα ανακαλύπτετε νέες πτυχές του εαυτού σας και θα δείτε τον ευατό σας να υιοθετεί  συνήθειες που φέρνουν φως και θετική ενέργεια στην καθημερινότητά σας. Αν και το πρόγραμμα περιλαμβάνει rituals που αφόρουν και την εξωτερική εμφάνιση, το ταξίδι δεν αφορά μόνο την εξωτερική αλλαγή, αλλά και την εσωτερική μεταμόρφωση. Είναι μια πρόσκληση να ανακαλύψετε τις δυνατότητές σας, να ξεπεράσετε τα όριά σας να ονειρευτείτε με θάρρος. Να έχετε πίστη ότι με κάθε μικρό βήμα που κάνετε, πλησιάζετε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Και καθώς εσείς βελτιώνεστε, όλα γύρω σας - η πόλη, η μουσική, η τέχνη, οι φίλοι σας - αποκτούν άλλη λάμψη. Just don't wait 'cause it's time to glo up!

glo up challenge

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα

Άποψη της έκθεσης "Δημοκρατία" στην Εθνική Πινακοθήκη
«Δημοκρατία»: μια έκθεση για την πολιτική λειτουργία της τέχνης στον ευρωπαϊκό νότο

140 έργα από 55 δημιουργούς ανιχνεύουν τις καλλιτεχνικές πρακτικές που γεννήθηκαν μέσα από τον αγώνα για ελευθερία σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία τις δεκαετίες 1960-1970