Smart Life

Γεύσεις περουβιανής γαστρονομίας και summer parties στο Manko Athens

To new entry του One&Only Aesthesis έχει το κάτι διαφορετικό που έψαχνες

Χαρά Αλεξανδροπούλου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Manko Athens: Γεύσεις από Περού, Dj sets και χαλάρωση, με θέα την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ψάχνεις το κάτι διαφορετικό στις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις. Ένα μέρος να απολαύσεις ιδιαίτερες γεύσεις, μοναδικά καλοκαιρινά party και αξέχαστες στιγμές πολυτελούς χαλάρωσης, χωρίς να χρειαστεί να «φας» όλη την ημέρα στο δρόμο. Η νέα άφιξη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα σου βρίσκει τη λύση σε αυτό που αναζητάς.  

Το Manko είναι το νέο lifestyle concept της Γλυφάδας που συνδυάζει την εμπειρία ενός πολυδιάστατου all-day περιβάλλοντος και περιλαμβάνει εστιατόριο, day club, beach club ενώ αποτελεί ταυτόχρονα και late-night spot για τους επισκέπτες του. Μετά τη διεθνή του επιτυχία, το Manko συστήθηκε στο ελληνικό κοινό στην Τετάρτη 12 Ιουνίου, στο One&Only Aesthesis με επικεφαλή τον αναγνωρισμένο σεφ Juan David Ocampo. Το μενού του μαγαζιού αποτελεί φόρο τιμής στις γεύσεις της περουβιανής γαστρονομίας, μιας από τις ταχύτερα εξελισσόμενες κουζίνες παγκοσμίως.

Στο Manko Athens θα ανακαλύψεις fusion επιρροές από ευρωπαϊκές, κινέζικες και κρεολικές κουζίνες σε συνδυασμό με τον αρχαίο πολιτισμό των Άνδεων και την μοναδική ενέργεια του Αμαζονίου, μόλις λίγη ώρα μακριά από την καρδιά της Αθήνας. Το μαγευτικό σκηνικό με φόντο την παραλία της Γλυφάδας έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Η εμπειρία ξεκινά δίπλα στην χαλαρωτική πισίνα καθώς όσο η ώρα περνάει, το Manko μετατρέπεται σε ένα σαγηνευτικό προορισμό νυχτερινής διασκέδασης με DJs και προσκαλεί το κοινό του να εξερευνήσει την μοναδική του ατμόσφαιρα.

Καθώς, τα τελευταία χρόνια η περουβιανή κουζίνα εξελίσσεται σε ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά brands, οι απανταχού food lovers σπεύδουν όπου μπορούν να πάρουν μια γεύση από τις δημιουργίες της. Ακόμη και το ίδιο το Περού αποτελεί, λόγω της κουζίνας του, έναν από τους πλέον περιζήτητους προορισμούς στον κόσμο. Ο συνδυασμός των πολιτισμικών αναφορών που συνθέτει το αριστουργηματικό μείγμα γαστρονομίας, ενσωματώνει επιρροές από Ισπανία, Αφρική, Ιταλία και Ιαπωνία.

Μια γεύση από τα πιάτα

Με την καθοδήγηση και την εμπειρία του σε πόλεις όπως η Ντόχα, η Λίμα, το Παρίσι, η Μπογκοτά, ο σεφ Juan David Ocampo δημιουργεί ένα μενού έτοιμο να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Αν θες να πάρεις μια γεύση από τα πιάτα του, το Tuna Tiradito με κοιλιά τόνου στη σχάρα, καπνιστό κίτρινο leche de tigre, γλυκοπατάτα, choclo, cancha και φύλλα κόλιανδρου θα είναι σίγουρα μια επιλογή που θα σου μείνει αξέχαστη. Στο τραπέζι ενός λάτρη του θαλασσινού φαγητού δεν λείπουν ποτέ οι Langoustines Cebiche, καραβίδες, ψάρι ημέρας, καλαμπόκι cancha, γλυκοπατάτα, λάδι κόλιανδρου, αυγά πέστροφας και ajo blanco leche de tigre. Αρωματικό, γεμάτο αρμονικές εντάσεις γεύσεων; Το Octopus Anticuchero καλύπτει σίγουρα τον απαιτητικό συνδυασμό. Χταπόδι στη σχάρα, σάλτσα anticuchera, πατάτα Parmentier, chimichurri, τσιπς σκόρδου και αποξηραμένες ελιές Καλαμών συνθέτουν ένα πιάτο που έχει την επιτυχία «στο τσεπάκι». Το Whole Fish Nikkei που αποτελείται από τηγανητό λαβράκι, stir fry με σάλτσα Nikkei, φρέσκο κρεμμύδι, κόκκινο κρεμμύδι, κόκκινη και πράσινη πιπεριά και κόλιανδρο αποτελεί επίσης ένα από τα αγαπημένα πιάτα που έχουν κερδίσει τις καρδιές των πελατών του Manko Athens. Τέλος, δε γινόταν να παραλειφθεί το Blue Lobster από τις προτάσεις των κορυφαίων πιάτων που επιμελήθηκε ο σεφ. Αστακός με σάλτσα hollandaise rocoto, τσιπς από κασάβα, φρέσκο κρεμμύδι και βρώσιμα λουλούδια, μια επιλογή που ικανοποιεί τόσο τις οπτικές όσο και τις γευστικές απαιτήσεις των θαυμαστών του μαγαζιού αλλά κι όσων δοκιμάζουν για πρώτη τους φορά την ιδιαίτερη κουζίνα.

Απόλαυσε την παραλία

Ξαπλώστρες και καμπάνες που προσφέρουν άνεση και ξεκούραση στο υπέροχο σκηνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε καλούν να περάσεις στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα. Τα κρυστάλλινα νερά και οι φοίνικες που βρίσκονται περιμετρικά της ακτής ολοκληρώνουν το καλοκαιρινό τοπίο και συνθέτουν το ιδανικό μέρος για να κάνεις την πιο δροσερή βουτιά της σεζόν.

Το εξωτικό σκηνικό του Manko

Το bohemian σκηνικό έχει επιμεληθεί το αρχιτεκτονικό γραφείο MVP Architectes και το Bureau Lacroix, το διάσημο γαλλικό γραφείο αρχιτεκτονικής και interior design που έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στο Παρίσι. Πρωταγωνιστές της αισθητικής και του κύρους το ξύλο, τα φυσικά υλικά και οι γήινες αποχρώσεις με ανατρεπτικά έντονα χρωματιστές λεπτομέρειες να ξεπηδούν σε διάφορα σημεία δίνοντας μια πιο μοντέρνα νότα στο χώρο. Ιδιαίτερα φυτά ολοκληρώνουν τη διακόσμηση και εναρμονίζουν μεταξύ τους όλα τα φαινομενικά αντιφατικά στοιχεία όπως ο μπρούντζος, το μέταλλο και οι φυσικές υφές υλικών, το μπεζ, το κόκκινο και το σκούρο πράσινο που όμως τελικά συνθέτουν ένα αποτέλεσμα απόλυτα elegant.

Με το που φτάσεις στον επιβλητικό χώρο του Manko Athens περνάς μέσα από τις μεγάλες ξύλινες πόρτες-αντίκες σε ένα μακρύ τούνελ πλαισιωμένο από τα "quipu" που κοσμούν καλλιτεχνικά την είσοδο με περουβιανή αισθητική χρωματιστών νημάτων. Συνεχίζεις να περπατάς σε ένα μονοπάτι που περνάει από μία πισίνα κι έναν χώρο χαλάρωσης επάνω στην άμμο και τελικά σε οδηγεί στο cebiche & cocktail bar. Η σάλα του εστιατορίου είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσφέρει οπτική επαφή ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά. Όλοι οι χώροι “βλέπουν” προς τα έξω, αμβλύνοντας τα όρια ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ η έντονη βλάστηση που υπάρχει παντού συμβάλλει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο ύπαιθρο. Στο χώρο του Manko έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις κάποια από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του καλοκαιριού, καθώς ο προσανατολισμός του μαγαζιού το επιτρέπει, ολοκληρώνοντας έτσι την μαγευτική ατμόσφαιρα.

Ζήσε τη μοναδική Μanko εμπειρία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στο απόλυτο place to be στην πρωτεύουσα. Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και η παραλία της Γλυφάδας σε περιμένει να την απολαύσεις με το συνδυασμό υψηλών παροχών φαγητού, ποτού, DJ live sets και απόλυτης χαλάρωσης στο μοναδικό προορισμό του Manko Athens. Κάνε την κράτησή σου εδώ και απόλαυσέ το!