Smart Life

Ο Χρήστος Καρναμπάκος ανακηρύχτηκε «ARTISAN»

100 aficionados μυήθηκαν στα μυστικά των bespoke humidors, στο Colonial του Golf της Γλυφάδας

Φίλιππος Κόλλιας
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Χρήστος Καρναμπάκος είναι ο 6ος ARTISAN που τιμάται με το χρυσό pin του θεσμού

Την Τρίτη 9 Ιουλίου, στο Colonial του Golf της Γλυφάδας, 100 aficionados μυήθηκαν στα μυστικά των bespoke humidors και απόλαυσαν ένα ταξίδι στον κόσμο της σπανιότητας, της δεξιοτεχνίας και των αυθεντικών πούρων Αβάνας.

«Ξεκίνησες πριν 30 χρόνια βάζοντας ένα humidor σε ένα ιδιωτικό τζετ. Μπορείς να εγκαταστήσεις ένα humidor στο  Range Rover που βρίσκεται πίσω μας, στο χορτάρι του Golf course ρώτησε ο εμπνευστής των ARTISANS events Κίμων Φραγκάκης, τον Χρήστο Καρναμπάκο«Εννοείται! Μπορώ και το ανάποδο, να σου βάλω το αυτοκίνητο μέσα σε humidor ήταν η απάντηση του διεθνούς έλληνα ARTISAN. Και η αλήθεια είναι ότι, για παράδειγμα, το περίφημο House of Grauer της Γενεύης που «έντυσε» με ξύλο ο Χρήστος Καρναμπάκος, χωράει πάρα πολλά στα 1.000 τετραγωνικά του.

Ο Χρήστος Καρναμπάκος

Λίγα μέτρα μακριά από το γαλάζιο του Σαρωνικού Κόλπου, σε μια άλλη... θάλασσα, την πράσινη θάλασσα του Golf της Γλυφάδας, 100 aficionados έδωσαν το παρών στο νέο ARTISANS event που φιλοξένησε το εστιατόριο Colonial. Επίτιμος καλεσμένος και τιμώμενο πρόσωπο ο μετρ των bespoke humidors, ο οποίος μέσω ενός Masterclass αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά γύρω από την τέχνη των «θησαυροφυλακίων» των πούρων.

Σε έναν χώρο - απόδραση από το αστικό περιβάλλον, οι πόρτες του event άνοιξαν στις 7.30 το απόγευμα και άρχισαν να υποδέχονται τους guests. Με τα επιβλητικά Range Rover στην υποδοχή του Colonial, οι φίλοι του πούρου και της αριστοτεχνίας άρχισαν να γεμίζουν σταδιακά τα τραπέζια που είχαν στηθεί στο γκαζόν.

Με την κάψα του Ιουλίου να είναι αισθητή, το ξεκίνημα του event δεν θα μπορούσε να μην έχει finger food και δροσερά cocktails Chivas Regal 18, που έφεραν την υπογραφή του ambassador του brand Θέμου Κοντοδήμα. Το Summer Highball με Chivas Regal 18, ApricotSpices και Tonic, και το Artisan Sour με Yuzu, καρδάμωμο και κόκκινο κρασί, δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα για το Masterclass που θα ακολουθούσε.

Στις 20.30, ο Κίμων Φραγκάκης υποδέχθηκε on stage τον Χρήστο Καρναμπάκο, προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της μύησης στις λεπτομέρειες των bespoke humidors και στα μυστικά της συντήρησης των πούρων. Προτού αρχίσει το Masterclass, όμως, ο εμπνευστής των ARTISANS events τίμησε τον καλεσμένο του με το χρυσό pin του θεσμού.

Ο Χρήστος Καρναμπάκος αποκαλύπτοντας τα μυστικά των bespoke humidors

Ο κορυφαίος Έλληνας δημιουργός χειροποίητων υγραντήρων μας μίλησε για τις συνεργασίες του στην Ελβετία, στη Μύκονο και στο Ντουμπάι που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ακόμα, αποκάλυψε όσα πρέπει να έχει κάποιος στο μυαλό του όταν αποφασίζει να κάνει μια επένδυση σε humidor, αναφέρθηκε στην υπομονή που απαιτείται τόσο από την πλευρά του δημιουργού όσο κι από αυτή του πελάτη, ενώ δεν έκρυψε την αδυναμία του στα κουβανέζικα πούρα.

Όσο ο Χρήστος Καρναμπάκος ταξίδευε τους cigar lovers στον κόσμο της τέχνης του, ο cameraman του event εστίαζε στις λεπτομέρειες του χειροποίητου υγραντήρα που υπήρχε στο stage και ακολουθούσε τα χέρια του, που με ήρεμες κινήσεις αποκάλυπταν τα μυστικά των bespoke humidors. Το αποτέλεσμα προβάλλονταν σε live feed για όλους. Εννοείται, ότι από ένα τέτοιο Masterclass δεν θα μπορούσε να λείπουν και tips για το πώς κόβεται και ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να ανάψει κανείς ένα πούρο.

Προηγουμένως οι καλεσμένοι είχαν παρακολουθήσει το βίντεο του Andro για τον Καρναμπάκο, από τις οθόνες που είχαν στηθεί στο γκαζόν. Στο δεύτερο video - έκπληξη που ετοίμασε ο υιός του Χρήστου Καρναμπάκου, εκλεκτοί πελάτες, συνεργάτες και φίλοι του ARTISAN από όλο τον πλανήτη τον ευχαρίστησαν για το έργο του και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Και οι εκπλήξεις του ARTISANS event δεν σταμάτησαν εκεί. Προς το τέλος της βραδιάς ο Χρήστος Καρναμπάκος μετά από κλήρωση, έκανε δώρο σε έναν τυχερό aficionado ένα φινετσάτο cigar rest από μασίφ ασήμι και απολιθωμένο έβενο - ένα αξεσουάρ κόσμημα για κάθε λάτρη των πούρων.

Αμέσως μετά το Masterclass, οι καλεσμένοι αφέθηκαν σε μια ακόμα τέχνη, αυτή τη φορά γαστρονομική, καθώς ακολούθησε ένα μενού 3 σταδίων από τον Chef Νίκο Δραντάκη. Η αρχή έγινε με ένα απολαυστικό Tataki τόνου (με Thai dressing, σπαράγγια, φασολάκια και κρέμα λεμόνι), ακολούθησε ένα άψογα ψημένο φιλέτο μοσχαρίσιο που συνοδευόταν από μανιτάρια cantharellus και καπνιστή demi-glace, ενώ ολοκληρώθηκε με ένα δροσερό Cremeux σοκολάτας με καραμέλα από εξωτικά φρούτα και chili, σε σχήμα πούρου με βρώσιμη... στάχτη (!).

Ασφαλώς η βραδιά δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς το μαγευτικό άρωμα ενός αυθεντικού πούρου Αβάνας. Έτσι το τέλος μας βρήκε με Whisky & Cigars Pairing, όπου οι aficionados είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα Chivas Regal 18 ετών συνδυασμένο με τα νέα πούρα Hoyo de Monterey Epicure n.3 και Quai dOrsay n.52, της Habanos.

Ο Νεκτάριος Ντάλας, ο Βασίλης Μπουρτσάλας, ο Κίμων Φραγκάκης, ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης, ο Γιώργος Χήτας

Ήταν μια βραδιά που τίμησαν με την παρουσία τους γνήσιοι aficionados, από καλλιτέχνες και επιχειρηματίες μέχρι σχεδιαστές μόδας και δημοσιογράφους. Μια βραδιά - ταξίδι στον κόσμο της δεξιοτεχνίας και του χειροποίητου, αξίες συνδεδεμένες με τον θεσμό των ARTISANS events, αλλά και των ξεχωριστών υποστηρικτών τους, της Range Rover, του Chivas Regal 18 και των εκλεκτών πούρων Habanos.

Ο Χρήστος Καρναμπάκος είναι ο 6ος ARTISAN μετά τους Γιάννη Ταλούμη, Massimo ScapellatoGennaro Annunziata, Βασίλη Μπουρτσάλα και Άρη Βεζενέ, που τιμάται με το χρυσό pin του θεσμού, ένα στολίδι που είναι επίσης αρτιζανάλ, καθώς φιλοτεχνείται σε χυτήριο του κέντρου των Αθηνών από επιδέξιους τεχνίτες.