Smart Life

efood : Δίνει το «παρών» στην κοινωνική συνεισφορά μέσα από προγράμματα που έχουν αξία

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με κοινωνικούς φορείς και τους χρήστες του, το efood στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία

Χαρά Αλεξανδροπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

efood: Οι πρωτοβουλίες "Love Delivered", "Fire Relief" και τι περιλαμβάνουν

Μπορείς να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη; Χωρίς συλλογικές δράσεις που στοχεύουν στην πραγματική υποστήριξη; Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην Ελλάδα, η ανάγκη για βοήθεια έχει αυξηθεί σημαντικά, τόσο σε ανθρωπιστικό  όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Η ηχηρή απάντηση στα κοινωνικά προβλήματα είναι η ενδυνάμωση και η πίστη στο «μαζί». Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει κάποιος το πρώτο βήμα και να συντονίσει την ομαδική προσπάθεια.

Σε αυτό το μοτίβο κινείται το efood, το οποίο έχει ενσωματώσει δυναμικά την κοινωνική συνεισφορά στο μοντέλο λειτουργίας του. Μέσα από στοχευμένες δράσεις του ολοκληρωμένου προγράμματος εταιρικής ευθύνης "Love Delivered", ενεργοποιεί από το 2019 τους χρήστες του στηρίζοντας οργανισμούς όπως το Μαζί για το Παιδί, ο ΔΕΣΜΟΣ, και η Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ.

Έχοντας, λοιπόν, ως βασική αξία "we care - νοιαζόμαστε", το efood συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για προσφέρει όπου υπάρχει ανάγκη. Αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας είναι η συγκέντρωση 1.200.000 ευρώ από τις δωρεές των χρηστών και την εταιρική συνεισφορά.

Fire Relief

Μία έκτακτη ανάγκη που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα κι ένταση αντιμετωπίζει η χώρα, είναι αυτή των πυρκαγιών και το efood δε θα μπορούσε να μένει αμέτοχο. Δημιούργησε, λοιπόν, για αυτόν τον σκοπό το πρόγραμμα "Fire Relief" και τα τελευταία τρία χρόνια ενεργοποιεί το μηχανισμό προσφοράς του για να στηρίξει τους πυροσβέστες και τους πληγέντες από τη φωτιά.

Φέτος το καλοκαίρι, θέτει για ακόμα μία φορά σε εφαρμογή το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» για να στηρίξει τις προσπάθειες των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυρόσβεσης σε μία προσπάθεια να προσφέρει απαραίτητο εξοπλισμό ο οποίος χρειάζεται συνεχή ανανέωση λόγω της εκτεταμένης χρήσης του. Μέχρι και τις 31 Αυγούστου, έχεις τη δυνατότητα να συμβάλλεις κι εσύ πατώντας το σχετικό banner και κάνοντας δωρεά ανεξάρτητα από την παραγγελία σου, όποιο ποσό επιθυμείς  ή δωρίζοντας 1€ κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σου.

H πορεία του "Fire Relief" ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021, όταν το efood σε συνεργασία με το «Μαζί για το Παιδί» στάθηκε στο πλευρό της βόρειας Εύβοιας, συγκεντρώνοντας 87.470 ευρώ. Το ποσό αξιοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, για την αναμόρφωση υποδομών στις σχολικές του μονάδες που είχαν πληγεί από τις φωτιές στην Εύβοια.

Ένα χρόνο μετά και μέχρι και σήμερα, βασική δράση του προγράμματος αποτελεί η στήριξη και η ενίσχυση του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας (ΣΕΑΔ), μια ομάδα εθελοντών που βρίσκεται κάθε χρόνο στην πρώτη γραμμή των ανοικτών μετώπων.

Το Σεπτέμβριο του 2023, το efood σε συνεργασία με το «Μαζί για το Παιδί» και με τη βοήθεια των χρηστών του, στήριξε τους μαθητές πυρόπληκτων περιοχών συγκεντρώνοντας 10.627 ευρώ που αξιοποιήθηκαν για την ενίσχυση του Διαπολιτισμικού Σχολείου στη Ροδόπη και την αναβάθμιση του χώρου του σχολείου την ενίσχυσή του με τους νέους υπολογιστές κι εκπαιδευτικό υλικό ρομποτικής.

Την ίδια περίοδο, η εταιρεία ενώνει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της με το «ΔΕΣΜΟ» καταφέρνοντας με την πολύτιμή συμβολή των χρηστών της πλατφόρμας να συγκεντρώσει 29.271 ευρώ που διατέθηκαν για την αγορά εξοπλισμού που προσφέρθηκε σε Εθελοντικές Ομάδες Δασοπυρόσβεσης σε όλη τη χώρα.

Το efood με περισσότερα από 13 χρόνια δυναμικής παρουσίας έχει αποδείξει τη συμβολή του στην ανάπτυξη των καταστημάτων και της αγοράς συνολικά προσφέροντας υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών. Την ίδια στιγμή, φροντίζει με την ίδια δυναμική να ενισχύει και την ίδια την κοινωνία μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα που έχουν αξία για το σύνολο.

Μάθε περισσότερα για  τις δράσεις του efood αλλά και για την κοινωνική του προσφορά εδώ.