Smart Life

Ο κοινωνικός χαρακτήρας του efood μέσα από δράσεις κοινωνικής ευθύνης

Πολλά παραπάνω από μια απλή εφαρμογή delivery

Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
efood

efood: Οι πρωτοβουλίες "Love Delivered", "Fire Relief" και τι περιλαμβάνουν

Φαντάζεσαι έναν κόσμο χωρίς κοινωνικό νοιάξιμο του ενός προς τον άλλον; Χωρίς χέρια να μοιράζονται το βάρος με άλλα χέρια; Χωρίς κοινωνικές δράσεις με στόχο την ειλικρινή στήριξη; Τα τελευταία χρόνια, ειδικά, η ανάγκη για βοήθεια στην Ελλάδα είναι μεγάλη τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Η μόνη λύση στα κοινωνικά προβλήματα είναι η ενδυνάμωση και η πίστη στο «μαζί». Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει κάποιος το πρώτο βήμα και να συντονίσει την ομαδική προσπάθεια.

Εδώ και περισσότερα από 13 χρόνια, η κεντρική φιλοσοφία του efood αφορά όχι μόνο την  παροχή υπηρεσιών που διευκολύνουν την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των καταστημάτων και της αγοράς συνολικά αλλά και τη συνεισφορά σε κοινωνικές κρίσεις και προκλήσεις  μέσα από στοχευμένες δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο.

Love Delivered

Το efood νοιάζεται. Το πρόγραμμα Love Delivered είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας που δίνει έμφαση στη βασική αξία της εταιρείας "we care - νοιαζόμαστε". Μέσω αυτού, οι χρήστες του efood έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν οι ίδιοι με δωρεές, οργανισμούς που επιτελούν έργα κοινωνικού χαρακτήρα με πυρήνα τους τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Κάποιοι από τους οργανισμούς αυτούς είναι το "Μαζί για το Παιδί", ο "Δεσμός", και η "Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ". Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει καταφέρει να προσφέρει περισσότερα από 1.200.000 ευρώ από δωρεές χρηστών αλλά και από την εταιρική συνεισφορά.

Fire Relief

Καθώς τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο πυρκαγιά είναι δυστυχώς συχνό στη χώρα, το efood υιοθέτησε τον μηχανισμό "Fire Relief", μια πρωτοβουλία που τα τρία τελευταία χρόνια ενεργοποιείται σε περιπτώσεις ανάγκης ή φωτιάς.

efood

Τον Αύγουστο του 2021, το efood σε συνεργασία με το Μαζί για το παιδί στήριξαν τη βόρεια Εύβοια, συγκεντρώνοντας 87.470 ευρώ, με τη βοήθεια των χρηστών και τις δωρεές τους κατά τη χρήση των υπηρεσιών του efood. Το ποσό αξιοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, για την αναμόρφωση υποδομών στις σχολικές του μονάδες που είχαν πληγεί από τις φωτιές στην Εύβοια.

Με αφορμή τις φωτιές αποτελούν συχνό φαινόμενο των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, από το 2022 μέχρι και σήμερα, το efood στέκεται δίπλα στους βασικούς παράγοντες που δρουν στο να σβηστούν οι φωτιές, στους πυροσβέστες. Ένα ευχαριστώ προς αυτούς του ανθρώπους είναι λίγο μπροστά στη βοήθεια που καταφέρνουν να προσφέρουν με κίνδυνο την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα. Μία από τις δράσεις, λοιπόν, του μηχανισμού Fire Relief είναι η στήριξη και η ενίσχυση του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας (ΣΕΑΔ), με μια ομάδα εθελοντών που βρίσκεται κάθε χρόνο στην πρώτη γραμμή των ανοικτών μετώπων. Η οικολογική συνείδηση της εταιρίας είναι ο πυρήνας της κινητοποίησης προς δράση για την προστασία των δασών και την υποστήριξη του σώματος των πυροσβεστών, στο πλευρό των οποίων βρίσκεται πάντα, παρέχοντάς τους εκτός της στήριξης, προμήθειες σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Καθώς η ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος και του εξοπλισμού αυτού αποτελεί βασική ανάγκη σε πολλά σχολεία της χώρας, τον Σεπτέμβριο του 2023 το efood και το Μαζί για το παιδί συγκέντρωσαν 10.627 ευρώ που αξιοποιήθηκαν για την ενίσχυση του Διαπολιτισμικού Σχολείου στη Ροδόπη και την αναβάθμιση του χώρου του σχολείου την ενίσχυσή του με τους νέους υπολογιστές κι εκπαιδευτικό υλικό ρομποτικής.

Το efood βρίσκεται δίπλα στους πυροσβέστες και τους πληγέντες από τη φωτιά στη θέση των οποίων θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», το efood στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυρόσβεσης, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο που επιτελούν και προσφέροντας τους τον απαραίτητο εξοπλισμό ο οποίος χρειάζεται συνεχή ανανέωση λόγω της εκτεταμένης χρήσης που γίνεται, λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών.

efood

Το efood είναι πολλά περισσότερα από μια απλή εφαρμογή διανομής φαγητού και το αποδεικνύει περίτρανα μέσα από τις ενεργές δράσεις του. Η εταιρεία κάνει το πρώτο βήμα, το κοινό της βοηθάει στην υλοποίηση των στόχων. Η συνεισφορά σε οργανισμούς που στηρίζουν την υγεία, την παιδεία, την προστασία των προσφύγων αλλά και η βοήθεια που προσφέρεται σε πυρόπληκτες περιοχές και πυροσβέστες είναι δράσεις υψίστης σημασίας για τις οποίες είναι δύσκολο να βοηθήσει μόνο ένας αλλά όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Αυτή είναι η υπενθύμιση του efood, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη.

Μάθε περισσότερα για  τις δράσεις του efood αλλά και για την κοινωνική του προσφορά εδώ.       

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ