- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Greenpeace έφτιαξε μια playlist που βοηθά να διατηρηθεί η φύση ζωντανή
Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;
Αν σου αρέσει να ακούς τους ήχους της φύσης και δεν θες να σταματήσουν, η Greenpeace έχει μια playlist για εσένα
Αν είσαι κι εσύ από εκείνους που μετά από ένα αγχωτικό meeting, μια κουραστική μέρα ή κατά τη διάρκεια ενός yoga session μπαίνεις στο YouTube ψάχνοντας για μια playlist με ήχους φύσης ώστε να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος/η. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που συνηθίζουν να ακούν τέτοιου είδους audio content για να αδειάσουν και να ηρεμήσουν το μυαλό τους, καθώς οι ήχοι της φύσης έχει αποδειχθεί πως είναι πολύ ευεργετικοί για την ψυχική μας υγεία.
Γι’ αυτό και η Greenpeace, η περιβαλλοντική οργάνωση που ξέρει καλύτερα απ’ όλους τη σημασία του περιβάλλοντος και της φύσης στη ζωή μας, δημιούργησε μια δική της playlist με nature sounds. Μια playlist που δεν σε φέρνει απλά νοερά κοντά στην ελληνική φύση και τους ήχους της για να σε ξεαγχώσει, αλλά σε κάνει να συνειδητοποιήσεις κάτι πολύ βαθύτερο: το πόσο αγχωτικό θα ήταν να αφήσεις αυτούς τους ήχους να χαθούν, σαν αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης.
Η Nature Sounds Playlist της Greenpeace περιλαμβάνει 3 διαφορετικά audio tracks, με «πρωταγωνιστή» κάθε φορά και ένα άλλο κομμάτι της φύσης μας.
Το Forest Sounds που μας ταξιδεύει στα δάση της χώρας μας
Το Bird Sounds που μας γεμίζει με μελωδικά κελαηδίσματα πουλιών
Το Water Sounds με τους κελαρυστούς ήχους από τα ρυάκια και τα ποτάμια μας
Όμως η Nature Sounds Playlist από την κατορθώνει όχι μόνο να μας μεταφέρει νοερά, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, στην ελληνική φύση, αλλά και να μας δείξει την αληθινή εικόνα της… εκείνη που κινδυνεύει θανάσιμα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Γι’ αυτό και αν αγαπάς τους ήχους της φύσης και δεν θες να σταματήσουν, αξίζει να την ακούσεις μέχρι τέλους.
Η playlist αυτή δημιουργήθηκε στα πλαίσια της νέα καμπάνιας της Greenpeace με βασικό μήνυμα «Χαλάμε το κλίμα, για να φτιάξουμε το κλίμα», καθώς μέσα από τηλεοπτικά spot, αφίσες στους δρόμους και digital υλικά, «χαλάει το κλίμα» στο οποίο βρισκόμαστε σαν θεατές, λέγοντάς μας δυσάρεστες αλήθειες για το μέγεθος της περιβαλλοντικής κρίσης που ζούμε, προκειμένου να συμβάλλουμε στον αγώνα για να φτιάξουμε όλοι μαζί το κλίμα του πλανήτη.