Smart Life

Το καλαμάκι του μέλλοντος είναι οικολογικό και η Nespresso μας το συστήνει

Απόλαυσε το Freddo σου με το ανατρεπτικό καλαμάκι σιταριού
Χαρά Αλεξανδροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Nespresso: Το Stamaraki, το πρώτο ελληνικό καλαμάκι φτιαγμένο από φυσικό στέλεχος σιταριού, εντάσσεται στις Boutiques και στο e-shop της

Ο καθένας από εμάς μπορεί να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, ξεκινώντας από μικρά πράγματα της καθημερινότητας μας, που  όμως μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα, η μείωση πλαστικού μπορεί να επιτευχθεί αν περιορίσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης, και το καλαμάκι του καφέ μας είναι ένα από αυτά! Ποιο όμως είναι το μέλλον στα καλαμάκια του καφέ; Θα ξεκινήσουμε να πίνουμε τον αγαπημένο μας Freddo χωρίς καλαμάκι ή υπάρχουν πιο βιώσιμες επιλογές;

Η ιδέα και η φιλοσοφία πίσω από το Staramaki

Η ιδέα για το Staramaki προέκυψε όταν ο Στέφανος Καμπέρης και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι στην Ελλάδα οι καταναλωτές χρησιμοποιούν 1δις πλαστικά καλαμάκια το χρόνο. Τότε, παρακινούμενοι από την περιβαλλοντική τους συνείδηση οδηγήθηκαν στο να δημιουργήσουν ένα καλαμάκι από φυσικό στέλεχος σιτηρών, τόσο ανθεκτικό και χρηστικό που να μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης. To Staramaki αποτελείται από τον ίδιο τον κορμό του σιταριού, αφού αφαιρεθεί το άνθος που προορίζεται για τροφή, συμβάλλοντας σε έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης. Είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν μαλακώνει όταν έρχεται σε επαφή με υγρά και αποσυντίθεται πλήρως, σε φυσικές συνθήκες μετά την κάθε χρήση.

Η Nespresso, γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αγαπάει τον κρύο καφέ, προσθέτει στα κανάλια πώλησής της το Staramaki, ένα καλαμάκι που γεννήθηκε από την αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο.

Το αγαπημένο brand δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της προς τις μικρές επιχειρήσεις δίνοντας την ευκαιρία σε ένα ελληνικό brand που σέβεται τη φύση να αναδειχθεί.

Συνεργασία Nespresso Staramaki

Η Nespresso, στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσής της για βιωσιμότητα στηρίζει πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας στις χώρες παραγωγής του καφέ.

Στη  Ελλάδα, η Nespresso Hellas εστιάζει στην στήριξη τοπικών επιχειρήσεων που σέβονται τη φύση.  Έτσι, η συνεργασία της με την Κοιν. Σ. Επ. Staramaki, ήταν μία ενέργεια που έγινε σε ένα πλαίσιο πολύ θετικών προθέσεων, καλής διάθεσης και κοινού οράματος. Η εταιρία Stamaraki παράγει στο Κιλκίς το τοπικό ελληνικό προϊόν της, το Staramaki, με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική αγροτική οικονομία. Συγκεκριμένα, το Staramaki, παράγεται από σιτάρι που καλλιεργείται στο Κιλκίς με βάση γεωργικές πρακτικές που ενισχύουν τη βιοποικιλότητα, μειώνουν τη διάβρωση και βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους της περιοχής ενώ παράλληλα, στηρίζει την τοπική κοινωνία με τη δυνατότητα εργασιακής προσφοράς σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Stamaraki κατέχει πλέον μια ιδιαίτερη θέση τόσο στις καρδιές των καταναλωτών όσο και στις Boutiques και στο site της Nespresso. Οι καλύτερες συνταγές καφέ κρύβουν πίσω τους πάντα μια σημαντική φιλοσοφία και η φιλοσοφία των κρύων καφέδων της Nespresso περιλαμβάνει σεβασμό κι ευαισθησία προς το περιβάλλον αλλά και στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που ξεκινούν με ένα μεγάλο όραμα που σίγουρα δε θα αργήσει να τις απογειώσει.

Ξεκίνησε μια νέα βιώσιμη συνήθεια παρέα με τη Νespresso απολαμβάνοντας τον αγαπημένο σου Freddo Espresso και Freddo Cappuccino με το πρώτο καλαμάκι μιας χρήσης φτιαγμένο από φυσικό στέλεχος σιταριού!

Μάθε περισσότερα σχετικά με το Stamaraki στο site του brand κι επισκέψου τις Boutiques ή το site της Nespresso ώστε να δοκιμάσεις  το πρωτοποριακό Stamaraki.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου