Smart Life

Ένα dance act αφιερωμένο στην ισότητα και την συμπερίληψη, από τη ΔΕΗ

Νίκος Γκάλης και ομάδα 40 αθλητών και καλλιτεχνών στέλνουν ηχηρό μήνυμα μέσα από μια ξεχωριστή performance
Χαρά Αλεξανδροπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΔΕΗ: Το ξεχωριστό dance act, OUR "Final Countdown" αφιερωμένο στη συμπερίληψη

Η κοινωνική ισότητα δεν είναι στόχος, μα πραγματικότητα. Δράσεις για την ανάδειξή της είναι σημαντικό να διοργανώνονται, έτσι ώστε να φτάσουμε πιο γρήγορα στο σημείο εξέλιξης όπου αυτό θα θεωρείται δεδομένο. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του λάμψη και τα μοναδικά του ταλέντα που όμως κάποιες φορές χρειάζονται διάφορες αφορμές κι ερεθίσματα για να αναδειχθούν όπως τους πρέπει.

Η ΔΕΗ, σταθερή στη συμπεριληπτική φιλοσοφία της, διοργάνωσε ένα ξεχωριστό dance act, το OUR "Final Countdown" το οποίο παρουσίασε με τον Νίκο Γκάλη κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών μπάσκετ απέναντι στην Δομινικανή Δημοκρατία, στο Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024, στο ΣΕΦ, στις 3 Ιουλίου. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής μαζί με μία ομάδα 40 καλλιτεχνών και παικτών, στα οποία περιλαμβάνονται και άτομα με αναπηρία, πρωταγωνίστησαν, υπό τους ήχους τους τραγουδιού – ύμνου του Ευρωμπάσκετ του 1987, στο performance της ΔΕΗ, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Οι θεατές του αγώνα που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να στηρίξουν την προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» παρακολούθησαν ένα show με σημαντικά μηνύματα γύρω από την ισότητα και την συμπερίληψη στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.  Στόχος της δράσης, ήταν η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης απέναντι στην κοινωνική ισότητα και η ανάδειξη των δυνατοτήτων των πρωταγωνιστών συμμετεχόντων.

Μαζί με το Νίκο Γκάλη, η ηθοποιός Λωξάνδρα Λούκας, πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που έπαιξε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Λένια Ζαφειροπούλου και ο διεθνώς αναγνωρισμένος τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, ένωσαν τις δυνάμεις τους με την ομάδα – «φαινόμενο» Εν δυνάμει και τον MC Yinka στο μικρόφωνο να δίνει τον ρυθμό με το μοναδικό του flow “Όλοι ίσοι, Όλοι Εδώ…Power Up the Game” και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την συμπερίληψη και την ισότητα.

Η ΔΕΗ, με την ιδιότητά της ως ισχυρός παράγοντας τόσο του κοινωνικού όσο και του οικονομικού ιστού της χώρας, στηρίζει ενεργά το ταλέντο, το πάθος, την  ευγενή άμιλλα, προωθώντας παράλληλα την ισότητα και την συμπερίληψη σε όλες της τις μορφές. Τηρώντας τις αρχές της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της Βιώσιμη Ανάπτυξης, η ΔΕΗ σέβεται κι αξιοποιεί τη διαφορετικότητα ενσωματώνοντας στην κουλτούρα της τις αρχές της συμπερίληψης και δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Με κεντρικά μηνύματα «PowerUp The Game» και «Ατουταλέρ» η ΔΕΗ, χρυσός χορηγός του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ 2024 στο ΣΕΦ, η οποία συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), στηρίζει ενεργά το μπάσκετ σε όλες τις μορφές του, καθώς και την πορεία της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ ανδρών για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, ως επίσημος χορηγός της.

Μετά από 16 χρόνια, το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ φιλοξενείται και πάλι φέτος στην Ελλάδα και αποτελεί μια διοργάνωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Με παράλληλες δράσεις εντός και εκτός γηπέδου, οι φίλαθλοι του μπάσκετ και οι θεατές του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στο ΣΕΦ έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε shooting challenges, καθώς επίσης να συμμετάσχουν σε πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες και να διεκδικήσουν συλλεκτικά δώρα ΔΕΗ.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά αντίστοιχο performance με τον πρώην διεθνή παίκτη μπάσκετ, Δημήτρη Διαμαντίδη. Η νικήτρια ομάδα του τουρνουά θα ταξιδέψει στο Παρίσι και θα διεκδικήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Η αληθινή δύναμη βρίσκεται μέσα μας και η μοναδικότητα αυτής μπορεί να αναδειχθεί με διαφορετικούς τρόπους. Το σημαντικό είναι να βρίσκουμε τον κατάλληλο τρόπο ώστε κάθε φωνή να ακούγεται με τη δική της δύναμη και χροιά.

#HellasBasketball #HellenicBF #PantaDipla #DEI #PPC #FIBAOQT

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου