Smart Life

Πανεπιστήμιο Frederick: Πώς είναι να σπουδάζεις Φαρμακευτική στην Κύπρο;

Η Κύπρος προσελκύει όλο και μεγαλύτερους αριθμούς φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανεπιστήμιο Frederick: Πώς είναι να σπουδάζεις Φαρμακευτική στην Κύπρο;

Φοιτητές/τριες από την Ελλάδα μιλούν με ευγνωμοσύνη για το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Frederick

♦♦Advertorial♦♦♦

Η Κύπρος προσελκύει όλο και μεγαλύτερους αριθμούς φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα και η Φαρμακευτική αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς κλάδους σπουδών. Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που διαθέτει Τμήμα Φαρμακευτικής, αντίστοιχο των τριών Τμημάτων Φαρμακευτικής της Ελλάδας (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών). Το 2012 πρόσφερε το πρώτο πρόγραμμα Φαρμακευτικής στην Κύπρο και μετρά εκατοντάδες απόφοιτους και απόφοιτες από την Ελλάδα.

Είναι πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και προσφέρει Ενιαίο και Αδιάσπαστο Μάστερ στη Φαρμακευτική (Integrated Master), Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας και Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική, το πρώτο Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική που προσφέρεται από κυπριακό Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές ίδρυμα προς τα ελληνικά Α.Ε.Ι. και έτσι όλοι οι απόφοιτοι/ες έχουν ακαδημαϊκή αναγνώριση και επαγγελματική κατοχύρωση στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαζί μας μοιράζονται την εμπειρία τους φοιτητές/τριες και πρόσφατοι/ες απόφοιτοι/ες του πενταετούς Ενιαίου και Αδιάσπαστου Μάστερ στη Φαρμακευτική (Integrated Master) από την Ελλάδα.

Βίκυ Χριστοδουλοπούλου
Βίκυ Χριστοδουλοπούλου

«Η εμπειρία μου στο Τμήμα Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Frederick ήταν εξαιρετική. Έμαθα να χειρίζομαι φάρμακα και δραστικές ουσίες με ακρίβεια και να κατανοώ τις επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Η εκπαίδευση με βοήθησε να αναπτύξω δεξιότητες στην ανάλυση και στην παροχή συμβουλών στους ασθενείς, ενώ ήμουνα πάντα ενήμερη για την πρόοδο στον τομέα, τις νέες θεραπείες και μεθόδους». λέει η Βίκυ Χριστοδουλοπούλου, φοιτήτρια στο πρόγραμμα.

Άρτεμις Μπουρδανιώτη
Άρτεμις Μπουρδανιώτη

Η φοιτητική προσέγγιση του Πανεπιστημίου εξασφαλίζει συνεχή στήριξη και καθοδήγηση από τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες. Όπως αναφέρει η Άρτεμις Μπουρδανιώτη, που ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση και αποφοίτησε πριν λίγες μέρες από το πρόγραμμα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την επιλογή που έκανα να σπουδάσω Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Frederick. Στο Πανεπιστήμιο Frederick αισθάνθηκα αμέριστη υποστήριξη και ενθάρρυνση για εξέλιξη και ανάπτυξη. Αυτό που χαρακτηρίζει το Πανεπιστήμιο είναι η σοβαρότητα, η συνέπεια και η επάρκεια. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες συνδυάζουν επιστημονική γνώση και διάθεση για μετάδοση των γνώσεων».

Λευτέρης Καραουλάνης
Λευτέρης Καραουλάνης

O Λευτέρης Καραουλάνης, που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και ετοιμάζεται για την πρακτική του άσκηση, δηλώνει ότι αισθάνεται υπερήφανος που κατάφερε να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Frederick: «Η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και η βοήθεια των καθηγητών/τριών απέδωσαν καρπούς και ανυπομονώ να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου ως φαρμακοποιός».

Άγγελος Σφυρογιαννάκης
Άγγελος Σφυρογιαννάκης

Στο προσωπικό του Τμήματος Φαρμακευτικής αναφέρθηκε και ο Άγγελος Σφυρογιαννάκης που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και ετοιμάζεται για την πρακτική του άσκηση: «Το προσωπικό του Τμήματος Φαρμακευτικής θα μείνει για πάντα μια ευχάριστη ανάμνηση. Χωρίς αυτούς και την υποστήριξη των καθηγητών/τριών και των βοηθών των εργαστηρίων δεν θα ήταν δυνατή η ολοκλήρωση των σπουδών μου».

Μαριάννα Σκουλά
Μαριάννα Σκουλά

Στο Πρόγραμμα διδάσκει καταξιωμένο, εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, το οποίο προσφέρει ποιοτική διδασκαλία, αλλά και εξατομικευμένη στήριξη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Όπως αναφέρει η Μαριάννα Σκουλά, που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και ετοιμάζεται για την πρακτική της άσκηση: «Σ’ αυτό το σημαντικό ταξίδι ζωής, στις χαρές και στις λύπες μου, το Πανεπιστήμιο Frederick ήταν εκεί για εμένα! Ένα άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο συνδύαζε την απεριόριστη αγάπη του γι’ αυτό που έκανε και την εξαιρετική μεταδοτικότητα που είχε απέναντι στον φοιτητή. Θα επέλεγα ξανά και ξανά το Πανεπιστήμιο Frederick διότι οι γνώσεις που με γέμισαν με έκαναν να είμαι ανταγωνιστική στην αγορά εργασίας και σίγουρα αξιόλογη».

Άλκηστις Μιχαήλ
Άλκηστις Μιχαήλ

«Ανέπτυξα μια πολύ καλή σχέση με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές μου, οι οποίοι ήταν δίπλα μου και με συμβούλευαν σε οτιδήποτε χρειαζόμουν. Η συνεχής προσπάθεια μου, με τη δική τους συμβολή, οδήγησαν στη σημερινή αποφοίτησή μου» ανέφερε συγκινημένη η Άλκηστις Μιχαήλ, τη μέρα της αποφοίτησής της από το πρόγραμμα, από το οποίο αποφοίτησε και η αδελφή της.

Νίκος Παπαμιχαήλ
Νίκος Παπαμιχαήλ

Το ίδιο αισθάνεται και ο Νίκος Παπαμιχαήλ, που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και ετοιμάζεται για την πρακτική του άσκηση: «Η αφοσίωση, η καθοδήγηση και η αδιάλειπτη υποστήριξή των καθηγητών και των καθηγητριών μου ήταν καθοριστική για να φτάσω στην ολοκλήρωση των σπουδών μου. Είμαι βαθιά ευγνώμων για τις γνώσεις και την έμπνευση που μου μετέδωσαν, οι οποίες αναμφίβολα θα επηρεάσουν τις μελλοντικές μου προσπάθειες».

Πανεπιστήμιο Frederick: Υψηλών προδιαγραφών πρόγραμμα

Το πενταετές Integrated Master στη Φαρμακευτική του Πανεπιστημίου Frederick. αποτελεί πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών, διάρκειας δέκα εξαμήνων, που οδηγεί σε απόκτηση Ενιαίου και Αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master). Το πρόγραμμα είναι υψηλών προδιαγραφών και η δομή του είναι βασισμένη σε ευρωπαϊκές οδηγίες και αντίστοιχη με τη δομή των προγραμμάτων των Τμημάτων Φαρμακευτικής των ελληνικών Α.Ε.Ι., ώστε να παρέχει ολοκληρωμένη κατάρτιση που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας.

Το Τμήμα Φαρμακευτικής διαθέτει άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια Φαρμακευτικής, τα οποία χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς: Εργαστήριο Χημείας και Φαρμακευτικής Χημείας, Εργαστήριο Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, Εργαστήριο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Εργαστήριο Φαρμακευτικής Ανάλυσης, Εργαστήριο Ανατομίας και Φυσιολογίας και Εργαστήριο Φυσικής.

Διαθέτει επίσης τρία ερευνητικά εργαστήρια στα οποία εκπονείται υψηλού επιπέδου έρευνα στα πεδία της Φαρμακευτικής Χημείας, της Σύνθεσης και του Χαρακτηρισμού Νέων Δραστικών Ενώσεων, της Πυρηνικής Ιατρικής και της Βιοτεχνολογίας, Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας. Τα εργαστήρια χρησιμοποιούνται από ερευνητές/τριες, αλλά και από πτυχιακούς/ες και μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές και φοιτήτριες που εκπονούν έρευνα, υπό την καθοδήγηση του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος.

Οι φοιτητές/τριες μπορούν να κάνουν την  πρακτική τους άσκηση στο 5ο έτος σπουδών σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, μέσω του προγράμματος ERASMUS+.

Το Πανεπιστήμιο Frederick αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου, και χαίρει αναγνώρισης για την αφοσίωσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία, την παροχή υψηλού επιπέδου προγραμμάτων σπουδών και τη συμμετοχή του σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών δραστηριοτήτων. Διατηρεί μακρόχρονη παρουσία στην Ελλάδα με γραφείο διασύνδεσης στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου 57, Στοά Μάντακα), στελεχωμένο από εξειδικευμένους λειτουργούς για παροχή ενημέρωσης και εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και διευθέτηση προσωπικής συνάντησης μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 3311288 ή να στείλετε email στο adminfo@frederick.ac.cy

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ