Smart Life

Η Ολυμπία Οδός συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας την HELLASTRON

Δράσεις , ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση γύρω από ένα θέμα που μας αφορά όλους

Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπία Οδός

Ολυμπία Οδός: Η συμμετοχή της στην Παγκόσμια Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας από την HELLASTRON

Η πρόληψη για την οδική ασφάλεια αποτελεί ένα από τα κυριότερα ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας καθώς οι μετακινήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολύ μεγάλου τμήματος του πληθυσμού. Τόσο η ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και η τήρησή τους όσο και η υιοθέτηση μια κουλτούρας υπευθυνότητας και σεβασμού στους δρόμους, μπορούν να εξασφαλίσουν την προστασία όσων κινούνται στα οδικά δίκτυα. Επιπλέον, η μέγιστη βελτίωση των υποδομών, η εκπαίδευση των οδηγών και η αυστηρή εφαρμογή των νόμων μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εξασφάλιση μιας πιο ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς και αποφυγής τυχόν ατυχημάτων.

Η Ολυμπία Οδός συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας την HELLASTRON

Η Ολυμπία Οδός έχει ως πρωταρχικό της στόχο την εξάλειψη των ατυχήματα και για την επίτευξη αυτού, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης και προαγωγής της οδικής ασφάλειας.

Στις 14 Ιουνίου, πραγματοποίησε σε συνεργασία το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) Πάνος Μυλωνάς, Pit Stop Οδικής Ασφάλειας στο ΣΕΑ Μεγάρων. Στόχος της δράσης είναι να ενημερώσει τους οδηγούς για τη σημασία του ελέγχου του οχήματός τους και της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς τους. Κατά τη διάρκεια του PitStop, οι οδηγοί πραγματοποίησαν Δωρεάν Τεχνικό Έλεγχο στα οχήματά τους, δοκίμασαν προσομοιωτή πρόσκρουσης, ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση παιδικών καθισμάτων και μπήκαν σε κλήρωση για μοναδικά δώρα.

Οι δράσεις όμως της Ολυμπίας Οδού δε σταματούν εκεί. Η συνεχή προσπάθεια για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας σε νέους κι οδηγούς, αποτελεί το βασικό πυλώνα της του προγράμματός της. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασίας με το Ι.Ο.ΑΣ., από το 2019 υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καν΄ το Σωστά» κατά τη διάρκεια του οποίου 15.000 μαθητές από σχολεία της Κορινθίας της Αχαΐας και της Ηλείας έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα οδικής ασφάλειας. Ταυτόχρονα, υποδέχεται στο έργο μαθητές και φοιτητές για να κατανοήσουν πως λειτουργεί ένας αυτοκινητόδρομος και πόσο σημαντική είναι η υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.

Πληροφορίες σχετικά με την οδική ασφάλεια μπορεί να βρει κανείς τόσο στο website και στα social media της εταιρείας όσο και στην εφαρμογή για κινητά OlympiaOdosApp με καινοτόμες υπηρεσίες που διευκολύνουν το ταξίδι και αυξάνουν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας.

Η Ολυμπία Οδός συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας την HELLASTRON

Από την ίδρυση της HELLASTRON, το 2014, το Δίκτυο Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων των μελών της εξακολουθεί να επεκτείνεται συνεχώς και να έχει φτάσει σήμερα στα 2.159 χιλιόμετρα, προσφέροντας ασφαλή οδική πρόσβαση σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται φτάνουν στους 6.000 και καθημερινά φροντίζουν για τη λειτουργία και τη συντήρηση των υποδομών, με βασική προτεραιότητα την οδική ασφάλεια την οποία διατηρούν σε πολύ υψηλά επίπεδα, σε όλη την έκταση των διεθνών οδών.

Από την αρχή της ήδη, η εταιρεία έχει αναπτύξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές και διεθνείς ενώσεις. Για πρώτη φορά – υπό ελληνική προεδρία – η Διεθνής Ένωση Αυτοκινητοδρόμων (IBTTA) καθιερώνει από το 2024 τον θεσμό επαναλαμβανόμενης παγκόσμιας εκστρατείας οδικής ασφάλειας, που οι Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι πρόκειται να υλοποιήσουν στην Ελλάδα. Σε αυτήν συμμετέχουν, πέραν της IBTTA, όλοι οι διεθνείς φορείς του χώρου (Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοδρόμων – ASECAP, Διεθνής Οδική Ομοσπονδία IRF, PIARC, ο θεσμός EDWARD – Every Day Without A Road Death της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.λπ.).

Η εκστρατεία έχει στόχο την ευαισθητοποίηση οδηγών, επιβατών, εργαζομένων πεδίου στον δρόμο, συνεργαζόμενων φορέων και γενικότερα, όλων των εμπλεκόμενων. Στην Ελλάδα, η δράση υλοποιείται μέσω του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ραδιοφώνου.

Η Ολυμπία Οδός συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας την HELLASTRON

Τι περιλαμβάνει η εκστρατεία οδικής ασφάλειας

Η δράση καλύπτει την Πανευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Εργαζομένων Πεδίου στους αυτοκινητόδρομους με την ενίσχυση της σημασίας της απαραίτητης προστασίας των εργαζομένων του κλάδου και δίνει το μήνυμα #Δουλεύουμε για να’ στε Ασφαλείς #Φροντίστε για να είμαστε και Εμείς. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει και την παγκόσμια εκστρατεία οδικής ασφάλειας, προβάλλοντας τις βέλτιστες πρακτικές οδηγικής συμπεριφοράς με το μήνυμα: «Μαζί, κάνουμε τον δρόμο ασφαλή».

Απλές κινήσεις όπως ο έλεγχος του οχήματος πριν την κίνησή του, η χρήση ζώνης, κράνους, παιδικού καθίσματος, η καλή κατάσταση και η συγκέντρωση του οδηγού κατά την οδήγηση, η τήρηση των ορίων ταχύτητας και των αποστάσεων, η συμμόρφωση σε οδηγίες ανάλογα με τη συγκυρία και τα καιρικά φαινόμενα, κάνουν τις μετακινήσεις πιο ασφαλείς.

Οι συνεχείς επενδύσεις στους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους της HELLASTRON, προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς (τροχαία, πυροσβεστική, ΕΚΑΒ) μπορούν να παρεμβαίνουν σε ταχύτατο χρόνο. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι των αυτοκινητοδρόμων παράγουν πολύπλευρο κι αποτελεσματικό έργο: τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και ένα πολύ υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, εφάμιλλο αν όχι καλύτερο από αυτές που παρέχονται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η καλύτερη δυνατή ασφάλεια στους δρόμους είναι ένα κοινωνικό ζήτημα υψίστης σημασίας, η μέριμνα για το οποίο αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Δράσεις και κινητοποιήσεις σχετικά με την προστασία στους αυτοκινητόδρομους αλλά και για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης οδηγών κι επιβατών είναι σημαντικό να λαμβάνουν χώρα στην πιο επιδραστική μορφή τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ