Smart Life

Η 1η σου επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό είναι η Κύπρος

Η Κύπρος αποτελεί ένα εξαιρετικά ποιοτικά ακαδημαϊκό και φοιτητικό προορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

A.V. Team
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σπουδές στο εξωτερικό: Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει παρουσιάσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη 10-11 Ιουλίου 2024

Η Κύπρος αποτελεί ένα εξαιρετικά ποιοτικά ακαδημαϊκό αλλά και φιλικό φοιτητικό προορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους Έλληνες ειδικότερα είναι η προέκταση της Ελλάδας, με ίδια γλώσσα και παρόμοια κουλτούρα. Όλα αυτά την έχουν μετατρέψει σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σπουδές ενόψει της νέα ακαδημαϊκής χρονιάς. Σήμερα στην Κύπρο φοιτούν χιλιάδες Έλληνες φοιτητές αλλά και φοιτητές από όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Κέντρο βαρύτητας αυτής της δυναμικής ακαδημαϊκής κοινότητας αποτελεί αναμφίβολα η πρωτεύουσα, όπου εδρεύει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC). Θέτοντας τις βάσεις το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί πόλο έλξης φοιτητών, καθώς η δυναμική του πορεία, το έχει καταστήσει δημοφιλές ανά το παγκόσμιο. Μάλιστα από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, δίνει έμφαση στην ποιότητα σπουδών που καταγράφεται από διεθνείς οργανισμούς πανεπιστημιακών αξιολογήσεων όπως το Times Higher Education Impact Rankings και το QS Top Universities, προσφέροντας σπουδές 5 αστέρων.

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Πως πρέπει να είναι το σύγχρονο πανεπιστήμιο;

Η ραγδαία ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων της τεχνητής νοημοσύνης, του cloud computing, big data και άλλων, επηρεάζει εκ βάθρων τόσο την αγορά εργασίας όσο και τη δομή της εκπαίδευσης. Η απόκτηση γνώσεων σε κάθε τομέα εκπληρώνεται με νέες απαιτήσεις, καθιστώντας αναγκαία τη συνεχή προσαρμογή του πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σύγχρονων φοιτητών. Έτσι, ένα πανεπιστήμιο οφείλει να προσαρμόζεται και να καλύπτει τις ανάγκες των σύγχρονων φοιτητών. Το σύγχρονο λοιπόν πανεπιστήμιο προσφέρει προγράμματα σπουδών που συνδυάζουν εξειδίκευση, απόκτηση δεξιοτήτων αλλά και υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, ώστε οι φοιτητές να αποκτούν ένα δυνατό, ισχυρό και αξιόπιστο πτυχίο. Παράλληλα, να έχει δυνατές διασυνδέσεις με την αγορά εργασίας, και το πιο σημαντικό απ’ όλα , να ενσωματώνει την τεχνολογία και την καινοτομία σε όλες τις εκφάνσεις της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, από τη διάθεση άρτιου εξοπλισμού έως την παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών.

Επιπλέον, η πρακτική άσκηση παραμένει κορυφαία προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς ώστε οι απόφοιτοί του να είναι future-ready, δηλαδή έτοιμοι να αναζητήσουν ευκαιρίες ουσιαστικής απασχόλησης στο αντικείμενό τους. Τέλος, οι σύγχρονοι φοιτητές προσδοκούν μέσα από την εκπαιδευτική τους εμπειρία να αποκτήσουν οριζόντιες δεξιότητες (soft skills), όπως είναι, μεταξύ άλλων, η επικοινωνιακή ικανότητα, η επίλυση προβλημάτων, τη διαχείριση χρόνου, την κριτική σκέψη και τη συνεργασία.

Αξέχαστη εμπειρία φοιτητικής ζωής

Στο ανανεωμένο campus του EUC, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η νέα πτέρυγα, κάθε φοιτητής και φοιτήτρια έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με ανθρώπους από διαφορετικά πεδία και πολιτισμούς. Εδώ, μπορεί να περιηγηθεί στην υπερσύγχρονη Πανεπιστημιούπολη με άνεση, αισθανόμενος τη σιγουριά και τη μέριμνα που προσφέρουν οι πλήρεις υποδομές του πανεπιστημίου. Με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, φοιτητικών δράσεων, αθλητικών διοργανώσεων και διαγωνισμών, η φοιτητική ζωή στο EUC είναι μια απολαυστική εμπειρία. Και φυσικά, μέσα από αυτή την πολυσύνθετη κοινότητα, κάθε φοιτητής θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την κυπριακή πρωτεύουσα και να ανακαλύψει τα μοναδικά της χαρακτηριστικά.

Κάνε σήμερα την επιλογή σου, διάλεξε τον προορισμό σουΜάθε περισσότερα για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο https://euc.ac.cy, στο info@euc.ac.cy ή στο 0035 7227 13000

Έναρξη Ακαδημαϊκού Έτος 2024/25: 7 Οκτωβρίου 2024