Smart Life

4η συνεχή χρονιά για την Παπαστράτος ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα

Στην πρώτη θέση της έρευνας "Randstad Employer Brand" για 4η συνεχή χρονιά

Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Papastratos

Παπαστράτος: Νο1 Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία και τα κριτήρια που ορίζουν την εργοδοσία μιας εταιρίας ιδανική κι ελκυστική για το ανθρώπινο δυναμικό της;  Η μέριμνα των ανθρώπων της και η ικανοποίηση των βασικών αναγκών τους. Το να αισθανθεί ασφάλεια ο εργαζόμενος μέσα στο επαγγελματικό του περιβάλλον είναι μία από τις σημαντικότερες πτυχές της διαχείρισης προσωπικού για την οποία πρέπει να μεριμνήσει αρκετά η εκάστοτε εταιρία.

Papastratos

Η Παπαστράτος αναδείχθηκε για 4η συνεχή χρονιά ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα Employer Brand που πραγματοποίησε Randstand για το 2024. Πρόκειται για την πιο λεπτομερή έρευνα παγκοσμίως, που αξιολογεί την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των δυνητικών υποψηφίων σε έναν νέο εργοδότη.

Η έρευνα διεξάγεται για έβδομη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και τα δείγματα αξιολόγησης αφορούσαν τις 150 μεγαλύτερες εταιρίες σε αριθμό προσωπικού. Στη φετινή έρευνα, συμμετείχαν συνολικά 3.500 άτομα, από 18 έως και 65 ετών, μέσω διαδικτυακών  συνεντεύξεων, τον Ιανουάριο του 2024. Τα κριτήρια για τα οποία ερωτήθηκαν αφορούσαν την επιλογή εργοδότη, τους λόγους παραμονής και αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος, τα κίνητρα επιλογής εργασίας ανά γενιά εργαζομένων, τους κλάδους που καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις και την πρόταση αξίας των εργοδοτών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η εταιρία Παπαστράτος στη συνεχή ενίσχυση της θετικής εμπειρίας των εργαζομένων της αλλά και των υποψηφίων που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτή. Τι περιλαμβάνει αυτή; Τη συστηματική επένδυση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων της, την κουλτούρα ισότητας και συμπερίληψης που χτίζει η εταιρία και ενισχύει διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικών παροχών που προσφέρει.

Papastratos

Ενεργή φροντίδα στην πράξη

Οι άνθρωποι της Παπαστράτος αποτελούν το βασικό πυλώνα της. Αυτή τη στιγμή, τέσσερις γενιές εργαζομένων απασχολούνται στην εταιρία  και συνεργάζονται δυναμικά κι αρμονικά με στόχο ένα κοινό όραμα που γίνεται πράξη μέρα με τη μέρα. Ένα από τα σημαντικότερα μέσα που χρησιμοποιεί η εταιρία  για να το πετύχει αυτό είναι ο ανοιχτός διάλογος με το εργατικό δυναμικό της, η στήριξη του γονεϊκού ρόλου με την παροχή επιπλέον γονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως φύλου, που αποκτούν παιδιά ακόμη και μέσω υιοθεσίας, με την εταιρεία να χορηγεί συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον. Σημαντική είναι και η παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο πλαίσιο της μέριμνας και της ενημέρωσης για την ψυχική υγεία.

Για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά οι εργαζόμενοι στις πολλαπλές σύγχρονες προκλήσεις, η Παπαστράτος τους προετοιμάζει επενδύοντας στην αναβάθμιση και την μετεκπαίδευσή τους. Συγκεκριμένα, μόνο το 2023 η εταιρία επένδυσε περισσότερα από 750.000 ευρώ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα.

Συνεχής προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης

Στο πλαίσιο της εφαρμογής πολιτικών που αφορούν την ισότητα και την συμπερίληψη, οι δράσεις της εταιρίας έχουν ξεκινήσει δυναμικά εδώ και χρόνια. Ήδη από το 2018, απέκτησε την πιστοποίηση Equal Salary, αποτελώντας την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα εταιρία στην Ελλάδα που έχει λάβει τη συγκεκριμένη διάκριση, που αφορά την ισότητα των αμοιβών, ανεξαρτήτως φύλου. Επιπλέον, από το 2020, η Παπαστράτος αποτελεί μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χάρτα Διαφορετικότητας η οποία έχει στόχο να προάγει τη διαφορετικότητα στον επιχειρηματικό τομέα.

Papastratos

Είπαν για την βράβευση της Παπαστράτος

Ο Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η διάκριση αυτή, για 4η συνεχή χρονιά, δεν αποτελεί απλώς ένα βραβείο, αλλά επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει και ωφελεί όλους. Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν γύρω μας με ταχύτατους ρυθμούς, γνωρίζουμε ότι η σταθερή δύναμή μας πηγάζει από τους ανθρώπους μας. Η πολύτιμη προσφορά, η επιμονή και η θέλησή τους αποτελούν τον κινητήριο μοχλό στο συναρπαστικό ταξίδι ανάπτυξης που μοιραζόμαστε. Γι' αυτό, επενδύουμε με αφοσίωση στην υποστήριξη, την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων μας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και στηρίζουμε την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, που οδηγούν την εταιρεία μας στο αύριο. Η δέσμευσή μας παραμένει ακλόνητη: Να θέτουμε στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας μας τους ανθρώπους μας. Γιατί η Παπαστράτος είναι οι άνθρωποί της».

Papastratos

Η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International δήλωσε:

«Η νέα, 4 η κατά σειρά, πιστοποίηση της εταιρείας μας ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα μάς γεμίζει με αίσθημα τιμής και ευθύνης, ώστε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς το καλύτερο. Το βασικό στοιχείο που κάνει την Παπαστράτος να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει μάθει να δίνει έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων της, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από έρευνες ικανοποίησης και αξιολόγησης, focus groups και γενικότερα αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο δίαυλο και μέσο επικοινωνίας. Παράλληλα, επενδύουμε στην κατάρτιση των εργαζομένων μας μέσα από στοχευμένα προσωπικά προγράμματα ανάπτυξης, θέτοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο των ενεργειών μας τη δικαιοσύνη και την επιβράβευση. Ως επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε ένας οργανισμός που πάνω από όλα αναπτύσει τα στελέχη της και εκκολάπτει τους ηγέτες του αύριο».

Η Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad Ελλάδας, σημείωσε:

«Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους όλης της ομάδας της Randstad, συγχαίρω την εταιρεία Παπαστράτος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην έρευνα Randstad Employer Brand. Η υψηλή αυτή διάκριση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει την προσήλωσή της στην ανάπτυξη μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Παρατηρούμε με χαρά τις ελληνικές εταιρείες να επιτυγχάνουν διακρίσεις σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, όπως το employer branding, ειδικά σε ένα περιβάλλον που είναι τόσο εύθραυστο και ανταγωνιστικό. Η ισχυρή εικόνα ενός εργοδότη αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν κορυφαία ταλέντα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Παπαστράτος για την εξαιρετική αυτή επιτυχία, η οποία υπογραμμίζει τη σταθερή πορεία της εταιρείας προς την αριστεία».

Η παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης, ενίσχυσης δεξιοτήτων αλλά και ανταπόκρισης στις ανάγκες των εργαζομένων είναι από τα καθοριστικά στοιχεία για την ανάδειξη μιας εταιρίας ως ελκυστική για τους ανθρώπους της. Όταν ο εργασιακός χώρος επενδύει στο εργατικό δυναμικό του, τότε το εργασιακό κίνητρο ενισχύεται με αποτέλεσμα την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της δημιουργικότητάς του. Όλα αυτά τα γνωρίζει καλά η Παπαστράτος και λόγω της τήρησής τους έλαβε για 4η χρονιά τη βράβευση ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024.

Δες περισσότερα σχετικά με τις ενέργειες και τις δράσεις της εταιρίας Παπαστράτος στο site της εταιρίας.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ