Smart Life

Limonaia Urbana: Ένας λεμονόκηπος στην καρδιά της Αθήνας

Ένα γαστρονομικό event που συνδυάζει τη φρεσκάδα του ξύσματος λεμονιού με το έντονο άρωμα του ιταλικού βασιλικού της Barilla

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Limonaia Urbana

Pesto Barilla Limonaia Urbana: Η σάλτσα Pesto Basilico e Limone, πρωταγωνίστρια του καλοκαιρινού event της Barilla στο κέντρο της Αθήνας

Ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι με προορισμό το κέντρο της Αθήνας… που ξεκινά νωρίς το μεσημέρι. Mετά το Μιλάνο, τη Ρώμη και το Παρίσι, η Limonaia urbana έρχεται στην Ελλάδα! Ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι στο οποίο θα μοιραστεί κανείς στιγμές, με τα αγαπημένα του πρόσωπα και θα απολαύσει μοναδικές εμπειρίες με «ιταλικό αέρα/χρώμα». Ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας -και ημέρας- από τη 01:00 μ.μ. έως τις 10:30 μ.μ για όλους τους λάτρεις της δημιουργίας που θα παρευρεθούν αφ' ότου κλείσουν τα εισητήριά τους. H αίσθηση θα είναι διαφορετική όπως και το τοπίο. Το ραντεβού δίνεται στις 28-30 Ιουνίου στο ιστορικό και εμβληματικό κτίριο του πρώην ξενοδοχείου Olympias, όπου στον έκτο όροφο του (της οδού Αθηνάς 57) υπάρχει το πανέμορφο Olympias Rooftop που θα μεταμορφωθεί σε ένα δροσερό λεμονόκηπο. Ναι ναι σε έναν δροσερό λεμονόκηπο που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες του με τα χρώματα και τα αρώματα της dolce vita, και με ανεμπόδιστη θέα την Ακρόπολη. Κίτρινο και πράσινο παντού και η νέα, πεντανόστιμη σάλτσα, Pesto Basilico e Limone, που συνδυάζει τη φρεσκάδα του ξύσματος λεμονιού με το πλούσιο άρωμα του ιταλικού βασιλικού της Barilla βασικός πρωταγωνιστής. 

Barilla

Limonaia Urbana: Η σάλτσα Pesto Basilico e Limone, πρωταγωνίστρια του καλοκαιρινού event της Barilla στην Αθήνα

Μετά το Μιλάνο, αλλά και το Παρίσι σειρά έχει το φαντασμαγορικό γαστρονομικό event Limonaia Urbana για όλους τους λάτρεις των ζυμαρικών που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Η ταράτσα Olympias Rooftop μεταμορφώνεται σε έναν λαβύρινθο με ζωή και ενέργεια χάρη στον επιμελητή του event και παγκοσμίου φήμης event designer Vincenzo Dascanio, ο οποίος δίνει τη δημιουργική κατεύθυνση με τη νέα Pesto Basilico e Limone, φτιαγμένη με αγνά υλικά και εστιάζει στην τέχνη του floral design, δημιουργώντας μοναδικές συνθέσεις που θα αναβαθμίσουν την εκδήλωση με έναν ξεχωριστό τρόπο. 

Limonaia Urbana

First station: Food and drink

Η μυρωδιά φρέσκου βασιλικού, διάχυτη στο χώρο, θα μαρτυρά πώς βρίσκεσαι ήδη σε ένα mini βασίλειο της Barilla ενώ τα χαλαρά vibes κάτω από τον αττικό ουρανό θα αρχίσουν με την εμπειρία ενός απολαυστικού φαγητού. Γεύσεις που περιλαμβάνουν μοναδικά finger food, κυρίως πιάτα με πεντανόστιμα ζυμαρικά και λαχταριστά γλυκά, εμπνευσμένα από την ολοκαίνουργια σάλτσα της Barilla, είναι μερικά μόνο από όσα θα μπορέσεις να δοκιμάσεις. Αφού το mood θα είναι ήδη καλό σε αυτό ιδιαίτερο ρόλο θα παίξουν και τα signature cocktail με βασικά συστατικά τον βασιλικό και το λεμόνι, με ή χωρίς αλκοόλ που αξίζει οπωσδήποτε να γευτεί κανείς(και μην ξεχνάτε… when life gives you lemons or Basilicos, make a delicious cocktail), συνθέτοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο μενού.

Limonaia Urbana

Τα γαστρονομικά Masterclasses είναι το κλειδί της… απόλαυσης

Αφήνοντας την ανυπέρβλητη θέα και την μυρωδιά της σάλτσας Pesto Basilico e Limone να έχουν τον πρώτο λόγο, σειρά έχουν τώρα τα masterclasses της Limonaia Urbana. Στα γαστρονομικά masterclasses, κορυφαίοι chefs, όπως ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, η Δωροθέα Μερκούρη και η Μάγκυ Ταμπακάκη (γαστρονομικό Masterclass με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου στις 28/6, 17:00-22:30, γαστρονομικό Masterclass με τη Δωροθέα Μερκούρη στις 29/6, 17:00-22:30, και γαστρονομικό Masterclass με τη Μάγκυ Ταμπακάκη στις 30/6, 19:00-22:30), θα δείξουν στους επισκέπτες πώς να δημιουργήσουν απολαυστικά πιάτα, χρησιμοποιώντας ως βασικό συστατικό τη νέα σάλτσα. Η απόλαυση, λοιπόν δεν τελειώνει εκεί, ειδικά για εκείνους που αγαπούν τη μαγειρική και θα παρευρεθούν στο event αφού θα μπορέσουν να πειραματιστούν με την σάλτσα που θα χαρίσει μια νότα φρεσκάδας στο πιάτο τους και ταιριάζει τέλεια με κάθε σχήμα ζυμαρικού, δίνοντας του μία απολαυστική, γαστρονομική πινελιά, εύκολα και απλά. Είτε την συνδυάσει κανείς με aldente spaghetti ή linguine, το σίγουρο είναι ότι το νόστιμο και λαχταριστό πιάτο θα έχει μία καλοκαιρινή, ανάλαφρη γεύση την οποία θα λατρέψουν όλοι! Τι πιο ωραίο από το να συμμετέχει κανείς σε μια τόσο διαδραστική εμπειρία που έχει πλούσιο παράλληλα και το στοιχείο της υγιεινής διατροφής; Κλείσε το εισιτήριό σου και ζήσε τη γαστρονομική εμπειρία!

Limonaia Urbana

Άλλος για χειροτεχνία;

Κι όμως, η δημιουργία συνεχίζεται!  Η Limonaia Urbana ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά χάρη και στα δημιουργικά masterclasses χειροτεχνίας με τοπικούς δημιουργούς, όπως τα Choe candles, η Μπλε Ζέβρα, το Secret Garden, που θα διεξαχθούν εμπνευσμένα από το ιταλικό καλοκαίρι. Σε αυτά, οι επισκέπτες θα έχουν την επιλογή να δημιουργήσουν μοναδικά κεριά με αιθέρια έλαια βασιλικού και λεμονιού και να διακοσμήσουν τη δική τους κεραμική γλάστρα με χρώματα και να φυτέψουν μέσα σ’ αυτή έναν φρέσκο βασιλικό. Μια άκρως χαλαρωτική, καλλιτεχνική δράση, μια ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς κάτι διαφορετικό, να κοινωνικοποιηθεί και να ξεφύγει, έστω για λίγο, από τα άγχη και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το Limonaia Urbana υπόσχεται λοιπόν μια μοναδική και πρωτότυπη εμπειρία διασκέδασης αναλυτικότερα μέσα από το δημιουργικό Masterclass Χειροτεχνίας με την Μπλέ Ζέβρα και τους Secret Garden στις 28/6 (13:00-14:30), 29/6 & 30/6 (15:00-16:30) και το δημιουργικό Masterclass Χειροτεχνίας με τα Choe Candles 28/6 (15:00-16:30) & 29/6 (13:00-14:30) & 30/6 (17:00-18:30), στα οποία μπορούν όλοι να συμμετέχουν.

 Limonaia Urbana

Γεύση, ποιότητα και περιβάλλον σημειώσατε Χ

Η διαδικασία είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να κλείσει το εισιτήριο του για το event  Limonaia Urbana,  τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και θα στηρίξουν το έργο της οργάνωσης «Μπορούμε», που στοχεύει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την αύξηση της επισιτιστικής στήριξης στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», ο οργανισμός «Μπορούμε» σώζει καθημερινά φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και το προσφέρει, μέσω κοινωφελών φορέων, σε ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση, στηρίζοντας, παράλληλα, τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε  πώς όποιος βρεθεί σε αυτή την γαστρονομική εμπειρία θα συμβάλλει παράλληλα και για καλό σκοπό.

Limonaia Urbana

Barilla | Limonaia Urbana | 28-30 Ιουνίου

Υπάρχει μια αλλιώτικη αύρα όταν βρίσκεσαι ψηλά στην πόλη και η Pesto Basilico e Limone τη μετουσιώνει σε μια μαγευτική εμπειρία απόλαυσης και διασκέδασης. Στο μεγάλο event Limonaia Urbana θα ζήσει κανείς μοναδικές στιγμές, μια ολοκληρωμένη γαστρονομική δράση που θα του μείνει χαραγμένη.

limonaia_urbana_barilla
limonaia_urbana_barilla

Κλείσε κι εσύ τώρα τα εισιτήριά σου κι ετοιμάσου για μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ