Smart Life

Το σπίτι του, η αγκαλιά σου

Φιλοξένησε, Υιοθέτησε. Κάντε μαζί μία νέα αρχή

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το σπίτι του, η αγκαλιά σου: 8 αδέσποτα βρήκαν σπίτι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των Purina® & Dogs’ Voice

Ο Θέμης φιλοξενούσε τον Ben για αρκετό καιρό, μέχρι να συνειδητοποιήσει πως είναι αρκετά δύσκολο να τον αποχωριστεί και τελικά να παραμείνουν αχώριστοι φίλοι. Ο Ben ήταν άλλη μια περίπτωση τετράποδου που διασώθηκε από τις φωτιές της Φυλής, το καλοκαίρι του 2023.

Οι εθελοντές της Dogs’ Voice, σύμμαχοι στο έργο διάσωσης αδέσποτων ζώων από φυσικές καταστροφές, τον περιέθαλψαν μέχρι τελικά να βρει προσωρινή φιλοξενία στο σπίτι του Θέμη. Μια φιλοξενία με πολλαπλά οφέλη και για τους δύο. Από έναν αδρανή και φοβικό σκύλο, ο Ben εξελίχθηκε σε μια δραστήρια και γεμάτη ενέργεια μουσούδα. Πολύ σύντομα και έπειτα από αρκετές ημέρες υιοθεσίας που συμμετείχαν μαζί, η προσωρινή φιλοξενία μετετράπη σε μόνιμη υιοθεσία. Έτσι πλέον, Θέμης και Ben, διαμορφώνουν το μέλλον μαζί.

Παρόμοιες αληθινές ιστορίες ανθρώπων που φιλοξένησαν αδέσποτα και μετέφεραν την εμπειρία φιλίας, αγάπης και αφοσίωσης που έζησαν ανοίγοντας το σπίτι τους για να υποδεχθούν έναν σκύλο, προβλήθηκαν στο ενημερωτικό φεστιβάλ, που διοργανώθηκε πρόσφατα από τη Purina® σε συνεργασία με τη Dogs’ Voice στο «Ellinikon Experience Park».

Η εκδήλωση αποτέλεσε την αφετηρία της νέας κοινής πρωτοβουλίας «το Σπίτι του, η Αγκαλιά σου», η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της προσελκύοντας περισσότερους από 800 ανθρώπους και με αποτέλεσμα να βρεθεί προσωρινό ή παντοτινό σπίτι σε οκτώ αδέσποτους μεγαλόσωμους σκύλους μέσης ηλικίας που φιλοξενούνταν προσωρινά στο καταφύγιο της Dogs’ Voice.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποίησε η Dogs’ Voice, αλλά και ως αποτέλεσμα της επαφής που είχαν επί τόπου οι επισκέπτες με τα αδέσποτα, καταγράφηκαν περισσότερες από 50 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για προσωρινή φιλοξενία και υιοθεσία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισιώθηκε από πλούσιες ενημερωτικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαν το «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων» και η έμπειρη κτηνιατρική ομάδα της Purina®, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές για την κατανόηση των αναγκών των τετράποδων φίλων με στόχο την διασφάλιση της αρμονικής συμβίωση των ανθρώπων μαζί τους. Επιπρόσθετα υλοποιήθηκε βιωματική δράση από τη «Liberty Guide Dogs», με εκπαιδευμένους σκύλους – οδηγούς που μπορούν να διευκολύνουν τις ζωές των ατόμων με αναπηρία όρασης, αναδεικνύοντας μία ακόμα πτυχή του ισχυρού δεσμού ανθρώπου – ζώου. Τα παιδιά είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις «Πολύχρωμες Νομάδες» σε ένα θεατρικό δρώμενο που καλλιεργεί συνείδηση συμπόνοιας, δικαιοσύνης και σεβασμού προς τα ζώα.

Η Purina®, θέτοντας την υπεύθυνη υιοθεσία και κηδεμονία αδέσποτων ζώων στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, δεσμεύεται να συνεχίσει το ταξίδι της με στόχο να προβάλει τα σημαντικά οφέλη του δεσμού ανθρώπου – κατοικίδιου και να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους να φιλοξενήσουν προσωρινά ή να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο.