Smart Life

Daniyel Jones: Μοιράζεται μαζί μας συνταγή για κορυφαίο homemade cocktail

O Global Brand Ambassador του Οίκου Angostura απαντά σε 5 ερωτήματα που αφορούν τους απανταχού λάτρεις του ρουμιού

Κατερίνα Καμπόσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Angostura Tiki Week: O Daniyel Jones, Global Brand Ambassador του Οίκου Angostura δίνει συνταγή για homemade cocktail

Το Angostura Tiki Week, αποτελεί έναν από τους πιο feelgood θεσμούς, που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσουν μοναδικά signature Angostura Tiki Cocktails έως σε 41 διαφορετικά μαγαζιά, σε 17 πόλεις της χώρας, από τις 6 έως και τις 20 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό την χώρα μας επισκέπεται ο Daniyel Jones, Global Brand Ambassador του Οίκου Angostura για περισσότερα από 10 χρόνια και μας απαντά σε 5 ερωτήματα που αφορούν τους απανταχού λάτρεις του ρουμιού.

Παρουσιάζουν ολοένα αυξητική τάση τα cocktails τα τελευταία χρόνια; Κι αν ναι, γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Τα cocktails σχεδιάστηκαν για να καλύψουν την ‘σκληρή’ γεύση του αλκοόλ. Σήμερα, παράλληλα με τον κόσμο της γαστρονομίας, εξελίσσεται και ο κόσμος των cocktails. Αυτό σημαίνει ότι ο σεφ και ο μπάρμαν μοιράζονται αλλάκαι‘παντρεύουν’ιδέες, απόψεις και τεχνικές φέρνοντας στο προσκήνιο τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης εμπειρίας και μια νέα διάσταση σε αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώραόταν αναφερόμασταν στα cocktails.Από τα πρωτότυπα menu concepts έως τις εντυπωσιακές γεύσεις ενός cocktail, το ζητούμενο είναι να προσφέρουμε στον καταναλωτή μοναδικές εμπειρίες, και αυτό είναι που οδηγεί και τη ζήτηση τωνcocktails.

Ποιες πιστεύετε ότι θα είναι οι επόμενες καινοτομίες/ τάσεις/trends που θα επικρατήσουν στον κλάδο;

Πιστεύω ότι η δημοτικότητα της κατηγορίας ρουμιού θα κυριαρχήσει, καθώς θεωρείται πλέον μιαpremium επιλογή έχοντας αφήσει πίσω του την ταμπέλα του «ποτού των πειρατών». Αξίζει να αναφέρω ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι πωλήσεις της κατηγορίας ξεπέρασαν τις πωλήσεις του ουίσκιτόσο το 2022 όσο και το 2023.Επίσης, παρατηρείται αύξηση των φεστιβάλ ρουμιού σε όλο τον κόσμο, ενώ τα  φεστιβάλ για το ουίσκι εντοπίζουν αυτή την τάση και την αυξανόμενη ζήτηση για ποιοτικό ρούμι, το προσθέτουν  στο πρόγραμμάτους.Μία άλλη ενδιαφέρουσα τάση που ολοένα αυξάνεται είναι η προτίμηση της GenZ σε επιλογές με χαμηλό ή καθόλου αλκοόλ. Προσωπικά, σε αυτή τη λογική, ξεχωρίζωτη σειράaromatic Angostura bitters με την οποία μπορώ να φτιάξω είτεμία λεμονάδα με ανθρακικό και Angostura Aromatic Bitters ή ανθρακούχο νερό με Angostura Orange bitters ή παγωμένο καφέμε Angostura Cocoa Bitters.

Ποια είναι η γνώμη σας για την bar σκηνή της Αθήνας;

Η εμπειρία μου με τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια και εδραίωσε την αγάπη μου για την αθηναϊκή κουλτούρα.Πάντα αναφέρω την ελληνική κουζίνα ως μία από τις πλέον αγαπημένες από όλο τον κόσμο. Σε επίπεδο bartending ξετυλίγεται άλλη μία συναρπαστική πτυχή της νυχτερινής ζωήςαφού η δημιουργικότητα των conceptbars σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν,σου δίνουν την αίσθηση ότι «δεν θέλεις να φύγεις». Ένας ακόμα λόγος που προσωπικά αγαπώ τη νυχτερινή ζωή στην Αθήνα είναι η  δημοτικότητα των cocktails με ρούμι. Πάντα απολαμβάνω ποιοτικά premium cocktails φτιαγμένα με Angostura που σερβίρονται με το μεγαλείο της ελληνικής φιλοξενίας.

Θα μοιραστείτε μαζί μας μια συνταγή για ένα homemade αλλά καλό cocktail που μπορεί να φτιάξεις κάποιος που δεν είναι bartender;

Μία συνταγή που θα καλύψει πολλά γούστα και σίγουρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία είναι το Call Me Daiquiri, εφόσον οι περισσότεροι αγαπάμε τα Daiquiris. Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστούμε 60 ml Premium Gold Aged Rum - Angostura 1919, λάϊμ, ζάχαρη και 2 dashes Angostura Aromatic Bitters.Τα ανακατεύουμε στο shakerμε πάγο και σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου Coupe, και αφού το περάσουμε από διπλό σουρωτήρι,σερβίρουμεμε γαρνιτούρα αποξηραμένη φέτα πορτοκαλιού. Καλή απόλαυση και καλό καλοκαίρι!

Και μερικά λόγια για τον Οίκο Angostura ποιο πιστεύετε ότι είναι το χαρακτηριστικό του brand που ευθύνεται για την μακροβιότητα του και γιατί να προτιμήσει ένας fan του ρουμιού τα προϊόντα Angostura;

Η Angostura έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της  κουλτούρας των cocktails και συνεχίζει να αποτελεί μέρος της εξέλιξής της σήμερα. Η πρώτη ερμηνεία του όρου Cocktail ήταν «κάθε ποτό που περιέχει οινόπνευμα, νερό, ζάχαρη και bitters», με τα bitters να είναι συνώνυμα της Angostura. Γι’ αυτό και ταbars πουσέβονται τον εαυτό τους χρησιμοποιούν Angostura Bitters σε πολλά κλασικά cocktails όπως: Old Fashioned, Manhattan, Champagne Cocktail, 1930's Dry Martini, Mai Tai κ.λπ. Κάθε σταγόνα bitters προέρχεται από ένα μόνο αποστακτήριο στο νησί Τρινιντάντ και Τομπάγκο της Καραϊβικής. Τόσο οι bartenders όσο και οι καταναλωτές δείχνουν να εμπιστεύονται την τεχνογνωσία της Angostura αλλά και το brand συνολικά. Αυτό θεωρώ είναι που θα χαρίσει στην Angostura ακόμα μεγαλύτερη μακροζωία, διατηρώνταςτην πρώτη σε πωλήσεις bitters στον κόσμο.