Smart Life

Στην πρώτη θέση το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε Ελλάδα και Κύπρο

Τα αποτελέσματα της κατάταξης Times Higher Education World University Rankings 2024 το τοποθετούν πρώτο σε Ελλάδα και Κύπρο μαζί με ένα κυπριακό και δύο ελληνικά πανεπιστήμια

Χαρά Αλεξανδροπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Το πανεπιστήμιο όπου φοιτούν 6,000 Έλληνες κατατάσσεται πρώτο σε Ελλάδα και Κύπρο

Έφτασε αυτή η εποχή που πρέπει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις για το εργασιακό σου μέλλον. Ενδεχομένως, αυτή να είναι μια διαδικασία που σε αγχώνει και σου δημιουργεί έντονους προβληματισμούς. Για καλή σου τύχη, έχεις στη διάθεσή σου εργαλεία για να σε βοηθήσουν να επιλέξεις τον ιδανικό για σένα κλάδο σπουδών, αλλά και το κατάλληλο πανεπιστήμιο, που θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στη μετέπειτα επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Αναφερόμαστε στις πανεπιστημιακές κατατάξεις, οι οποίες έχουν σημαντική αξία γιατί παρέχουν μία αντικειμενική και συγκριτική αξιολόγηση της ποιότητας και της απόδοσης των πανεπιστημίων, προσφέροντας πληροφορίες για την ποιότητα της διδασκαλίας, της έρευνας, της επίδρασης στην κοινωνία, τη διεθνή προοπτική και άλλους δείκτες απόδοσης. Αυτό επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους φοιτητές, τους ερευνητές και τους εργοδότες να συγκρίνουν και να επιλέξουν τα πανεπιστήμια που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.

Από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες κατατάξεις είναι αυτή του Times Higher Education (THE) World University Rankings. Στην έκδοση της εν λόγω κατάταξης για το 2024, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, κατέχει την πρώτη θέση σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με την εγγύηση του Νο1 Πανεπιστημίου σε Ελλάδα και Κύπρο, η επιλογή του επαγγελματικού αντικειμένου γίνεται λίγο πιο εύκολη καθώς δε χρειάζεται τουλάχιστον να αγχωθείς για την ποιότητα των σπουδών σου, σε όποιον κλάδο κι αν είναι αυτές. Κατ’ αντιστοιχία, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο καθώς και στη θέση #155 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζεις ότι η έκδοση 2024 της κατάταξης Times Higher Education (THE) Young University Rankings τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη θέση #115 παγκοσμίως, από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στη Γαλλία, ανάμεσα στα πανεπιστήμια που έχουν 50 ή λιγότερα χρόνια λειτουργίας ή αλλιώς στην θέση #115 παγκοσμίως, από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στη Γαλλία, ανάμεσα στα πανεπιστήμια που έχουν 50 ή λιγότερα χρόνια λειτουργίας καθώς και στη θέση #155 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2024 κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις #1 στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, #1 στον τομέα της Εκπαίδευσης (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου) και #1 στον τομέα της Ψυχολογίας σε Κύπρο και Ελλάδα (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στους εν λόγω τομείς.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φιλοξενεί σήμερα περισσότερους από 12.500 φοιτητές που προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Αυστραλία και, ασφαλώς, η Ελλάδα. Από την Ελλάδα, συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή φοιτούν περισσότεροι από 6.000 φοιτητές. 

Γιατί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας;

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει προγράμματα εκσυγχρονισμένα ανάλογα με τις ανάγκες της σημερινής αγοράς εργασίας και διασφαλίζει την άμεση αναγνώριση των τίτλων σπουδών από τα αντίστοιχα επαγγελματικά σώματα. Το διδακτικό κι ερευνητικό προσωπικό του Ιδρύματος έχει διαπρέψει σε πολλούς τομείς και συμβάλλει στην εξέλιξη και την μετάδοση γνώσης, με ιδιαίτερη έμφαση στις αναδυόμενες τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Σημαντικό είναι να σημειωθεί το γεγονός ότι το 94,6% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου απορροφάται από την αγορά εργασίας εντός 18 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Ημερίδες Ενημέρωσης στην Ελλάδα

Για εσένα που ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς σχετικά με τα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα τους Ιδρύματος, για τις σχετικές υποτροφίες που προσφέρει, την πανεπιστημιούπολή του στην Κύπρο και το σύνολο της φοιτητικής εμπειρίας που παρέχει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα πραγματοποιήσει μέσα στον Ιούλιο, σε διάφορες πόλεις, έναν κύκλο Ημερίδων Ενημέρωσης για Έλληνες ενδιαφερόμενους. Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας θα το βρεις εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Ημερίδες καθώς και με το ίδιο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα βρεις στην επίσημη σελίδα του Ιδρύματος.