Smart Life

Τρεις νέες κυκλοφορίες με την εγγύηση των εκδόσεων Ψυχογιός

Νέες συγγραφείς σημαίνει φρέσκιες οπτικές

Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
©FREEPIK

Οι εκδόσεις Ψυχογιός υποστηρίζουν τρεις νέες συγγραφείς και τα τρία νέα δημιουργήματά τους

«Το διάβασμα είναι όπως η τροφή και το νερό. Το πνεύμα που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα που δεν τρώει» έχει πει ο Γάλλος συγγραφέας, Βίκτωρ Ουγκώ και οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν. Τα βιβλία είναι η «τροφή» του πνεύματος, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Κανένας χρόνος ποτέ δεν πήγε χαμένος διαβάζοντας ή ακούγοντας ένα βιβλίο. Κάθε βιβλίο έχει και κάτι να σου δώσει με το πιο σημαντικό, μια διαφορετική οπτική για του κόσμου, την οπτική του κάθε συγγραφέα.

Οι εκδόσεις Ψυχογιός παρουσιάζουν τις νέες κυκλοφορίες τριών πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων των οποίων οι δημιουργίες υπόσχονται να σε ψυχαγωγήσουν αλλά και να σε προβληματίσουν ευχάριστα. Τρία βιβλία που εξάπτουν τη φαντασία, αυξάνουν την αδρεναλίνη, συγκινούν και σε κάνουν να ταυτιστείς με τους χαρακτήρες τους, έφτασαν για να γεμίσουν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο σου.

«Το χάδι, στην άκρη του», Μαρία Τσιρωνά

Οι υποσχέσεις που δεν κρατάς έχουν πολλές φορές μεγάλες συνέπειες για τους γύρω σου. Έτσι και τα όσα υποσχέθηκε ο Γιάννης στην Κατερίνα αλλά δεν τα τήρησε, τώρα της αλλάζουν τη ζωή. Μετά τον αυτόβουλο θάνατό του, δύο μήνες μετά το γάμο τους, το κτίριο του παιδικού σταθμού στον οποίο είναι διευθύντρια η  γυναίκα του περνάει στα χέρια του νεαρού Μάνου, ενός πρώην ναρκομανή αστέγου, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή η Κατερίνα. Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τι σχέση είχαν οι δύο άνδρες, περιπλέκεται όλο και περισσότερο σε έναν λαβύρινθο εξελίξεων από όπου δεν γνωρίζει πως να βγει. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα όταν η νέα συνάδελφος στον Παιδικό Σταθμό της Κατερίνας ερωτεύεται τον Μάνο με αφορμή την μεγάλη του ομοιότητα με τον αγαπημένο της καλλιτέχνη, Χάρι Στάιλς. Στο νέο βιβλίο της Μαρίας Τσιρωνά, «Το χάδι, στην άκρη του» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, κάθε σελίδα ξεδιπλώνει όλο και περισσότερο την ιστορία, κρατώντας ζωντανή την αγωνία του αναγνώστη αλλά και τη θέλησή του να το ξαναδιαβάσει με το που το τελειώσει.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μαρία Τσιρωνά γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες της σπουδές ήταν στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και οι μεταπτυχιακές της στον τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει, επίσης σπουδάσει Πιάνο και Θεωρητική Μουσική στο ΚΩΘ. Μετά την ενασχόλησή της με την ενεργή δικηγορία, αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στη συγγραφή. Με βασική φιλοσοφία των βιβλίων της τα έντονα χρώματα και τα δυνατά συναισθήματα, έχει, μέχρι στιγμής, γράψει μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα για ενήλικες αλλά και για παιδιά.

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

«Bloody Mary», Έρα Μαρκάτη

Η εισαγγελέας Καλλιόπη-Μαρία Καλαβρυτινού είναι το πρώτο θύμα της ιστορίας ενώ σύντομα τρεις διανομείς της αλυσίδας Lion Coffee θα έχουν την ίδια τύχη. Ο έρωτας εισβάλλει στη ζωή του αστυνόμου Σωτήρη Στρατέλη ενώ προσπαθεί να λύσει το παζλ της φονικής εξίσωσης. Ποια η σχέση μιας εισαγγελέως με ένα κύκλωμα εκβιαστών, έναν ταξιτζή και διανομείς καφέδων; Ποιοι κρύβονται πίσω από τις συνωμοτικές ονομασίες «Bloody Mary», «Zombie», «Martini» και «Μαργαρίτα»; Ο Στέφανος Μωραΐτης αν και ψυχολόγος-εγκληματολόγος, αποσυντονίζει τις ήδη αποσυντονισμένες έρευνες και αποδεικνύεται «κακός μπελάς» για την υπηρεσία αφού υποψιάζεται τα λάθος άτομα και προκαλεί διάφορα προβλήματα. Στην προσπάθειά τους για επίλυση του «σκοτεινού» γρίφου, ο Σωτήρης και ο Στέφανος μπλέκονται οι ίδιοι στην θανατηφόρα παγίδα. Τι θα ακολουθήσει; Η αγωνία κορυφώνεται κατά την ανάγνωση του νέου μυθιστορήματος της Έρας Μαρκάτη, «Bloody Mary»,από τις εκδόσεις Ψυχογιός, και οι παλμοί «ανεβαίνουν», ό, τι ακριβώς ζητά δηλαδή κανείς από ένα βιβλίο με criminal περιεχόμενο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έρα Μαρκάτη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με τον σύντροφό της και την αγαπημένη τους σιαμαία γάτα. Σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο κι εργάζεται στο χώρο του Supply Chain & Logistics στον τομέα των πωλήσεων.

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

«Παλμίτα», Αντιγόνη Ζόγκα

Υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας;  Και αν ναι, από τι εξαρτάται; Είναι παρόρμηση ή είναι «γραφτό»; Τέσσερεις άνθρωποι, δύο ερωτικές ιστορίες. Μπουένος Άιρες, 1974, λίγο πριν το πραξικόπημα και Αθήνα, 2018, λίγο πριν την πανδημία. Και στις δύο περιπτώσεις, ένας άνδρας και μια γυναίκα συναντιούνται κι εξερευνούν το πάντα γνωστό μα πάντα άγνωστο συναίσθημα που προκαλεί διακυμάνσεις απόστασης «ευτυχίας-πόνου» μέχρι το χάσμα αυτό να τους «κάψει» και να τους «πλάσει» από την αρχή. Αυτά κι άλλα τόσα πραγματεύεται το νέο μυθιστόρημα της Αντιγόνης Ζόγκα, «Παλμίτα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, που παρουσιάζει μαύρες κι άσπρες όψεις του έρωτα και των απόηχών του, σε δύο μακρινές εποχές και χώρες με κοινό παρανομαστή τον άνθρωπο και την ανάγκη του να νιώσει.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Από την Αργεντινή στην Ελλάδα και με επόμενες στάσεις σε Ιταλία και Ισπανία, η Αντιγόνη Ζόγκα έχει σπουδάσει Θεατρολογία, Κινηματογράφο και Πολιτιστική διαχείριση καθώς κι έχει εργαστεί σε φεστιβάλ, καλλιτεχνικές παραγωγές, πολιτιστικά προγράμματα, περιοδικά κι εφημερίδες. Το «Παλμίτα» είναι το τρίτο της βιβλίο ενώ έχει ασχοληθεί και με γραφή σεναρίου. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας.

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ακόμη κι αν πολλά από τα σημερινά βιβλία έχουν εξελιχθεί σε audiobooks, η μαγεία της συγγραφικής ανάγνωσης  δε χάνεται. Ένα βιβλίο είναι πάντα ένα δώρο, είτε για κάποιον άλλο είτε για τον εαυτό σου και είναι μάλιστα από τα δώρα που πάντα σου δίνουν κάτι παραπάνω από τη χαρά της έκπληξης. Gift it!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ