Smart Life

Τέσσερις μέρες στο νησί της Αφροδίτης

M Boutique Hotel, το adults only boutique ξενοδοχείο στην Πάφο σού προσφέρει αξέχαστες διακοπές

Μαριάννα Μανωλοπούλου
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

M Boutique Hotel: Το boutique adults only ξενοδοχείο στην Πάφο της Κύπρου, με farm to table φιλοσοφία

Advertorial

Μόλις μια ώρα και 43 λεπτά από την Αθήνα με το αεροπλάνο (και περίπου 20 λεπτά οδικώς από το Διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου ή μιάμιση ώρα από το Διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας) βρέθηκα στην Πάφο, το νησί της Αφροδίτης. Προορισμός μου ήταν το ολοκαίνουργιο M Boutique Hotel, το πολυτελές ξενοδοχείο μόνο για ενήλικες που κάλυψε όλες τις ανάγκες μου: χαλάρωση, ευεξία, άνεση, υψηλής ποιότητας παροχές και ωραία φιλοξενία. Προσωρινή αποκοπή από τη βουή της πόλης, αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν για ένα μίνι διάλλειμα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου που κάπως αργούν, ναι. 

M Boutique Hotel: Το boutique adults only ξενοδοχείο με farm to table φιλοσοφία

Βρίσκομαι στην καρδιά της Πάφου, 2 λεπτά με τα πόδια από τον παραλιακό πεζόδρομο και την ακτή της Μεσογείου, όσο μοσχομυρίζει ήδη από την είσοδο του ξενοδοχείου άρωμα σανταλόξυλου. Η υψηλή αισθητική και ο κομψός σχεδιασμός του χώρου μου κεντρίζουν αμέσως το ενδιαφέρον. Για την ιστορία, το M Boutique Hotel βρίσκεται στη θέση του πρώην Daphne Hotel, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1975, λίγο μετά την τουρκική εισβολή στη Βόρεια Κύπρο. Ήδη από τότε, η οικογένεια Χρυσόμηλου, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, είχαν όραμα η Πάφος να γίνει ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, το Daphne Hotel άνοιξε για το κοινό το 1977, με 21 διαμερίσματα, εστιατόριο, μπαρ, πισίνα, pool bar και το πρώτο ντίσκο κλαμπ της Πάφου. Το 1980, μετά την επιτυχία του ξενοδοχείου, χτίστηκε ένας επιπλέον όροφος με 31 διαμερίσματα. Στις αρχές του 2021 η οικογένεια αποφασίζει να ξαναχτίσει το ξενοδοχείο και να το μετατρέψει σε ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο μόνο για ζευγάρια – το οποίο σήμερα διαθέτει 77 δωμάτια και 8 σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και τζακούζι.

Το πρώτο πράγμα που κάνω φτάνοντας στο «δικό μου» Magnolia Superior Room, ένα από τα πιο πολυτελή δωμάτια του M Boutique Hotel (το γράμμα «Μ» επιλέχθηκε στη μνήμη της μητέρας του ιδιοκτήτη Άνθιμου Οικονομίδη, Μαρία) είναι μια βουτιά στο άνετο κρεβάτι! Τα μαξιλάρια και το στρώμα, αφράτα και δροσερά, σου δίνουν έντονα την αίσθηση της φρεσκάδας (ομολογώ ένας από τους καλύτερους ύπνους που έχω κάνει!). Το design είναι σύγχρονο και καλαίσθητο, η διακόσμηση λιτή και συγχρόνως εντυπωσιακή. Τριγύρω μου γήινοι τόνοι με φυσικά υλικά και πρωταγωνιστή το ξύλο, βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το στιλ του ξενοδοχείου. Ρίχνω μια ματιά στο καλάθι καλωσορίσματος που περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και τραβάω τις κουρτίνες. Στα μάτια μου φανερώνεται η θέα της υπέροχης πισίνας του ξενοδοχείου που ανταποκρίνεται στις πιο υψηλές προδιαγραφές και απαιτήσεις. Με «καλεί» αμέσως και πριν καλά καλά το καταλάβω βρίσκομαι στην αναπαυτική ξαπλώστρα για να «βυθιστώ» απολαμβάνοντας το πρώτο δροσερό κοκτέιλ της ημέρας και το αγαπημένο μου βιβλίο.

Προσθήκη στη χαλάρωσή μου ένα επαγγελματικό μασάζ Oasis of serenity ritual με αιθέρια έλαια στο spa, ό,τι ακριβώς χρειάζεται κανείς για να αποβάλει το άγχος της καθημερινότητας και να ανακτήσει την εσωτερική του αρμονία. Το spot αυτό ήταν ο τέλειος συνδυασμός ηρεμίας και απομόνωσης, ένα καταφύγιο ευεξίας. Στα highlight η θεραπεία προσώπου για λιπαρά δέρματα (balance facial treatment) και η ξηρή σάουνα! Το σίγουρο είναι ότι την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το Mediterranean candle massage στο οποίο χρησιμοποιούν ζεστό λάδι κεριών της επιλογής σου.

Extra info: Για τους fit & healthy που έχουν επιλέξει τη διαμονή τους στο M Boutique Hotel, μια στάση στο γυμναστήριο αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα για τη μέρα τους. Aν πάλι δεν το έχετε και πολύ με τη γυμναστική, αλλά θέλετε να είστε σε φόρμα επιλέξτε να κάνετε μισή ώρα διάδρομο.

«Geppetto»: Tο μεσογειακό εστιατόριο που σερβίρει υψηλής ποιότητας πρωινό και δείπνο

Το επόμενο πρωινό δίνουμε ραντεβού με την παρέα που γνώρισα στο ξενοδοχείο (άλλοι από Γαλλία, άλλοι από Τουρκία, Γερμανία...) στο «Geppetto» – το μεσογειακό εστιατόριο που σερβίρει υψηλής ποιότητας πρωινό και δείπνο. Όλοι μας απολαύσαμε ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό με νόστιμες και χορταστικές επιλογές. Παρ’ ότι βρέθηκα εκεί μόνη, ήταν πανεύκολο να γνωρίσεις νέο κόσμο – οπότε αν θελήσεις κι εσύ να πας μόνος/η/@ ή με τον κολλητό/ή, αγαπημένο/η έχε στον νου σου ότι είναι πολύ εύκολο να γνωρίσεις εκεί και νέους ανθρώπους. Στα αγαπημένα μου από τις γλυκές επιλογές ήταν το sticky cardamon, το pecan Danish και φυσικά το halva babka chocolate, ενώ από τις αλμυρές το Paphos Port και το Gepetto breakfast ήταν εξίσου πεντανόστιμα. Από τα πιο ωραία το ότι σερβίρονται μπροστά σου, σε ένα εντυπωσιακό σταντ επίδειξης επιδορπίων, διάφορα ελληνικά καλούδια, όπως σουσαμένιο κουλούρι, σαλάτα, ελιές, κ.ά.

Ποιος κρύβεται όμως πίσω από το εστιατόριο «Geppetto»; Oι γεύσεις του με έκαναν αμέσως να θελήσω να γνωρίσω τον σεφ Rafi Cohen, ο οποίος εργάστηκε για περίπου 15 χρόνια σε κορυφαία εστιατόρια στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το εστιατόριο χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά που προμηθεύεται καθημερινά από τοπικά εργοστάσια και αγρότες στα βουνά της Πάφου (farm to table φιλοσοφία). Το μενού είναι μεσογειακό fusion δίνοντας προτεραιότητα στις εποχιακές γεύσεις και τους τοπικούς παραγωγούς, ενώ σερβίρει και μοναδικό κρασί που πωλείται αποκλειστικά στο ξενοδοχείο, από ένα αρχαίο μοναστήρι στα βουνά της Πάφου, με μοναδικές ποικιλίες σταφυλιών που δεν υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μια επίσκεψη στο αρχαίο μοναστήρι –από τα πιο ωραία κομμάτια του ταξιδιού– μας έπεισε αμέσως. Σε έναν χώρο με υπέροχη θέα (Ιερά Μονή Χρυσορογιάτισσας) γευτήκαμε κρασιά που φτιάχνονται εδώ, όπως το ροζέ ξηρό Marana (μαραθεύτικο, Shiraz), το Agios Elias επίσης ροζέ ξηρό, το Monastiri και το πολύ ιδιαίτερο Monte Royia, ένα γλυκό κρασί από αποξηραμένα στον ήλιο σταφύλια, ενώ εξερευνήσαμε και το οινοποιείον «Ρογιά».

Extra info: Το χαλούμι που θα βρεις στο πολυτελές ξενοδοχείο –όμοιό του δεν έχεις δοκιμάσει– είναι από το Κallepitikon, ένα μικρό οικογενειακό τυροκομείο στα βουνά της Πάφου που δημιουργήθηκε το 1950 από τον παππού του τωρινού ιδιοκτήτη, Άνδρου Αντωνιάδη. 

Το γαστρονομικό ταξίδι ολοκληρώνεται με το roof top bar του ξενοδοχείου που είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12:00 μ.μ. έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου θα ακούσει κανείς ωραία μουσική, θα γευτεί μοναδικά κοκτέιλ και θα «έχει στο πιάτο του» την εκπληκτική θέα της Μεσογείου Θάλασσας. Κανείς δεν θα έλεγε όχι σε μια δροσερή μαργαρίτα ή ένα signature cocktail ειδικά σε ένα τέτοιο παραμυθένιο σκηνικό! Τι πιο ωραίο για να κλείσει κανείς τη βραδιά του;

Αν ψάχνατε, λοιπόν, πού θα περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, το πολύ υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Πάφο αποτελεί ιδανικό προορισμό, αφού προσφέρει μια πολύπλευρη εμπειρία διαμονής και διαχρονικής κομψότητας. Στα συν του, τo M-Boutique βρίσκεται και σε ιδανική τοποθεσία επιτρέποντας σε κάθε επισκέπτη του να έχει πρόσβαση σε σχεδόν οτιδήποτε επιθυμεί μέσα σε λίγα λεπτά. Το ιδανικό ορμητήριο, δηλαδή, για να εξερευνήσει κάποιος ολόκληρη την Πάφο, 5 λεπτά με τα πόδια από τη νυχτερινή ζωή του νησιού, 15 λεπτά με τα πόδια από τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου - Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου κ.ά, 18 λεπτά με τα πόδια από το εμπορικό κέντρο Kings Avenue (για τα ψώνια των διακοπών σου φυσικά αν σου έχει ξεφύγει κάτι), αλλά ταυτόχρονα και το προσωπικό σου θερινό καταφύγιο, η προσωπική σου καλοκαιρινή όαση…

Τέσσερις μέρες στο Μ boutique Hotel που εισάγει μία νέα εμπειρία πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής, προσφέροντας σύγχρονες εγκαταστάσεις που αγκαλιάζουν φιλόξενα και προσωποποιημένα τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία κοντά στην παραλία, τη νυχτερινή ζωή, τον γραφικό παραλιακό δρόμο της Πάφου και έχει όλο το καλοκαιρινό πακέτο για ξεχωριστές διακοπές. Φέτος, λοιπόν, δίνουμε ραντεβού και στο νησί της Αφροδίτης... καλωσορίζοντας επίσημα το καλοκαίρι!

Extra tips για την Πάφο: Επισκέψου το Κουτουρού όπου θα φας εξαιρετικά μεζεδάκια και χαλούμι του ονείρου απέναντι από την πλατεία του Έρωτα (κέντρο), κάνε μια βόλτα στην Κάτω Πάφο που θυμίζει βόλτα σε μουσείο και σίγουρα μια στάση στα Λουτρά της Αφροδίτης με την υπέροχη θέα, κατάλληλο spot, για φωτογράφιση. Τέλος, μια βουτιά στον Κόλπο των Κοραλλίων που είναι από τις καλύτερες παραλίες του νησιού και φυσικά η κρουαζιέρα στο Blue Lagoon ανήκουν στα must της παραμονής σου στο νησί.

Αλκμήνης 3, 8041, Πάφος, Κύπρος
https://m-boutiquehotel.com/