Smart Life

Πώς να αναβαθμίσετε τον κήπο ή τη βεράντα σας

Στη JYSK θα βρείτε τα πάντα για να φτιάξετε τον εξωτερικό χώρο που ονειρεύεστε

62222-137653.jpg
A.V. Team
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο Jysk θα βρείτε τα πάντα για να φτιάξετε τον εξωτερικό χώρο που ονειρεύεστε

JYSK: Ιδέες και συμβουλές για να ανακαινίσετε τον κήπο ή τη βεράντα σας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να χαλαρώνουμε σε έναν όμορφο εξωτερικό χώρο με ατμοσφαιρικό vibe, να απολαμβάνουμε ποιοτικό χρόνο στον δικό μας «προσωπικό παράδεισο». Το καλοκαίρι πλησιάζει και αυτό σημαίνει ότι θα περνάμε περισσότερες ώρες στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας, χαλαρώνοντας με φίλους ή βλέποντας τις αγαπημένες μας summer movies στο Netflix τρώγοντας ποπ κορν. Πολλές φορές αναβάλουμε ωστόσο, την ανακαίνιση των αγαπημένων μας χώρων γιατί φαντάζουν μια πολυδάπανη και χρονοβόρα διαδικασία. Στη JYSK όμως αυτό δεν ισχύει, καθώς παρέχει μια τεράστια συλλογή επίπλων κήπου και ειδών εξωτερικού χώρου, διατηρώντας πάντα το σκανδιναβικό design και την άριστη ποιότητα σε εξαιρετικές τιμές. Είτε έχετε ένα ευρύχωρο μπαλκόνι είτε έναν μικρό κήπο, οι κατάλληλες πινελιές μπορούν να μετατρέψουν αυτούς τους χώρους στην προσωπική σας όαση.

Στα εννιά χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, η JYSK έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένος προορισμός για ποιοτικές και οικονομικές αγορές σε όλα τα είδη για το σπίτι και τον κήπο αφού διαθέτει 57 καταστήματα αλλά και το ηλεκτρονικό κατάστημα JYSK.gr ώστε να είναι πλέον κοντά σε όλους τους πελάτες της στη χώρα μας. Η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων από τη Δανία παρουσίασε την Δευτέρα 13 Μαΐου τη νέα ανανεωμένη συλλογή ειδών κήπου για το καλοκαίρι του 2024. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πλωτό χώρο εκδηλώσεων PLOES, στο Παλαιό Φάληρο όπου οι καλεσμένοι, δημοσιογράφοι, στελέχη των media, επώνυμοι και influencers του χώρου του design και decoration είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις προτάσεις της JYSK για την επίπλωση και διακόσμηση των εξωτερικών χώρων. Αντλήσαμε μπόλικη έμπνευση και συγκεντρώσαμε για εσάς διάφορες ιδέες για το πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε τον υπαίθριο χώρο σας με νέα έπιπλα, ζεστό φωτισμό και διακόσμηση που να αναδεικνύει το προσωπικό σας στιλ.  

JYSK: Ιδέες και συμβουλές για να ανακαινίσετε τον κήπο ή τη βεράντα σας

Jysk: Πώς να αναβαθμίσετε τον κήπο ή τη βεράντα σας
Άποψη του χώρου με την συλλογή επίπλων και διακόσμησης JYSK Ελλάδας

Η επιλογή των σωστών επίπλων είναι το κλειδί

Το θεμέλιο κάθε σπουδαίου εξωτερικού χώρου είναι τα άνετα και κομψά έπιπλα, γι' αυτό πρέπει να αξιολογήσετε το χώρο σας μετρώντας το μπαλκόνι ή τον κήπο σας ώστε να καταλάβετε ποιο μέγεθος και είδος επίπλων θα ταιριάζει καλύτερα. Για μικρότερα μπαλκόνια, σκεφτείτε πτυσσόμενα έπιπλα ή ενσωματωμένους πάγκους που μεγιστοποιούν τον χώρο. Τα πολυλειτουργικά έπιπλα, όπως ένα τραπεζάκι σαλονιού που χρησιμεύει και ως αποθηκευτικός χώρος, μπορεί να είναι απίστευτα πρακτικά. Επιλέξτε εύκολα στη συντήρηση υλικά για να διατηρήσετε το χώρο σας φρέσκο με ελάχιστη προσπάθεια, σκεπτόμενοι φυσικά το πώς θα φαίνεται και θα χρησιμοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Προσθέστε στοιχεία όπως θερμάστρες εξωτερικού χώρου ή λύσεις σκίασης για να επεκτείνετε τη χρηστικότητά του.

Jysk: Πώς να αναβαθμίσετε τον κήπο ή τη βεράντα σας
Άποψη του χώρου με την συλλογή επίπλων και διακόσμησης JYSK Ελλάδας

Αντίστοιχα τα έπιπλα εξωτερικού χώρου πρέπει να αντέχουν στα στοιχεία της φύσης. Εκτός από το στιλ, το μέγεθος και το κόστος που έχετε υπολογίσει, το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα έπιπλα θα πρέπει να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία λήψης της απόφασής σας. Είτε αναζητάτε το τέλειο σετ επίπλων για τον κήπο σας, το αίθριο, το μπαλκόνι ή οποιονδήποτε άλλο εξωτερικό χώρο, είναι απαραίτητο να βρείτε έπιπλα που δεν θα συμπληρώνουν απλά την αισθητική σας, αλλά θα είναι κατασκευασμένα να αντεπεξέρχονται στις καιρικές συνθήκες και να προσφέρουν άνεση για πολύ καιρό.

Jysk: Πώς να αναβαθμίσετε τον κήπο ή τη βεράντα σας
Άποψη του χώρου με την συλλογή επίπλων και διακόσμησης JYSK Ελλάδας.

Για τα έπιπλα κήπου σας υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη – συγκεκριμένα η πρακτικότητα, η συντήρηση, η ανθεκτικότητα, η αντοχή στις καιρικές συνθήκες, το να είναι οικονομικά, η άνεση και το στιλ. Ορισμένα υλικά προσφέρονται για να είναι λειτουργικά, όπως για παράδειγμα οι πλαστικές καρέκλες κήπου που μπορούν να στοιβάζονται ή να αναδιπλώνονται, ή οι μονάδες καναπέδων σαλονιού κήπου που μπορούν να τοποθετηθούν με διάφορους τρόπους, ανάλογα τις ανάγκες σας. 

Jysk: Πώς να αναβαθμίσετε τον κήπο ή τη βεράντα σας
Άποψη του χώρου με την συλλογή επίπλων και διακόσμησης JYSK Ελλάδας

Υλικά όπως το ξύλο, το μέταλλο και το πλαστικό είναι παντός καιρού και αποτελούν εξαιρετικές επιλογές. Για το φυσικό σκληρό ξύλο, η τακτική συντήρηση είναι επιτακτικής σημασίας. Δεν αναφερόμαστε όμως σε μια σύνθετη, περίπλοκη διαδικασία, απλώς στην εφαρμογή λαδιού για τη δημιουργία μιας προστατευτικής επίστρωσης που κάνει το ξύλο ανθεκτικό στην φυσική αποσύνθεση, στην καταστροφή από έντομα και στις καιρικές συνθήκες. Το 100% της συλλογής ξύλινων επίπλων κήπου της JYSK είναι FSC® πιστοποιημένο, το οποίο είναι η διασφάλισή σας ότι κάθε ξύλινο έπιπλο κήπου ή διακοσμητικό που αγοράζετε στα καταστήματά μας δεν είναι επιζήμιο για τα δάση παγκοσμίως (FSC® N001715). Μάθετε περισσότερα για τη δέσμευσή μας στο Συμβούλιο Εποπτείας Δασών (Forest Stewardship Council®).

Από την άλλη, τα μέταλλα όπως το αλουμίνιο δεν χρειάζονται συντήρηση, ενώ απαιτούν μόνο περιστασιακό καθαρισμό με ένα υγρό πανί για να διατηρηθεί η εμφάνισή τους. Ορισμένα έπιπλα κήπου, όπως τα παντός καιρού και αυτά που στεγνώνουν γρήγορα, είναι ειδικά κατασκευασμένα για να αντέχουν στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, καθώς περιλαμβάνουν μαξιλάρια και υφάσματα ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία και το νερό.

Στο Jysk θα βρείτε τα πάντα για να φτιάξετε τον εξωτερικό χώρο που ονειρεύεστε

Μη παραλείψετε τον σωστό φωτισμό του χώρου σας

Ο φωτισμός του κήπου μπορεί να παρατείνει τα καλοκαιρινά βράδια, καθώς μπορείτε να κάθεστε έξω ακόμα και όταν ο ήλιος έχει δύσει, αφού ο ζεστός καιρός ενδείκνυται. Αν σχεδιάζετε να απολαύσετε τα καλοκαιρινά σας απογεύματα στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας, χαλαρώνοντας μόνοι σας ή προσκαλώντας φίλους, ο σωστός φωτισμός μπορεί να μετατρέψει τον υπαίθριο χώρο σας από έναν απλό χώρο σε ένα μαγικό καταφύγιο. Συνδυάζοντας διαφορετικούς τύπους φωτισμού μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε φώτα οροφής, όπως φωτιστικά με κορδόνια ή φανάρια, σε συνδυασμό με λαμπτήρες δαπέδου ή επιτραπέζιες λάμπες. Ιδανικά για κήπους και ενεργειακά αποδοτικά είναι και τα ηλιακά φώτα που μπορείτε να καρφώστε τα κατά μήκος μονοπατιών ή παρτεριών για μια γοητευτική, φιλική προς το περιβάλλον πινελιά.

Στο Jysk θα βρείτε τα πάντα για να φτιάξετε τον εξωτερικό χώρο που ονειρεύεστε

Στη JYSK μπορείτε να βρείτε επίσης ηλιακά φαναράκια, ιδανικά για τη βεράντα και το τραπέζι κήπο, που προσδίδουν μια απαλή ατμοσφαιρική λαμψη. Για παράδειγμα, τοποθετήστε μικρά φαναράκια στο τραπέζι σαν διακόσμηση για την ώρα του φαγητού. Τοποθετήστε μεγάλα φανάρια στο δάπεδο σε διαφορετικές γωνιές, ώστε να οριοθετήσετε τον χώρο. Τα φαναράκια μπορούν επίσης να κρεμαστούν από κλαδιά για μια ρομαντική πινελιά. Μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν με εξαιρετικό τρόπο στις γλάστρες σας, για να φωτίσετε τα αγαπημένα σας λουλούδια.

Αντίστοιχα, ίσως θα θέλατε να προσθέσετε μερικά φωτάκια σε γιρλάντα στο αγαπημένο σας δέντρο για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα. Ή, ίσως ψάχνετε κάτι πιο πρακτικό για να αναδείξετε τα μονοπάτια. Ιδανικά για αυτό το παραμυθένιο αποτέλεσμα είναι τα φώτα LED σε λωρίδες ή τα fairy lights, που μπορείτε να τα τυλίξετε γύρω από κιγκλιδώματα, δέντρα ή πέργκολες. 

Στο Jysk θα βρείτε τα πάντα για να φτιάξετε τον εξωτερικό χώρο που ονειρεύεστε

Επίσης μπορείτε να επιλέξετε λάμπες μπαταρίας, καθώς μπορούν να μετακινηθούν εύκολα τριγύρω στον κήπο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κεριά, καλώδια και ρεύμα, ενώ θα σας επιτρέψουν να δείτε κι άλλα σημεία του κήπου σας. Μπορεί να έχετε μια όμορφη γωνιά στο πίσω μέρος του κήπου, όπου μπορείτε να βάλετε δύο καρέκλες σαλονιού κήπου και να ρίξετε φως με λάμπες μπαταρίας.

Στο Jysk θα βρείτε τα πάντα για να φτιάξετε τον εξωτερικό χώρο που ονειρεύεστε

Διακοσμήστε αναδεικνύοντας το προσωπικό σας στυλ

Η ανακαίνιση του μπαλκονιού ή του κήπου σας δεν χρειάζεται να είναι ένα δύσκολο έργο. Με προσεκτικό σχεδιασμό και τις σωστές πινελιές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπαίθριο καταφύγιο που δεν θα θελετε να αποχωρίζεστε. Για να μεταμορφώσετε το χώρο σας στο χαλαρωτικό αυτό παράδεισο που πάντα ονειρευόσασταν, το α και το ω είναι η ατμόσφαιρα, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της διακόσμησης. Η διακόσμηση είναι το σημείο όμως, όπου η προσωπικότητά σας μπορεί πραγματικά να λάμψει. 

Στο Jysk θα βρείτε τα πάντα για να φτιάξετε τον εξωτερικό χώρο που ονειρεύεστε

Προσθέστε αντικείμενα που αντικατοπτρίζουν το στυλ και τα ενδιαφέροντά σας, όπως μια αιώρα για διάβασμα, ένα μικρό σιντριβάνι, χαλιά εξωτερικού χώρου, πολύχρωμα μαξιλάρια και ριχτές κουβέρτες, που μπορούν να εισάγουν χρώμα και μοτίβο. Μη φοβάστε να συνδυάσετε διαφορετικά στυλ και υλικά για μια μοναδική εμφάνιση. Μερικοί προτιμούν τη φυσική ζεστασιά και την ομορφιά των σκληρών ξύλων, όπως το τικ, ο ευκάλυπτος ή η ακακία, ενώ άλλοι προτιμούν την κομψή, μοντέρνα εμφάνιση των μεταλλικών επίπλων, όπως αυτών από αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι.

Στο Jysk θα βρείτε τα πάντα για να φτιάξετε τον εξωτερικό χώρο που ονειρεύεστε

Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι τα διαφορετικά υλικά προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα άνεσης. Τα υφάσματα και τα υλικά όπως το σχοινί παρέχουν μια πιο μαλακή και πιο φιλόξενη εμπειρία όταν κάθεστε από ότι οι σκληρές επιφάνειες των μετάλλων και του ξύλου, στις οποίες μπορεί να χρειάζεται να τοποθετήσετε μαξιλάρια. Ουσιαστικά, το να βρείτε τη σωστή αναλογία μεταξύ άνεσης, αισθητικής και απαιτούμενης συντήρησης διασφαλίζει ότι τα έπιπλα κήπου που θα επιλέξετε όχι μόνο θα φαίνονται υπέροχα, αλλά θα χρησιμεύουν και ως ένα άνετο και ευχάριστο υπαίθριο καταφύγιο για τα επόμενα χρόνια. Τέλος, επενδύστε σε πολλή πρασινάδα, ενσωματώνοντας ένα μείγμα από φυτά σε γλάστρες, κρεμαστά καλάθια και κάθετους κήπους. Επιλέξτε μια ποικιλία φυτών που ευδοκιμούν στο κλίμα σας και σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά αρωματικά λουλούδια ή βότανα για αισθητηριακή απόλαυση.

Ό,τι ψάχνετε, μπορείτε να το βρείτε εδώ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ