Smart Life

Sun Yield Hellas: Φωτίζοντας τον δρόμο για ένα πιο πράσινο μέλλον

Ηλιακός αστικός smart εξοπλισμός με τη χρήση επαναστατικής πράσινης τεχνολογίας

Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 919
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Sun Yield Hellas κατέχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα μιας παγκόσμιας πατέντας στον χώρο του αυτόνομου/υβριδικού φωτισμού

Θα έχετε δει ασφαλώς σε διάφορα σημεία της Αθήνας, αλλά και άλλων πόλεων της χώρας, τα μοντέρνα και καλαίσθητα συστήματα φωτισμού, τα οποία, μάλιστα, προέρχονται από 100% πράσινη ενέργεια, καθώς το φως παράγεται αποκλειστικά από τη μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική. Προφανώς, είναι το παρόν και το μέλλον. 

Ο ηλιακός αυτός αστικός smart εξοπλισμός αποτελεί μια καινοτομία της Sun Yield Hellas, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων αυτόνομου αστικού εξοπλισμού και αναλαμβάνει κάθε στάδιο του έργου, από την αρχική μελέτη και τον σχεδιασμό του συστήματος, μέχρι την τελική παραγωγή και την εγκατάσταση. Έτσι, η Sun Yield Hellas προμηθεύει: α) Ηλιακά Συστήματα Οδοφωτισμού, β) Ηλιακά smart παγκάκια και γ) Ηλιακές smart στάσεις λεωφορείων. 

Η Sun Yield Hellas παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ανάπτυξης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων 

Η έξυπνη λύση που μπορεί να εγκατασταθεί παντού

Η Sun Yield Hellas κατέχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα μιας παγκόσμιας πατέντας στον χώρο του αυτόνομου/υβριδικού φωτισμού: το Κυλινδρικό Φωτοβολταϊκό Panel με Αll in Two LED λαμπτήρα, το οποίο  έρχεται και αγκαλιάζει τον οποιοδήποτε στύλο αρθρωτά και με γρήγορη τοποθέτηση. Προσέξτε: εξαιτίας του μεγάλου του εμβαδού σε συνδυασμό με την ηλιοκάλυψη των 360 μοιρών, επί του panel, μπορεί να φωτίζει λαμπτήρες μεγάλης ισχύος των 30, 60 και 80W LED, οι οποίοι έχουν ενσωματωμένη τη συστοιχία μπαταριών λιθίου και τον MPPT controller. Μάλιστα, το φωτιστικό μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε ανάγκη, μέσω της smart λειτουργίας του και της δημιουργίας σεναρίων φωτισμού μέσω του τηλεχειριστηρίου του ή συστήματος απομακρυσμένης τηλεδιαχείρισης. 

Τα συστήματα της Sun Yield Hellas αφορούν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα και ενδεικτικά μπορούν να εγκατασταθούν σε: τοπικές, περιφερειακές και εθνικές οδούς, ανοιχτούς χώρους στάθμευσης, αθλητικούς χώρους, πλατείες, παιδικές χαρές, πάρκα, κατασκηνώσεις, logistics και εργοτάξια, μαρίνες σκαφών και χώρους ελλιμενισμού, ιδιωτικούς διαδρόμους και κοινόχρηστους χώρους συγκροτημάτων. 

Ήδη έχουν εγκατασταθεί σε δήμους (Μαρούσι, Αθήνα, Φυλή, Λαύριο, Γλυφάδα, Άλιμος, Ξυλόκαστρο, Ασπρόπυργος, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη κ.ά.), στην Άνδρο και ακολουθούν και άλλες περιοχές. Πρόσφατα, δε, ολοκληρώθηκε η προμήθεια του εξοπλισμού στο πρώτο έργο οδοφωτισμού εκτός δικτύου (off-grid) της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο είναι σε παράλληλο δρόμο της Αττικής οδού στις Αχαρνές, ενώ τα φωτιστικά έχουν προδιαγραφεί και για το επικείμενο έργο του Ποδηλατόδρομου της αθηναϊκής Ριβιέρας. 

Ανάπτυξη πράσινων έργων από τη Sun Yield

Παράλληλα, η Sun Yield Hellas παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ανάπτυξης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων (είτε σε στέγες, είτε σε έδαφος) για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας κάθε στάδιο του έργου, από την αρχική μελέτη και τη χωροθέτηση μέχρι την τελική εγκατάσταση και εποπτεία του. Σημειώστε ότι συγκριτικό πλεονέκτημα της Sun Yield Hellas αποτελεί η νομική της ομάδα, η οποία εξειδικεύεται σε ζητήματα που αφορούν στις αδειοδοτικές διαδικασίες ενώπιον των αρμόδιων αρχών, έχει συμβουλεύσει αυτοπαραγωγούς όλων των κατηγοριών, από φυσικά πρόσωπα μέχρι ΟΤΑ και ενεργειακές κοινότητες, ενώ μπορεί να συμβάλει στην άμεση και έγκαιρη σύσταση οποιασδήποτε νομικής μορφής για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. 

Με όραμα ένα πράσινο αύριο 

Βασικό όραμα της Sun Yield Hellas αποτελεί η σταδιακή μετάβαση από ένα ενεργειακά αναποτελεσματικό και κοστοβόρο μοντέλο ηλεκτροφωτισμού, σε ένα νέο και σύγχρονο μέσα από τη χρήση της επαναστατικής πράσινης τεχνολογίας. Στόχοι είναι ο εκμηδενισμός του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, η μείωση των εκπομπών CO2, η άρτια αισθητική εμφάνιση των αυτόνομων συστημάτων φωτισμού και η παροχή επαρκούς ηλεκτροφωτισμού, ακόμα και σε περιοχές που δεν υφίσταται δίκτυο. Παράλληλα, η εμπειρία της σε έργα πράσινης τεχνολογίας, την οδηγεί στο να οραματίζεται την πλήρη απεξάρτηση από τη χρήση καύσιμων υλών για την εξασφάλιση ηλεκτρισμού και την αντικατάστασή τους με συστήματα ανανεώσιμων πηγών. Σε αυτήν την κατεύθυνση οδηγεί σε μεγάλο βαθμό η πραγματοποίηση έργων net metering/netbilling, καθώς και άλλων πράσινων έργων μεγαλύτερης δυναμικότητας, που εκτελούνται από τη  Sun Yield Hellas. 

Λ. Βασ. Παύλου 89-91, Βούλα 16673, info@sunyieldhellas.gr, +30 210 9658 475, www.sunyieldhellas.gr