Smart Life

KPMG: Οι δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και το κτίριο «The Wave»

Πλανήτης, άνθρωποι, ευημερία και διακυβέρνηση στις προτεραιότητες της εταιρείας

Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 919
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

KPMG: Το νέο κτίριο «The Wave», οι πράσινοι χώροι εργασίαςι και οι δράσεις για βιώσιμη ανάπτυξη

Σε μια προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο και αειφόρο μέλλον, η εταιρεία KPMG στην Ελλάδα αποφασίζει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ESG (Environmental, Social, Governance) δεσμεύσεων και φιλοδοξιών, μέσω της ελληνικής έκδοσης «Our Impact Plan». Εστιάζοντας την αναγνώριση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών ζητημάτων, δραστηριοποιείται σε τέσσερις πυλώνες, έχοντας ως γνώμονα τις δέκα Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Πλανήτης, άνθρωποι, ευημερία, και διακυβέρνηση μπαίνουν στο επίκεντρο της KPMG και το ταξίδι προς τη βιωσιμότητα ξεκινάει. Στόχος της, οι δράσεις της να αποτελέσουν επένδυση για την ίδια την κοινωνία, μαθαίνοντας παράλληλα μέσω της συνεργασίας, να ενεργούμε όλοι ως υπεύθυνοι πολίτες.

Οι χώροι της εταιρείας στο νέο κτίριο «The Wave» είναι ένα αποτέλεσμα συνδυασμού μοντέρνων τεχνολογικών και κτιριακών υποδομών, με βάση τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης. Λαμβάνοντας διεθνή πιστοποίηση LEED Gold για τα επίπεδα ενέργειας και του υγιούς εσωτερικού περιβάλλοντος, η KPMG στην Ελλάδα αποτελεί επισήμως μια εταιρεία με υψηλό επίπεδο βιωσιμότητας. Να σημειωθεί πως ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας είναι η μείωση εκπομπών CO2 και η επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα έως το 2030, κάτι το οποίο ενισχύεται σημαντικά από την τοποθεσία των νέων της γραφείων κοντά σε σημεία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

KPMG: Ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και υιοθέτηση οικολογικών συνηθειών


Ταυτόχρονα, εντός του κτιρίου η ομάδα της KPMG κατάφερε μόλις το 2023 να ανακυκλώσει 6,7 τόνους υλικών, ενώ από το 2019 έχει μειώσει κατά 60% την κατανάλωση χαρτιού. Η οικολογική συνείδηση είναι συνυφασμένη με την καθημερινότητα της εταιρείας, μια και έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης εντός των γραφείων, ωστόσο η αναζήτηση για περισσότερους τρόπους προστασίας τους περιβάλλοντος συνεχίζεται. Γνωρίζοντας πως η περιορισμένη κατανάλωση χαρτιού μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε έναν καλύτερο πλανήτη, η KPMG προσπαθεί να προωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Το ταξίδι προς τη βιωσιμότητα της KPMG επιτυγχάνεται μέσω ατομικών και ομαδικών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που αφορούν τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: 14 «Ζωή στο Νερό» και 15 «Ζωή στη Στεριά», του ΟΗΕ.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η πρόληψη του πλανήτη από τις φυσικές καταστροφές, αποτελούν βασικό μέλημα της εταιρείας, για αυτό και συνεργάζεται με τη ΜΚΟ «WE4ALL», παρέχοντας χρηματοδοτική υποστήριξη για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας. Παράλληλα, η ομάδα της KPMG δείχνει έμπρακτα την οικολογική της συνείδηση, συμμετέχοντας σε ενέργειες δενδροφύτευσης στις πληγείσες περιοχές της Ελλάδας, έχοντας φυτέψει μέχρι σήμερα πάνω από 3.000 δέντρα.

Από το 2018 η KPMG δίνει το παρόν στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών που συντονίζει η HELMEPA, συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου στο θαλάσσιο περιβάλλον και στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης.

Ερχόμενη στο 2023, η εταιρεία συμμετέχει και στο πρόγραμμα «Marine Cleanup Monitoring» της HELMEPA, μέσω του οποίου δεσμεύεται για την επόμενη τριετία να ενισχύσει τον παράκτιο καθαρισμό της παραλίας και να συμβάλει στην επιστημονική μελέτη του προβλήματος. Για τη φετινή χρονιά έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο εξορμήσεις στην παραλία «Άγιος Δημήτριος» στο Σαρωνικό, με περισσότερα από 100 στελέχη της KPMG να συγκεντρώνουν 120 κιλά απορριμμάτων και 60 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών. 

Εκτός από το περιβάλλον, η ομάδα της KPMG στρέφει το ενδιαφέρον της στον άνθρωπο, προσφέροντας οικονομική, και όχι μόνο, υποστήριξη σε μια ελληνική αποστολή του οργανισμού AWomanCanBe.org. Ένας οργανισμός που συνδυάζει τη γυναικεία ενδυνάμωση με την περιβαλλοντική προστασία, καταφέρνοντας έτσι η εταιρεία να συμβάλει στην ισότητα των φύλων και να ενισχύσει την έρευνα για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στις γυναίκες παγκοσμίως. 

Mε καθήκον, στρατηγική και υπεύθυνη προσέγγιση, η KPMG επενδύει στην Κοινωνική Υπευθυνότητα της εταιρείας, στοχεύοντας στην εκπλήρωση των ESG δεσμεύσεων για ένα καλύτερο μέλλον. Σε μια εποχή που η βιωσιμότητα είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, εταιρείες όπως η KPMG έρχονται για να δείξουν με τον τρόπο τους, πώς μπορούμε να προστατέψουμε εμπράκτως τον πλανήτη μας. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί, κάθε κίνηση έχει σημασία.

Διαβάστε περισσότερα για τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας της KPMG στην Ελλάδα στο kpmg.com/gr/corporate-citizenship