Smart Life

Alumil: Επανάσταση στην ανακύκλωση αλουμινίου

Το καινοτόμο Loop 60 με το οποίο η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να φτάσει έως και το 95%

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 919
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alumil

Η Alumil δημιουργεί και εισάγει στην αγορά το Loop 60, μέσω της ανακύκλωσης αλουμινίου

Στοχεύοντας στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, η Alumil έχει υιοθετήσει ένα «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης, επενδύοντας συστηματικά σε βιώσιμες πρακτικές που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και την εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών. Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι η ανακύκλωση αλουμινίου, μέσα από την οποία η Alumil κατάφερε να δημιουργήσει και να εισάγει στην αγορά το Loop 60

Το Loop 60 είναι το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, το οποίο παράγεται από 60% ανακυκλωμένο υλικό. Με το Loop 60 η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να φτάσει έως και το 95%, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνονται δραστικά σε ποσοστό άνω του 76% σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο της πρωτογενούς παραγωγής αλουμινίου.

Οι διαδικασίες παραγωγής και ανακύκλωσης του Loop 60 είναι πιστοποιημένες με το σχήμα «OK Recycled», το οποίο πληροί τις απαιτήσεις των προτύπων ΕΝ 15343 και ISO 14021, παρέχοντας αξιοπιστία και αντικειμενικότητα για το ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Η πιστοποίηση «OK Recycled» είναι διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και παρέχεται από την TÜV AUSTRIA, μία από τις κορυφαίες εταιρείες πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης και προϊόντων στον κόσμο.

Alumil

Η υλοποίηση αυτής της καινοτομίας ήρθε έπειτα από την ανάλυση των τεχνικών απαιτήσεων και την αναζήτηση των κατάλληλων τεχνολογιών που θα επέτρεπαν την παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου υψηλής ποιότητας. Ο σχεδιασμός του Loop 60 βασίστηκε σε προσεκτική μελέτη και έρευνα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προϊόν που να συνδυάζει την κορυφαία ποιότητα με τη βιωσιμότητα. Η Alumil συνεχίζει να στηρίζει τη στρατηγική της στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ανακύκλωσης του αλουμινίου, στοχεύοντας σε προϊόντα με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό ανακυκλωμένου υλικού. Στις αρχές του 2024 ήδη η εταιρεία κατάφερε να αγγίξει το 70% σε ανακυκλώσιμο αλουμίνιο με στόχο να κατακτήσει σύντομα το 80%.

Επιπλέον η Alumil ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη συμμετοχή της στο πρωτοποριακό έργο RecAL (Τεχνολογίες Ανακύκλωσης για Κυκλικό Αλουμίνιο), το οποίο ξεκίνησε επίσημα στη Βιέννη τον Φεβρουάριο. Αυτή η πρωτοβουλία, που στοχεύει στην επανάσταση της ανακύκλωσης αλουμινίου σε όλη την Ευρώπη, έχει λάβει σημαντική υποστήριξη, με χρηματοδότηση ύψους 10,6 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Horizon Europe. Η Alumil είναι μεταξύ των 19 εταίρων από 9 ευρωπαϊκές χώρες.

Alumil

Το έργο RecAL επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών ανακύκλωσης και ψηφιακών τεχνολογιών για την προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας αλουμινίου. Η εμπειρογνωμοσύνη της ALUMIL στην ανακύκλωση αλουμινίου, ιδιαίτερα μέσω της πρωτοβουλίας R&D, Loop 60, την καθιστά βασικό εταίρο στην κοινοπραξία.

Με την εστίαση στη βιώσιμη παραγωγή αλουμινίου, το έργο RecAL υιοθετεί μια ολιστική στρατηγική για την αποτελεσματική αξιοποίηση των δευτερευόντων πόρων αλουμινίου ενισχύοντας την ηγετική θέση της Ευρώπης στις τεχνολογίες αποδοτικής χρήσης πόρων και συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία. Η ALUMIL και οι συνεργάτες της είναι έτοιμοι να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στην επανάσταση των μεθόδων ανακύκλωσης και στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ