Smart Life

Οι καλύτερες σελίδες της χρονιάς

Τα βραβεία βιβλίου Public 2024 διοργανώνονται για 11η χρονιά

Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
PUBLIC

Τα Βραβεία Βιβλίου επιστρέφουν φέτος για 11η χρονιά

Κάθε σπίτι έχει μια γωνιά αφιερωμένη στα αγαπημένα του βιβλία. Ένα μέρος όπου λογοτεχνία, ποίηση, ήρωες, νέοι κόσμοι, φιλοσοφίες ζωής και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς κρύβονται μέσα στις  χάρτινες σελίδες και περιμένουν υπομονετικά κάποιον να τα αξιοποιήσει ξανά. Κάποια από αυτά δεν είναι πλέον έντυπα αλλά έχουν εξελιχθεί σε audiobooks, γλιτώνοντάς σου έτσι λίγη σκόνη από τη βιβλιοθήκη σου, οπότε κι αυτά τα εκτιμάς το ίδιο με τα υπόλοιπα. Μήπως ήρθε η ώρα να απονείμεις ένα βραβείο υπομονής στους αγαπημένους σου φίλους που σε συντροφεύουν όποια στιγμή κι αν τους χρειαστείς;

Φέτος, για 11η χρονιά, το Public διοργανώνει τα βραβεία βιβλίου 2024 και καλεί μικρούς και μεγάλους να ψηφίσουν και να γιορτάσουν τα αγαπημένα τους βιβλία για τη χρονιά που πέρασε αλλά και τους αγαπημένους τους συγγραφείς που χάρισαν τόσα συναισθήματα, ταξίδια κι εμπειρίες που έζησαν «ζωντανά» χωρίς καν να χρειαστεί να τις ζήσουν.

Ο κάθε αναγνώστης θα έχει να επιλέξει μεταξύ δέκα διαφορετικών τίτλων από δέκα διαφορετικές κατηγορίες βιβλίων. 1500 βιβλία, 1186 συγγραφείς και 56 εκδότες για να επιλέξεις τους αγαπημένους σου.

Οι δέκα κατηγορίες βραβείων θα είναι οι εξής:

  1. Ελληνικό μυθιστόρημα
  2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα
  3. Ελληνικό διήγημα
  4. Ελληνικό non-Fiction
  5. Ελληνική σύγχρονη ποίηση
  6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία
  7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
  8. Ευ Ζην
  9. Πρωτοεμφανιζόμενος/η συγγραφέας (με το 1ο βιβλίο να έχει εκδοθεί μέσα στο 2023)
  10. Το αγαπημένο σου Audiobook από την Bookvoice στα Public

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις οπότε σημείωσε μη τις ξεχάσεις. Η πρώτη φάση πραγματοποιείται στις 20-31 Μαΐου και το κοινό καλείται να ψηφίσει τα αγαπημένα του βιβλία με βάση τις επιλογές των εκδοτικών οίκων. Καθένας έχει δικαίωμα για μόνο μία ψήφο ανά κατηγορία αλλά μπορεί να ψηφίσει όσες κατηγορίες θέλει. Οπότε, οι απανταχού βιβλιοφάγοι θα πρέπει να το σκεφτούν καλά πριν επιλέξουν.

Η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί στις 7-21 Ιουνίου και θα αφορά τη νέα ανανεωμένη λίστα συμμετοχών σύμφωνα με το πώς αυτή θα έχει διαμορφωθεί από την πρώτη ψηφοφορία. Κι εδώ ισχύει ξανά το δικαίωμα μίας μόνο ψήφου ανά κατηγορία. Βέβαια, μπορείς να φορέσεις το μπλουζάκι με το αγαπημένο σου εξώφυλλο σε στάμπα, πράγμα που θα μετρήσει για τον συγγραφέα του αλλά δυστυχώς όχι για ψήφος.

Οι μεγάλοι νικητές της 11ης ψηφοφορίας  θα ανακοινωθούν στις 8 Ιουλίου 08 online, στο www.publicbookawards.gr, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Τα φετινά βραβεία

Φέτος, θα υπάρχουν δύο ειδικά βραβεία για τους νικητές:

  1. Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα. Το βραβείο του εκδότη που άφησε το δικό του μοναδικό στίγμα την περασμένη χρονιά. Το αποτέλεσμα αυτό θα το κρίνει μια incognito-επιτροπή, της οποίας τα ονόματα θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη των αποτελεσμάτων.
  2. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public. Το βραβείο που παραχωρείται εδώ κι 11 χρόνια και για το οποίο ψηφίζουν οι πωλητές καταστημάτων Public. Αυτή η κατηγορία χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες: Το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα»και το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό βιβλίο».

Τα βιβλία, έντυπα και μη έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όσων έχουν δοκιμάσει να τα διαβάσουν ή να τα ακούσουν. Κάθε σελίδα και μια νέα ενότητα στον κόσμο των συγγραφέων που πολύ συχνά βρίσκει κοινά σημεία με τον κόσμο των αναγνωστών κι εκεί είναι που δημιουργείται η χρυσή τομή.

Βρες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία βιβλίου Public εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ