Smart Life

Η Mastercard και το Women On Top προσφέρει έμπνευση και καθοδήγηση σε όλες τις γυναίκες

Σε ένα περιβάλλον πλήρους αποδοχής και συμπερίληψης

62222-137653.jpg
A.V. Team
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λυδία Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Καπουτζίδης
Εκδήλωση με την Λυδία Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Καπουτζίδη: Mastercard και Women On Top

Live A Legacy 2024: Η Mastercard και το Women On Top επέστρεψε δυναμικά για να προσφέρει έμπνευση και καθοδήγηση σε όλες τις γυναίκες

Αν το Live A Legacy μας μαθαίνει κάτι, είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν όσο ψηλά ονειρεύονται, αρκεί να θέσουν τους κατάλληλους στόχους και να αδράξουν τις σωστές ευκαιρίες, ξεπερνώντας όσα εμπόδια προκύψουν στο δρόμο τους.

Δυνατές ομιλίες, fireside chats, βιωματικές συζητήσεις σε πάνελ και ιστορίες έμπνευσης είναι λίγα από όσα που έλαβαν χώρα στο φετινόLiveALegacy,η εκδήλωση – θεσμός για τη γυναικεία ενδυνάμωση και συμπερίληψη στον επαγγελματικό χώρο, που διοργανώθηκε για 6ηχρονιά από τη Mastercard και το WomenOnTop.

Τόσο κατά τη διάρκεια της κύριας εκδήλωσης, όσο και στα Live A Legacy Mentoring Days, καταξιωμένοι επαγγελματίες, μοιράστηκαν με το κοινό την δική τους προσωπική ιστορία, τις δυσκολίες και τα μαθήματα που αποκόμισαν, εμπνέοντάς τις γυναίκες να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν δυναμικά την επαγγελματική πορεία που επιθυμούν.

Live A Legacy Event 2024

Live A Legacy Event 2024: Στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών, το μήνυμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και συμπερίληψης ήταν ηχηρό

Με κεντρικούς οικοδεσπότες τη Λυδία Παπαϊωάννου και το Γιώργο Καπουτζίδη, το Live a Legacy 2024 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου, στο Ωδείου Αθηνών. Περισσότερα από 450 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων κορίτσια που ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο τους επαγγελματικό βήμα, αλλά και γυναίκες που αναζητούν έμπνευση και εφόδια στη διαδρομή τους προς την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.

Με κεντρική θεματική το «Threads of success», στο φετινό Live A Legacy καταξιωμένοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό από τους κλάδους της τεχνολογία, της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας, ξεδίπλωσαν το νήμα της δικής τους ιστορίας, δίνοντας έμπνευση και ώθηση στις γυναίκες να διεκδικήσουν την καριέρα που ονειρεύονται.

Σε ένα περιβάλλον πλήρους αποδοχής και συμπερίληψης, το φετινό Live A Legacy ήταν πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία, με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, διασφαλίζοντας τη συμμετοχή όλων.

Live A Legacy Event 2024

Την εκδήλωση άνοιξε η Jessica Claar, η οποία μοιράστηκε την πορεία της, αναδεικνύοντας τους πολυσύνθετους ρόλους που κλήθηκε να αναλάβει σαν εργαζόμενη γυναίκα. Στη συνέχεια, η Δρ. Φοίβη Κουντούρη, και η Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου, με συντονίστρια τη Στέλλα Κάσδαγλη, ανέδειξαν τη σχέση μεταξύ βιωσιμότητας, επιχειρηματικότητας και ενδυνάμωσης, ενώ η Lauretta Macauley, μοιράστηκε την ιστορία της ως έγχρωμη γυναίκα στην Ελλάδα. Tη σκυτάλη πήρε η Χρυσέλλα Λαγαρία, η οποία τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης για την υπέρβαση των διακρίσεων.

Στο πλαίσιο του «Live a Legacy Internship Program», η Βίκυ Σακελλαριάδη, και η Γαλάτεια Χαράτση, ανέδειξαν τη συνεισφορά του προγράμματος στη γυναικεία ενδυνάμωση. Αντίστοιχα, η Χρυσούλα Ηλιοπούλου μίλησε για τη δημιουργία ασφαλών περιβαλλόντων εργασίας για τις γυναίκες. Στο panel που συντόνισε η Λουκία Χωραφά οι συμμετέχοντες Γιάννα Ανδρονοπούλου, Χρήστος Παρναβέλας και Ρούλη Χριστοπούλου, συζήτησαν την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων, ενώ η Αργυρώ Κουτσουράδη απέδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να διαπρέψουν σε «θεωρητικά» ανδροκρατούμενους κλάδους.

Live A Legacy Event 2024

Παράλληλα, οι μέντορες και οι mentees του «Live A Legacy» υπογράμμισαν τη σχέση της επικοινωνίας και της ενδυνάμωσης, ενώ στα fireside chat, η Μαρίλη Νίκα, και η Ελένη Ακτύπη, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους ως γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας. Η Χριστίνα Λεϊμονή, ανέδειξε το ζήτημα των πολλαπλών ταυτοτήτων. Tέλος, ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος μίλησε για τις φυλετικές ανισότητες που καλλιεργούνται στην συνείδηση της κοινωνίας μέσα από τις διακρίσεις που κάνει ο Τύπος, ενώ η Γωγώ Δελογιάννη έκλεισε με την ομιλία της την εκδήλωση εξηγώντας πώς η προσωπική της ενδυνάμωση συνδέθηκε με την επαγγελματική της εξέλιξη.

Ακολουθώντας την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, τα Mentoring Days επέστρεψαν και φέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 19 και 25 Μαΐου. Δύο ακόμη ημέρες αφιερωμένες στη γυναικεία ενδυνάμωση ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, όπου οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένες επαγγελματίες, να λάβουν μέρος σε speed mentoring sessions και διαδραστικά workshop ενδυνάμωσης για πρακτική εξάσκηση.

Live A Legacy Event 2024

Live A Legacy Internship Program: Θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης σε μεγάλες εταιρείες – Δες πώς μπορείς να υποβάλεις αίτηση

Το Live A Legacy δεν αποτελεί απλώς μια εκδήλωση, αλλά μια πύλη για την επαγγελματική ανάπτυξη και ενδυνάμωση όλων των γυναικών. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Mastercard προσφέρει για ακόμα μία χρονιά την ευκαιρία, για ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, μέσα από το Live A Legacy Internship Program και τις θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης από τη Mastercard, καθώς και από εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της.

Live A Legacy Event 2024

Μην χάσεις αυτήν την ευκαιρία για να βάλεις τα θεμέλια της μελλοντικής σου καριέρας. Επισκέψου την πλατφόρμα του Live A Legacy για να μάθεις περισσότερα και να υποβάλλεις την αίτησή σου.

Για 6η πλέον χρονά, η Mastercard και το Women On Top συνεχίζουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν τις γυναίκες στον επαγγελματικό τους δρόμο προς την εξέλιξη. Αυτό που κρύβεται πίσω από κάθε λέξη και κάθε στιγμή του Live A Legacy, είναι ένα μήνυμα ενδυνάμωσης και αλλαγής. Μέσα από αυτή την πλατφόρμα, οι γυναίκες μπορούν να βρουν τη δύναμη και την απαραίτητη υποστήριξη για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους εκπληρώσουν τα όνειρά τους στον επαγγελματικό κόσμο, καταρρίπτοντας τις δυσκολίες και τα κοινωνικά στερεότυπα.

Λυδία Παπαϊωάννου και Γιώργος Καπουτζίδης
Λυδία Παπαϊωάννου και Γιώργος Καπουτζίδης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ