Smart Life

Κατερίνα Μυγιάκη: Στην Campeón Gaming «Είμαστε οι άνθρωποί μας»

Η αναγνώριση της αξίας του υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Campeón Gaming

Συνέντευξη της Κατερίνας Μυγιάκη, Head of Human Capital & Corporate Communications της Campeón Gaming, στην Athens Voice

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας μιας εταιρείας; Η ενδυνάμωση και η καλύτερη λειτουργία του πυρήνα της. Πυρήνας της εκάστοτε εταιρείας, το εργατικό δυναμικό της. Αποδεδειγμένα η καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας επιδρά θετικά στην ψυχολογία των εργαζομένων και κατ' επέκταση στην καλύτερη απόδοση καθώς και στην πιο αποτελεσματική παραγωγή. Η διαδικασία δημιουργίας και διατήρησης ενός ευχάριστου περιβάλλοντος εργασίας θέλει προσπάθεια και είναι «στο χέρι» του κάθε  team leader. Την αξία του «φανερού» αυτού «μυστικού» τη γνωρίζει καλά η Campeón Gaming η οποία το 2024 βραβεύτηκε ξανά ανάμεσα στα Best WorkplacesTM Hellas. Η Κατερίνα Μυγιάκη, Head of Human Capital & Corporate Communications της εταιρείας μιλά στην Athens Voice για τους λόγους της διάκρισης, τις συνθήκες εργασίας και τις αξίες που πρεσβεύει η Campeón Gaming.

Campeón Gaming

Βραβείο Best WorkplacesTM Hellas για άλλη μια χρονιά. Πόσο σημαντική είναι σήμερα μια τέτοια διάκριση για μια ελληνική εταιρεία;

Η βράβευση της Campeón Gaming ως Best WorkplaceTM Hellas για 3η χρονιά είναι για εμάς μία από τις πιο καίριες και σημαντικές διακρίσεις, καθώς επισφραγίζει και επίσημα την προσπάθεια και εν τέλει την επιτυχία μας να δημιουργήσουμε ένα από τα πιο ευέλικτα εργασιακά περιβάλλοντα για τους ανθρώπους μας. Με μότο μας το «Είμαστε οι άνθρωποί μας», έχουμε δομήσει την εταιρική κουλτούρα μας με τέτοιον τρόπο ώστε ο άνθρωπος να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το βραβείο Best WorkplacesTM Hellas 2024 αποτελεί ίσως την πιο σημαντική διάκριση για εμάς. Φυσικά, μια τέτοια βράβευση δεν θα ήταν εφικτή αν οι ίδιοι οι άνθρωποί μας δεν μας είχαν δώσει την πιστοποίηση Great Place to Work® 2023-2024, μόλις μερικούς μήνες νωρίτερα. Σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον φορέα Great Place to Work® Hellas, η Campeón Gaming αναδείχθηκε από τους εργαζομένους της, σε ποσοστό 96%, ως ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, γεγονός που μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια!

Ποιες είναι οι βασικές αξίες που χαρακτηρίζουν την Campeón Gaming;

Στην Campeón Gaming, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ισότητας στο οποίο κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το φύλο του, την ηλικία του, την καταγωγή ή τη θέση του, εξαλείφοντας κάθε είδους στερεότυπο ή χάσμα. Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα και τη μετατρέπουμε σε δύναμή μας, καθώς πιστεύουμε ότι η μοναδικότητα των μελών μιας ομάδας είναι και αυτή που δυναμώνει τη «φωνή» της. Ταυτόχρονα, βασική αρχή για εμάς είναι και η συμπερίληψη. Κι αυτό γιατί θέλουμε όλοι να αισθάνονται ότι ανήκουν σε μία ομάδα, στην οποία η συλλογικότητα και η ομαδικότητα ανθίζουν. Τέλος, σημαντική θέση στην εταιρική κουλτούρα μας κατέχει και η διαφάνεια, η οποία φροντίζουμε να εντάσσεται σε όλο το φάσμα του μοντέλου λειτουργίας μας, σε όλες τις διαδικασίες και τις αποφάσεις της εταιρείας.

 

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε στην Ελληνική αγορά στον τομέα της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και να κατατάσσεστε ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες επιλογής στη χώρα μας;

Υπάρχουν πολλά στοιχεία της εταιρικής κουλτούρας και φιλοσοφίας της Campeón Gaming τα οποία ξεχωρίζουν οι εργαζόμενοί της, κατατάσσοντάς την ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες επιλογής στη χώρα μας. Με κυριότερα την ευελιξία που μας χαρακτηρίζει συνολικά αλλά και τη στήριξη που παρέχει η διοίκηση σε όλο το ανθρώπινό δυναμικό καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τους. Το υβριδικό μοντέλο εργασίας και το ευέλικτο ωράριο εργασίας που προσφέρουμε, τα οποία βοηθούν τους ανθρώπους μας να επιτύχουν την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, συνιστούν σίγουρα έναν από τους λόγους που μας κάνει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα στα ανταγωνιστικά και απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα της ελληνικής πραγματικότητας. Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση που χαρακτηρίζει την Campeón Gaming, αρχής γενομένης από τη διοίκηση της εταιρείας, εξασφαλίζει ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο διέπεται από κατανόηση, ενσυναίσθηση αλλά και έμπρακτη στήριξη σε όλα τα milestones στη ζωή και την καριέρα του κάθε Campeón.

Σε τι ενέργειες προβαίνετε ώστε να επενδύσετε στην επιμόρφωση και στη συνεχή εξέλιξη των εργαζομένων;

Για εμάς στην Campeón Gaming, η εξέλιξη και η μάθηση δεν σταματούν ποτέ. Εκπαιδεύουμε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας για να εξοικειωθεί, τόσο με το αντικείμενο και το όραμα της εταιρείας, όσο και με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούμαστε. Προσφέρουμε ελεύθερη πρόσβαση στην πλατφόρμα του LinkedIn Learning, δίνοντας ευκαιρίες εκπαίδευσης σε ποικίλους τομείς όσον αφορά τα hard, soft αλλά και leadership skills. Παράλληλα, δημιουργούμε learning paths για τους εργαζόμενους ανά τμήματα, προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη συγκεκριμένη παροχή, να εξελίξουν τις γνώσεις τους, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να μπορούν να αντεπεξέρχονται με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ρόλου τους.Τέλος, παρέχουμε τη δυνατότητα επιδότησης για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων - από σεμινάρια και ταχύρρυθμα προγράμματα, μέχρι BSc και MSc.

Campeón Gaming

Πώς θα περιγράφατε μια ημέρα των εργαζομένων στην Campeón Gaming;

 Νομίζω αποτελεί κοινή παραδοχή ότι οι μέρες στην Campeón Gaming χαρακτηρίζονται από ευχάριστο, φιλικό και δημιουργικό κλίμα, καλή συνεργασία και αποδοτικές συναντήσεις. Είτε δουλεύουμε από το γραφείο, είτε από το σπίτι, φροντίζουμε να μην χάνεται ποτέ η επαφή με την ομάδα. Η οpen-space διαρρύθμιση του χώρου εργασίας στην Campeón Gaming αλλά και η παροχή εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, συμβάλλουν σημαντικά στη διευκόλυνση της εργασιακής εμπειρίας, προάγοντας την καινοτομία.

Στο γραφείο απολαμβάνουμε snacks, ροφήματα και παραγγέλνουμε φαγητό το οποίο καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της εταιρείας, επιλέγοντας από μια μεγάλη γκάμα εστιατορίων. Μην ξεχνάμε όμως και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της πόλης, τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο και τη Λευκωσία, πράγμα πουμας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να περάσουμε το διάλειμμά μας και εκτός γραφείου, αλλά και να έχουμε πληθώρα επιλογών για λίγη χαλάρωση και σύσφιξη σχέσεων μετά τη δουλειά.

Μιλήστε μας για τους εργαζόμενους της Campeón Gaming, τους Campeones. Τι αναλογία υπάρχει μεταξύ ανδρών και γυναικών; Σε ποια ηλικιακά group ανήκουν; Απασχολείτε άτομα από άλλες χώρες;

Στην Campeón Gaming έχουμε καταφέρει να πετύχουμε σχεδόν την απόλυτη ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών: στα 155 άτομα που απασχολεί η εταιρεία, η αναλογία είναι 51% άνδρες και 49% γυναίκες! Τα ποσοστά αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς, δεδομένου του στόχου που έχουμε θέσει για ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων σε όλα τα τμήματα και όλα τα επίπεδα. Αναφορικά με τα ηλικιακά groups, το μεγαλύτερο ποσοστό των υπαλλήλων (54%) είναι μεταξύ 25-34 ετών, το 29% μεταξύ 35-44 ετών, το 10% μεταξύ 18-24 ετών, το 5% μεταξύ 45-54 ετών, και ένα 2% είναι μεταξύ 55-64 ετών. Είμαστε όπως καταλαβαίνετε μία κατά βάση νεανική εταιρεία, με νέους ανθρώπους και φρέσκιες ιδέες!

Και τέλος να αναφερθώ και στην προέλευση των Campeones, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ποικιλομορφία. Η έδρα μας βρίσκεται στην Αθήνα, κι έτσι το 86% των υπαλλήλων μας είναι Έλληνες, απασχολούμε ωστόσο και εργαζόμενους και από χώρες όπως Βραζιλία, Αργεντινή, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Ινδία, Ρωσία, Κύπρος, Αλβανία, Τουρκία, με το ποσοστό αυτό να αγγίζει συνολικά το 14% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Campeón Gaming

Ποιες είναι οι βλέψεις της Campeón Gaming για το μέλλον; Έχετε θέσει κάποιον στόχο που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε;

Ο βασικός στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε χωρίς να χάσουμε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα μας. Τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσαν μία περίοδο εντυπωσιακά μεγάλης ανάπτυξης για την Campeón Gaming. Καταφέραμε παρ’ όλα αυτά να διατηρήσουμε την ανθρωποκεντρική προσέγγιση που διέπει την κουλτούρα της εταιρείας μας και συνεχίζουμε να λειτουργούμε με ενσυναίσθηση και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των ανθρώπων μας που αλλάζουν λόγω της συνεχώς μεταβαλλόμενης και εξελισσόμενης αγοράς. Αδιαμφισβήτητα, όσο περισσότερο μεγαλώνει η εταιρεία, τόσο πιο σύνθετες και απαιτητικές γίνονται οι ανάγκες της. Πιστεύω, ωστόσο, πως οι δεσμοί που έχουμε δημιουργήσει στο εσωτερικό των ομάδων μας αντέχουν στον χρόνο, μας βοηθούν να κρατάμε ατόφιο τον χαρακτήρα μας και αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία που μας αναδεικνύουν πιστά Best Workplace, μία διάκριση η οποία ελπίζουμε να μας ακολουθήσει και στο μέλλον.

Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα σε κάποιον που αναζητά εργασία στη δύσκολη και απαιτητική εργασιακή πραγματικότητα του σήμερα;

Η αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά με αποτέλεσμα να παρατηρούμε ανάλογη μετατόπιση των απαιτήσεων των υποψηφίων, ειδικά μετά την περίοδο του Covid-19. Η κατανόηση της αναγκαιότητας να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον μετασχηματισμό των διαδικασιών και λειτουργιών των εταιρειών στη χώρα μας, συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων. Η αναζήτηση εργασίας είναι μία διαδικασία δύσκολη και απαιτητική και όταν αποζητούμε μια αλλαγή, αυτή θα πρέπει να γίνεται μεθοδικά και στοχευμένα, διαφορετικά δεν μπορεί να είναι αποδοτική. Οι σημερινοί υποψήφιοι οφείλουν να έχουν αυτογνωσία, να είναι σε θέση να προβάλλουν τα δυνατά σημεία τους, αλλά και να αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους. Είναι προτιμότερο να αφιερώνουν περισσότερο και ποιοτικότερο χρόνο στις αιτήσεις που υποβάλλουν, ώστε να προετοιμάζονται καλύτερα για συγκεκριμένες θέσεις και εταιρείες που τους ενδιαφέρουν αλλά και να αυξάνουν τις πιθανότητες να προχωρήσουν στο στάδιο της συνέντευξης. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει οι υποψήφιοι να μην κάνουν την προσπάθειά τους, περιμένοντας μόνο την ιδανική ευκαιρία. Κάθε προσπάθεια είναι αξιέπαινη και μέσα από αυτές εξελισσόμαστε και μαθαίνουμε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ