Smart Life

Πώς είναι να εργάζεσαι σε μια εταιρεία που προτεραιότητά της είσαι εσύ;

Η Bayer Ελλάς δημιουργεί προγράμματα που υποστηρίζουν την ευεξία των εργαζομένων της

A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Bayer Ελλάς: Ενίσχυση της ευημερίας των εργαζομένων της με προγράμματα ολιστικής φροντίδας και συμπερίληψης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι θα περάσουμε πάνω από 90.000 ώρες της ζωής μας δουλεύοντας, επομένως γίνεται άμεσα κατανοητό γιατί είναι σημαντικό αυτές οι ώρες να αφιερωθούν σε ένα υγιές και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Είναι γνωστό ότι ένας ευχαριστημένος εργαζόμενος είναι περισσότερο αφοσιωμένος και παραγωγικός και αποτελεί ουσιαστικό μέρος της επιχειρηματικής επιτυχίας κάθε εταιρείας. Η Bayer είναι μια εταιρεία που δημιουργεί καινοτόμες λύσεις για δύο από τις πιο βασικές ανθρώπινες ανάγκες, την υγεία και τη διατροφή. Έχοντας λοιπόν στόχο την εξέλιξη της ζωής σε κάθε εκδοχή, έχει δημιουργήσει μια σειρά πρωτοβουλιών και προγραμμάτων που προσφέρουν στους ανθρώπους της το εργασιακό περιβάλλον και το ψυχολογικό κίνητρο που χρειάζονται για να διαπρέψουν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

BeWell@Bayer

Η Bayer Ελλάς δείχνει ενδιαφέρον για την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων της και τους ενθαρρύνει να έχουν ενεργό ρόλο στη διατήρηση της υγείας τους. Ως εκ τούτου, έχει επενδύσει στο BeWell@Bayer, ένα πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο στους εργαζόμενους της και τις οικογένειές τους, που ενεργοποιεί και τις τέσσερις βασικές διαστάσεις της εργασιακής ευεξίας: ψυχική, σωματική, κοινωνική και οικονομική. Πρωτοβουλίες όπως, ομιλίες καταξιωμένων επαγγελματιών, εξειδικευμένα workshops, συζητήσεις με ψυχολόγους για θέματα ευεξίας, παρουσιάσεις για θέματα οικογένειας, διατροφής, οικονομικής υγείας και προγραμματισμού, στήριξη στην
αποταμίευση, γονική μέριμνα, ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, πρακτικές smart working και προληπτικοί έλεγχοι υγείας, είναι μόνο κάποιες από τις παροχές του προγράμματος στους εργαζόμενους της Bayer. Επιπλέον, κάθε χρόνο πραγματοποιείται έρευνα ικανοποίησης εργαζομένων με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής που αποδεικνύει και τη σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στην εταιρεία και τους ανθρώπους της.

«Η ευημερία των εργαζομένων μας αποτελεί βασική προτεραιότητα στην Bayer. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επιφέρει τεράστιες αλλαγές σε όλα όσα κάνουμε, από τον τρόπο που εργαζόμαστε, τον τρόπο που επικοινωνούμε, ακόμα και τον τρόπο που κοινωνικοποιούμαστε. Η δημιουργία μιας ισορροπίας που μας δίνει τη δυνατότητα να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι, υγιείς και επιτυχημένοι δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά υπάρχουν τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να πραγματοποιηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Αγγέλικα Τζέμου, Μέλος ΔΣ, I&D Lead και Head of HR της Bayer Ελλάς.

Εξίσου σημαντικός για την ψυχική υγεία των εργαζομένων είναι ο χρόνος που αφιερώνουν στην οικογένειά τους. Γι’ αυτό η Bayer διατηρεί πρωτοποριακή πολιτική σχετικά με τις οικογενειακές παροχές στην ελληνική αγορά, στηρίζοντας τους εργαζόμενους γονείς της εταιρείας, ανεξαρτήτως φύλου, οικογενειακής κατάστασης ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Όλοι δικαιούνται παροχές όπως, επιπλέον άδεια μητρότητας και πατρότητας μετ’ αποδοχών, άδεια υιοθεσίας τέκνου, δώρο τοκετού, γονική συμβουλευτική, άδεια σε περίπτωση αποβολής, και άλλα. Στόχος της εταιρείας είναι να στηρίξει τις προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές φιλοδοξίες των ανθρώπων της, υπενθυμίζοντας πόσο υπέροχο είναι να είσαι ο εαυτός σου και να είσαι μέλος της Bayer.

Προσωπική εξέλιξη

Το «μέλλον της εργασίας» είναι εδώ και εργαζόμενοι και οργανισμοί καλούνται να αναπτύξουν την ετοιμότητά τους για να ανταποκριθούν καλύτερα στα νέα δεδομένα. Στην Bayer Ελλάς η εκπαίδευση και η εκμάθηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα από την ίδια την εργασία ή από τη συμμετοχή σε ενδιαφέροντα projects είναι μια συνεχής διαδικασία, που δεν σταματάει ποτέ. Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων (upsklling) και η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων (reskilling) βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η δημιουργία κατάλληλης κουλτούρας για την αποτελεσματική διαχείριση της αλλαγής με ευελιξία και προσαρμοστικότητα, καθώς και η ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων για όλους, ανεξαρτήτως αν έχουν ευθύνη ομάδας ή όχι. Οι εργαζόμενοι της Bayer βρίσκονται σε ένα εργασιακό περιβάλλον που πειραματίζεται, εφαρμόζει νέους ευέλικτους τρόπους εργασίας, σχηματίζει ομάδες με υψηλή αυτό-οργάνωση και αυτονομία και αγκαλιάζει περισσότερο τις νέες τεχνολογίες, τον ψηφιακό κόσμο και την καινοτομία.

Η Αγγέλικα Τζέμου, I&D Country Lead, BoD Member & Head of HR, της Bayer Ελλάς

Young Advisory Board

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην πρωτοβουλία της Bayer, YAB (Young Advisory Board), μέσα από την οποία τα νέα και ανερχόμενα ταλέντα της εταιρείας αναλαμβάνουν δράση, λειτουργούν σαν σύμβουλοι στην διοικητική ομάδα, παρουσιάζοντας στην εταιρεία νέες ιδέες και απόψεις, οι οποίες είναι διασφαλισμένο ότι θα ακουστούν και θα εκτιμηθούν.

«Η δημιουργία του Συμβουλίου ΥΑΒ δίνει την ευκαιρία για την εφαρμογή μιας ακόμα συμπεριληπτικής προσέγγισης στις συζητήσεις και στις αποφάσεις της εταιρείας και εξασφαλίζει την επιθυμητή ποικιλομορφία μέσα στην οποία όλοι οι εργαζόμενοί μας συμβάλουν στη συνεχή ενδυνάμωση της κουλτούρας της Bayer Ελλάς. Η εστίασή μας στη μοναδικότητα των ανθρώπων μας και στις ανάγκες τους, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη συνύπαρξη, την αλληλεπίδραση και την αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα στις 4 γενιές που εκπροσωπούνται σήμερα στο εργασιακό μας περιβάλλον», τονίζει σχετικά η κ. Τζέμου,.

Be You Be Bayer

Είναι σαφές, πλέον, ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και οφείλει να εισπράττει τον ανάλογο σεβασμό και εκτίμηση. Το εργασιακό περιβάλλον της Bayer ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και εξασφαλίζει συνθήκες όπου όλοι οι εργαζόμενοι ακούγονται και εκτιμώνται. Από τις εταιρείες που υιοθέτησε την αρχή της Συμπερίληψης και της Διαφορετικότητας ως βασικό κομμάτι της στρατηγικής της και της γενικότερης κουλτούρας της, εφαρμόζει κανόνες εσωτερικής λειτουργίας που ενθαρρύνουν την αυθεντική έκφραση κάθε ατόμου ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής τάξης, σωματικής ικανότητας, θρησκευτικού προσανατολισμού ή πολιτικών πεποιθήσεων. Στο πλαίσιο διατήρησης αυτών των συνθηκών, δημιουργήθηκε και το ειδικό συμβούλιο I&D (Συμπερίληψης και της Διαφορετικότητας) που έχει ως κύριο στόχο την προώθηση των θεμάτων Συμπερίληψης και Διαφορετικότητας, καθώς και την ανάπτυξη και εφαρμογή τοπικών σχεδίων δράσης. Η ευκαιρία να αναπτύξει κανείς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και η καλή συνεργασία είναι τα θεμελιώδη στοιχεία για το όραμα της εταιρείας «Υγεία και Τροφή για όλους».

Όπως ανέφερε η κ. Τζέμου, «Η Bayer δεσμεύεται στη δημιουργία βιώσιμων λύσεων και η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των προσπαθειών μας για την προώθηση ουσιαστικών αλλαγών. Μέσω του I&D Council προάγουμε πρακτικές και νοοτροπίες που συμβάλουν στην κατανόηση της διαφορετικότητας, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ενισχύει την ενσωμάτωση και την ποικιλομορφία. Το συλλογικό άθροισμα των ατομικών μας διαφορών, εμπειριών ζωής, γνώσεων, καινοτομίας, αυτοέκφρασης, μοναδικών ικανοτήτων και ταλέντου που επενδύουν οι εργαζόμενοι μας στην εργασία τους αντιπροσωπεύει σημαντικό μέρος όχι μόνο της κουλτούρας και της φήμης μας, αλλά και των επιτευγμάτων της Bayer».

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, καθιστούν σαφές ότι η Bayer Ελλάς είναι μια εταιρεία που φροντίζει να διαμορφώνει ελκυστικές συνθήκες εργασίας για όλους, αποδεικνύοντας ότι προσπαθεί διαρκώς για μια καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους και τους πελάτες της, αλλά και για την κοινωνία.