Smart Life

Διαγωνισμός MIB: Αυτή είναι η ώρα της Generation Z

H JTI αναζητά νέους 18-24 ετών μέσω του πρωτότυπου διαγωνισμού Make it Bright

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
annie-spratt-qckxruozjrg-unsplash.jpg

JTI: Είσαι 18-24 και σκέφτεσαι καινοτόμα; Η διεθνής εταιρεία αναζητά με τον παγκόσμιο διαγωνισμό της Make it Bright τους επόμενους νέους που θα την στελεχώσουν.

Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Οι προκλήσεις που γεννά η μετά-covid εποχή είναι τεράστιες και πλέον κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της έχει ανελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκριθεί σε νέα δεδομένα και προκλήσεις. Το 2020 άλλαξε τον τρόπο εργασίας δισεκατομμυρίων ατόμων σε όλον τον πλανήτη, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που ήδη συνέβαινε, να επιταχύνεται πιο γρήγορα από ποτέ. Φέτος η JTI, η εταιρεία που εδώ και 40 χρόνια έχει μία σημαντική και σταθερή παρουσία στην ελληνική αγορά, πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 3η φορά, μετά το 2017 και το 2018, που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

Τώρα, μέσω του καινοτόμου προγράμματός της Make it Bright, αναζητά τους αμέσως επόμενους ταλαντούχους νέους που θα τη στελεχώσουν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους σε ένα περιβάλλον με αναγνώριση τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στην παγκόσμια. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η Japan Tobacco International, έχει κεντρικά γραφεία στη Γενεύη και απασχολεί περισσότερους από 44.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Το 2021 αντίστοιχα έλαβε, για 7η συνεχή χρονιά, την πιστοποίηση του Κορυφαίου Εργοδότη Παγκόσμια και συγκαταλέγεται στις 16 διεθνείς εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος. Ο κόσμος είναι έτοιμος να βάλει τις ιδέες της Generation Z σε εφαρμογή και η JTI τους δίνει το χώρο και το χρόνο που απαιτείται για να αναδείξουν όλες τις ικανότητές τους.

Διεθνές πρόγραμμα Make it Bright (MIB) - Τι είναι
Το πρόγραμμα ΜΙΒ είναι μια διεθνής πρωτοβουλία της JTI. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που αναζητά καινοτόμες και επιδραστικές ιδέες από νέους που ονειρεύονται να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο περιβάλλον της JTI. Στόχος του Διαγωνισμού Make It Bright είναι να προσφέρει σε ενήλικους σπουδαστές μια πολύτιμη εμπειρία για τη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία αλλά και μια ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στην JTI. Είναι η στιγμή να λάμψει η Generation Z και η JTI της προσφέρει, με σεβασμό στις ιδέες της, την ευκαιρία να ανελιχθεί με τις αξίες που μεγάλωσε.

thumbnail_square_mib_follow_your_dreams.jpg



Δικαίωμα συμμετοχής στον παγκόσμιο διαγωνισμό έχουν νέοι σπουδαστές ηλικίας 18-24 ετών, που έχουν μία διαφορετική ιδέα να καταθέσουν, διεκδικώντας μία θέση πρακτικής στον Νο 1 «Κορυφαίο Εργοδότη (‘Top Employer’) στην Ελλάδα». Ένας διαγωνισμός ανάδειξης δεξιοτήτων & ικανοτήτων, που προσφέρει στους νέους – πέρα από τα έπαθλα των νικητών – μια μοναδική ευκαιρία να χτίσουν τα θεμέλια της καριέρας τους, να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν από experts της διεθνούς αγοράς, να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά, να ταξιδέψουν και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους.

Η διαδικασία συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΜΙΒ
Για να δοκιμάσεις κι εσύ τις ικανότητες σου σε ένα διεθνή διαγωνισμό, το πρώτο που έχεις να κάνεις, είναι να επισκεφθείς την πλατφόρμα MIB και να κάνεις εγγραφή. 

Στη συνέχεια επιλέγεις το θέμα/ την κατηγορία που σε ενδιαφέρει - κάθε ιδέα που στηρίζεται στη δημιουργία, την έμπνευση, τη διαφορετικότητα, την καινοτομία που θα αλλάξει το μέλλον της εργασίας και θα κάνει engage την Generation Z στο εργασιακό περιβάλλον της JTI. Πρόκειται στην ουσία για ιδέες που θα διαμορφώσουν το μέλλον του εργασιακού περιβάλλοντος της JTI και θα δημιουργήσουν την προοπτική συνεργασίας με τη νέα γενιά.

Κάθε σπουδαστής, αφού διαβάσει όλες τις πληροφορίες που περιέχονται στην πλατφόρμα, θα πρέπει να καταθέσει τη δική του ιδέα σε 3 σελίδες μαζί με ένα σύντομο βίντεο ως τις 31 Μαΐου 2021. Η γλώσσα διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η αγγλική.

Μόλις οι συμμετοχές ολοκληρωθούν, μια ομάδα από στελέχη της εταιρείας θα συγκεντρώσει και θα αξιολογήσει όλες τις ιδέες που έχουν σταλεί στην Ελλάδα προκειμένου να ξεχωρίσει αυτές που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Η ανακοίνωση των υποψήφιων που προκρίθηκαν θα γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Και όσοι περνάνε την πρώτη φάση;
Όσοι υποψήφιοι σπουδαστές έχουν προκριθεί για τις ιδέες τους, θα λάβουν άμεσα πρόσκληση για να ζήσουν τον Ιούλιο την εμπειρία της γνώσης, εκπαίδευσης, οργάνωσης, αφού θα «μαθητεύσουν» δίπλα σε έμπειρα στελέχη της JTI Ελλάδας και φυσικά να αναπτύξουν την ιδέα τους στο μέγιστο. Ο Ιούλιος θα είναι ο μήνας της προετοιμασίας τους, έτσι ώστε τον Αύγουστο να κληθούν σε ομάδες των δύο να παρουσιάσουν την ιδέα τους στη διοικητική ομάδα, τα μέλη της οποίας θα αναδείξουν τη νικήτρια ομάδα που θα περάσει και στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Η νικήτρια ομάδα, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2021, 4μηνη πρακτική με αποδοχές και ευέλικτο ωράριο στο Ελληνικό γραφείο της JTI και, το πιο σημαντικό, θα εκπροσωπήσει τον χώρα μας – σε παγκόσμιο επίπεδο - τον Οκτώβριο στη Γενεύη, προκειμένου να συναγωνιστεί με ομάδες άλλων 34 χωρών για το μεγάλο έπαθλο, την 6μηνη πρακτική στην Ελβετία το 2022, η οποία σημειωτέο συνοδεύεται και από άλλα έπαθλα – δείτε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ