Smart Life

Το ονειρεμένο παγωτό στο Taste of Athens

Η ελβετική τελειότητα των Mövenpick δεν θα μπορούσε να λείπει από το κορυφαίο φεστιβάλ γαστρονομίας

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To Taste of Athens το περίμενα με καρδιοχτύπι. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα τεράστιο φεστιβάλ γεύσης που έχει εντυπωσιάσει με τη γεύση του τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου, αλλά γιατί για πρώτη φορά θα συγκέντρωνε στο ίδιο σημείο την αφρόκρεμα των αθηναϊκών εστιατορίων. Μετά το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Άμστερνταμ, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ, επιτέλους, ήρθε η σειρά της Αθήνας να ζήσει ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά φεστιβάλ του κόσμου.

Το σημείο που επιλέχθηκε ήταν ιδανικό… τι πιο ωραίο από το να απολαμβάνεις signature δημιουργίες από τους πιο φημισμένους σεφ της χώρας στο ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ; Ακόμα και αν ο καιρός μάς τα χάλασε λίγο, ήταν τόσο πολλοί οι πειρασμοί που τελικά σχεδόν δεν το πρόσεχες. Δεν γίνεται να δώσεις σημασία στον καιρό, όταν σε κάθε βήμα την προσοχή σου μονοπωλούν δεκάδες λαχταριστές μυρωδιές.

Νομίζω πως η λαχτάρα για γλυκό χτύπησε μετά το περίπτερο του Λευτέρη Λαζάρου. Χορτάτοι και ευχαριστημένοι που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα πιάτα αυτού του σεφ σε μια τόσο προνομιακή τιμή, αρχίσαμε να αναζητούμε το τέλειο επιδόρπιο που θα ολοκλήρωνε γευστικά το τέλειο γεύμα. Έτσι, φτάσαμε στο υπέροχο pop-up corner της Mövenpick.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε τύχει να δοκιμάσω τα τρομερά αυτά παγωτά. Ήξερα βέβαια ότι μια εταιρεία που διαλέγει τις πιο αγνές πρώτες ύλες, που ακολουθεί πιστά τους κανόνες της παραδοσιακής ελβετικής δεξιοτεχνίας και που συνδυάζει τόσο αποτελεσματικά τη δημιουργικότητα με την καινοτομία, δεν πρόκειται να δημιουργεί τίποτα λιγότερο από εκλεκτά παγωτά υψηλής γαστρονομικής ποιότητας. Όμως, αυτό που δοκίμασα στ’ αλήθεια δεν το περίμενα.

Ακόμα θυμάμαι την απίστευτα κρεμώδη υφή του Vanilla Dream, την ντελικάτη γεύση του Caramelita και την έντονη αίσθηση σοκολάτας που πλημμύριζε το στόμα σε κάθε κουταλιά του Swiss Chocolate. Δοκίμασα τρεις γεύσεις κι όμως, ακόμα λυπάμαι που άφησα για την επόμενη φορά τα sorbet (Raspberry-Strawberry και Lemon). Έμαθα πως κάθε συνταγή των παγωτών Mövenpick παρασκευάζεται χωρίς τεχνητές χρωστικές ή αρώματα, ενώ ξεκινά πάντα από την αναζήτηση των Maitres Glaciers για κορυφαίες πρώτες ύλες. Εκεί οφείλεται η ανώτερη γεύση τους. Αυτό θα πει ελβετική τελειότητα.