Smart Life

Δείξε ποιος είσαι σ’ ένα ψηφιακό κόσμο!

#deiksepoioseisai #TEDxUAegean #cosmos

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους ο τρόπος ζωής μας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Τα smartphones, το σύγχρονο πολυεργαλείο που βρίσκεται στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων, διευκολύνει καθημερινά την πρόσβαση στην πληροφορία ανά πάσα ώρα και στιγμή ενισχύοντας την ανάγκη των χρηστών  να ψάχνουν όλο και πιο πολύ. Με μια απλή κίνηση βρίσκουμε το στίγμα μας στο χάρτη, επικοινωνούμε με τους δικούς μας ανθρώπους και μαθαίνουμε νέα από την άλλη άκρη της Γης..  Η συνεχής αναζήτηση του καλύτερου δεν απασχολεί μόνο τους χρήστες αλλά και τους επιστήμονες που δεν σταματούν να διευρύνουν τα όρια της τεχνολογίας. Στη σφαίρα της υπερ-πληροφόρησης που οι περισσότερο αναζητούν   τον ορισμό της καινοτομίας ο φυσικός, Γιώργος Αχιλλιάς, βρήκε τον τρόπο να την κάνει πράξη.  Από την σκηνή των Ermis Awards και του TEDx University of Aegean η εξήγηση είναι μια και απλή: ‘’Όταν  ένα προϊόν ή υπηρεσία δεν έχει manual, ο χρήστης δε σκέφτεται πως θα τη χρησιμοποιήσει και είναι πάντα διαθέσιμη όταν τη χρειαζόμαστε, τότε αποτελεί καινοτόμο  τεχνολογικό αποτέλεσμα’’.

Ένα τέτοιο σπουδαίο παράδειγμα είναι η τεχνητή νοημοσύνη και τα έξυπνα ψηφιακά οικοσυστήματα που ήρθαν για να αλλάξουν ριζικά τη ζωή μας. Οι ψηφιακοί κόσμοι είναι έξυπνοι γιατί νοιάζονται για εμάς βοηθώντας μας για παράδειγμα να παράγουμε περισσότερα χωρίς να βλάπτουμε το περιβάλλον, ν’ αξιοποιούμε με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους ή ν’ αντιμετωπίζουμε ασθένειες. Όπως υπογραμμίζει ο ομιλητής : ‘’Προβληματισμένοι για το τι μας κάνει να πάμε ένα βήμα μπροστά, τι καλύπτει τις απαιτήσεις για κάτι καλύτερο ή περισσότερο και μας κάνει να θέλουμε να εξερευνήσουμε νέους κόσμους, ανακαλύψαμε πως η απάντηση βρίσκεται στις συνδέσεις. Όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους: ο άνθρωπος με τον άνθρωπο, ο άνθρωπος με τη μηχανή, ο πραγματικός κόσμος με τον ψηφιακό κτλ. Στην εποχή της υπερ-συνδεσιμότητας μιλάμε όχι για διαδίκτυο αλλά για το διαδίκτυο των πάντων. Μάλιστα, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι μέχρι το 2100 ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών στο διαδίκτυο θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν των κόκκων της άμμου’’.

Ο Γιώργος Αχιλλιάς στη σκηνή του τρίτου TEDx University of Aegean που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της WIND.Ο Γιώργος Αχιλλιάς στη σκηνή του τρίτου TEDx University of Aegean που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της WIND.

Λίγα Λόγια για τον ομιλητή

Ο Γιώργος Αχιλλιάς έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και του design ως στοιχεία της επιχειρηματικής στρατηγικής μέσα σε ένα οικοσύστημα καινοτομίας προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών οργανισμών και βιομηχανιών. Έχει ορίσει και παραδώσει την παγκόσμια στρατηγική και τον καινοτόμο οδικό χάρτη για τις FTSE250 εταιρείες και ήταν επικεφαλής του μετασχηματισμού των ψηφιακών έργων σε όλο τον κόσμο. Ειδικεύεται στη δημιουργία ψηφιακών οικοσυστημάτων και αγορών.

Μότο του : “Bold in the concepts, conservative in the details”.