Market

World Class Bartender Of The Year 2015

Στις 15 Ιουνίου ο μεγάλος ελληνικός τελικός

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι δώδεκα καλύτεροι Έλληνες bartenders για το 2015 προετοιμάζουν τα shaker τους, καθώς στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος ελληνικός τελικός του World Class. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Το World Class, η πλατφόρμα-θεσμός, που αναδεικνύει τον καλύτερο bartender του κόσμου, φέτος συμπληρώνει τον έβδομο χρόνο του. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι ταλαντούχοι bartenders από κάθε γωνιά της γης λαμβάνουν μέρος, με το όνειρο να επιστρέψουν στην μπάρα τους νικητές. Το ίδιο όνειρο μοιράζεται και η δωδεκάδα του φετινού ελληνικού τελικού, η οποία είναι πραγματικά εξαιρετική!

Πώς φτάσαμε όμως έως εδώ;

Μετά από δύο πολύ ιδιαίτερες θεματικές φάσεις, με έξι να προκρίνονται από την κάθε μία. Στο πρώτο «κύμα», με τίτλο “The Fundamentals of Flavour”, οι bartenders κλήθηκαν να δημιουργήσουν cocktail που προκαλούσαν όλες τις αισθήσεις ενώ ταυτόχρονα δημιουργούσαν μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, “Cocktails and the Written Word”, απέδειξε πως η δημιουργία ενός κοκτέιλ δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αντίθετα αποτελεί μια νέα μορφή τέχνης με πολλές και ιδιαίτερες πτυχές, καθώς οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μέσα από κάθε λογής λογοτεχνικά συγγράμματα!

Στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στο Ark, το new entry της Γλυφάδας, την κριτική επιτροπή θα αποτελούν τρεις κορυφαίες φυσιογνωμίες της τέχνης του κοκτέιλ, οι Spike Marchant (Global Ambassador World Class), Charles Joly (World Class Global Winner 2014) και Marian Beke (Head bartender του Nightjar), ενώ οι δώδεκα φιναλίστ θα διαγωνιστούν σε τρεις δοκιμασίες. Η πρώτη δοκιμασία αφορά στο Speed & Balance, όπου θα αναμετρηθούν με το χρόνο για να δημιουργήσουν κλασικά κοκτέιλ, η δεύτερη δοκιμασία εντάσσεται στο Sips & Bites, όπου θα φτιάξουν δύο κοκτέιλ για να συνοδεύσουν γνωστά και άγνωστα πιάτα και τέλος στη δοκιμασία The Time Traveller, που θα αναδείξει και τον τελικό νικητή, θα κληθούν να δημιουργήσουν τη δική τους φουτουριστική εκδοχή του χαρακτηριστικού T10 Martini. Σύμμαχος των «12» θα είναι όλο το Reserve Portfolio της Diageo.

image

image

Οι 12 φιναλίστ

Οι έξι φιναλίστ που προκρίθηκαν από την πρώτη δοκιμασία είναι οι Δημήτρης Γούζιος, από το Mosaiko bar (Γλυφάδα), Στέφανος Δραγανιδάκης, από το The Clumsies bar (Αθήνα), Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, από το Theory bar (Χαλάνδρι), Δημήτρης Μαγγλάρης, από το Tokyo bar (Θεσσαλονίκη), Νίκος Μπάκουλης, από το The Clumsies bar (Αθήνα) και Κώστας Χατζηαββάς, από το Recipe bar (Κηφισιά). Οι έξι bartenders που προκρίθηκαν από τη δεύτερη δοκιμασία είναι οι Δήμητρα Αντωνακοπούλου, από το 360 Cocktail bar (Αθήνα), Νίκος Αρσλάνογλου, από το Shark bar (Θεσσαλονίκη), Τάσος Γιέχος, από το Selini bar (Καβάλα), Τεό Καϊσίδης, από το Osterman bar (Αθήνα),

Βαγγέλης Προυσαεύς, από το Hakkasan bar (Μύκονος) και Λορέτα Τόσκα, από το Theory bar (Χαλάνδρι).

H πορεία για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2015 συνεχίζεται! Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε την εξέλιξή της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook: αλλά και από τα hashtag #worldclassgreece.