Market

Νέο είδος µέλισσας ανακαλύφθηκε στο Tennessee

Αλήθεια ή αστικός µύθος;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
99254-198489.jpg

«Ήταν γύρω στις 8 το βράδυ και καθόµουν στη βεράντα του σπιτιού µου όταν άκουσα ένα περίεργο βουητό. Έµοιαζε µε τον ήχο που κάνουν τα έντοµα, αλλά ταυτόχρονα ήταν πιο µελωδικό, σαν τραγούδι. Αυτό ήταν που µε εντυπωσίασε και την ίδια στιγµή µε τρόµαξε λίγο. Κοίταξα αριστερά προσπαθώντας να εντοπίσω την πηγή αυτού του παράξενου ήχου. Τότε σταµάτησε ξαφνικά, όπως είχε αρχίσει, και το µόνο που πρόλαβα να δω ήταν µία φευγαλέα µικρή φτερωτή σκιά να χάνεται πίσω από τη στέγη. Αργότερα έµαθα ότι αυτό το µυστήριο έντοµο σπάνια σε αφήνει να το δεις και ακόµη πιο σπάνια κάνει αισθητή την παρουσία του. Για την ακρίβεια, κανένα ανθρώπινο µάτι δεν έχει καταφέρει να το δει µέχρι στιγµής».

Αυτή την ιστορία άκουσε η φίλη µου Μαρίζα από τα χείλια του γερό-Jeremy που ζει πολύ κοντά στο Great Smoky Mountains National Park, του µεγαλύτερου σε επισκεψιµότητα εθνικού πάρκου των ΗΠΑ, στο Tennessee. Στην αρχή δεν τον πήρε καθόλου στα σοβαρά, µιας που ο Jeremy συνηθίζει να «φουσκώνει» τις ιστορίες του, όπως ξέρουν όλοι όσοι του έχουν µιλήσει έστω και µία φορά. Όταν όµως, χαριτολογώντας αφηγήθηκε την ιστορία στους φίλους που την φιλοξενούσαν εκεί, ο Brandon και η Έλενα καθόλου δεν γέλασαν. «Είναι το νέο είδος µέλισσας» ψιθύρισε εκστασιασµένη η Έλενα, ενώ ο Brandon έσπευσε να φέρει ένα απόκοµµα από µία τοπική εφηµερίδα. «Νέο είδος µέλισσας καταγράφηκε στο δάσος του Tennessee» έγραφε ο τίτλος.

Οι µέλισσες ζουν σε αυτόν τον πλανήτη τα τελευταία 15.000.000 χρόνια και είναι ένας από τους βασικούς κρίκους στην αλυσίδα του οικοσυστήµατός µας. Λένε ότι αν εξαφανιστούν οι µέλισσες, το ανθρώπινο είδος δεν θα αργήσει να τις ακολουθήσει, καθώς είναι υπεύθυνες για την αναπαραγωγή των περισσότερων φυτών που καταναλώνει ο άνθρωπος.

Το άρθρο της εφηµερίδας ανέφερε ότι οι µελισσοκόµοι στην Ευρώπη και τη Β. Αµερική κάνουν λόγο για ασυνήθιστη µείωση των πληθυσµών των µελιφόρων µελισσών (σ. σ. οι µέλισσες που κατοικούν σε κυψέλες και παράγουν µέλι). Την ίδια στιγµή όµως στο Tennesse φαίνεται να εµφανίζεται ένα νέο είδος µέλισσας που παράγει µέλι µε απίστευτες, σχεδόν µυθικές ιδιότητες. Μπορεί η ιστορία του Jeremy να ήταν λίγο παραφουσκωµένη αλλά δεν απείχε πολύ µακριά από την αλήθεια. Οι επιστήµονες που µελετούν αυτό το νέο είδος, λένε ότι οι µέλισσες του Tennesse είναι εξαιρετικά ντροπαλές και διαφέρουν πολύ από τις υπόλοιπες τόσο µορφολογικά, όσο και στον τρόπο που αναπαράγονται. Λένε ακόµη ότι αν οι άνθρωποι καταφέρουν να παράγουν µέλι από αυτό το νέο είδος, θα ξεκινήσει µία νέα εποχή για την ανθρωπότητα. Οι πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγµή είναι ακόµη συγκεχυµένες, αλλά χωρίς αµφιβολία, δε θα αργήσουµε να µάθουµε περισσότερα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ